Widok

Garnizon

Garnizon Lofty&Apartamenty Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Garnizon to nazwa wielofunkcyjnego kompleksu powstające na obszarze d. koszarów wojskowych we Wrzeszczu. W ramach całego przedsięwzięcia powstanie nowy, ciekawy obszar miasta wypełniony handlem, biurami oraz także mieszkaniami.

Pierwsze budynki mieszkalne powstają przy ul. Szymanowskiego, w bliskim sąsiedztwie jednorodzinnej zabudowy oraz w bezpośrednim sąsiedztwie zrekultywowanego, ...
przeczytaj więcej o inwestycji
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zgadzam się, że trzeba zwracać na to uwagę. Szkoda czasu na życie w takim hałasie. Kupując mieszkanie zwracałem uwagę właśnie na to czy planowane są kolejne etapy w sąsiedztwie i dlatego teraz mieszkam spokojnie, ale nie w Garnizonie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam na Hemara w Garnizonie. To, co się tu dzieje od kilku miesięcy przechodzi wszelkie normy. Osiedle się powiększa w sąsiedztwie powstaje nowy blok - od wczesnych godzin porannych az do godziny 18 jest ciagly hałas, naprawdę dający się we znaki, piły młoty straszne huki totalnie nie do wytrzymania. Niestety ma to ogromny wpływ na komfort mieszkania tutaj sczczegolnie kiedy ma się male dziecko i więcej czasu spedza się w domu. Z drugkiej strony bloku został wykopany kolejny wielki dół wiec zakładam, że w najbliższej przyszłości takie prace również się rozpoczną. Na szczęście wynajmujemy mieszkanie uff i będziemy szukac czegos innego bo tak naprawdę nie da się życ tym bardziej ze strwa to kilka dobrych miesięcy i potrwa pewnie dobry rok. Proszę zastanowić się lub rozeznać w lokalizacji mieszkania czy oby nie buduje się zaraz obok jakiś wieżowiec.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

swoja droga to smieszne

kupują mieszkania takie drogie a parkują w okolicznych uliczkach:) jezeli stac na taie mieszkanie dlaczego nie stac na parking lub m. parkingowe??? żenujace
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jako mieszkaniec Szymanowskiego mogę powiedzieć, że garnizon jest całkiem ładny i cieszę się, że w końcu można poruszać się na przełaj w strone wrzeszcza, a nie obchodzić wszystko dookoła jak jeden gigantyczny klocek lego. Jednak kilka spraw mnie dość irytuje, szczególnie to, że budynki są po części budowane bardzo blisko ulicy co wiąże się z tym, że przez okno widzę cudzy telewizor. Prócz tego - przez płatne miejsca parkingowe, ludzie z Garnizonu parkują u nas. Przy i tak dość ciasnym upakowaniu sąsiadów jakoś dawaliśmy radę, ale gdy nagle pojawia się kilka samochodów GKW WWE to my mamy zaparkować chyba u siebie na dachu. No i cóż - budowa nie ustaje nawet na chwilę, dzisiaj dźwigi jeździły chyba przez całą noc. Troszkę irytujące, szczególnie jak ma się sypialnię od tej strony
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Garnizon to akademik studencki

Wynająłem mieszkanie w Garnizonie. Myślałem dobra lokalizacja, inteligentni sąsiedzi... Okazało się ze dużo mieszkań wynajmują studenci (bardzo dużo). Stad hałas w nocy, imprez,. interwencji policji... Jeszcze niedawno planowałem kupić w Garnizonie mieszkanie. Teraz napewno tego nie zrobię. I nie polecam innym!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Super miejsce dla tych, którzy chcą mieszkać w centrum. Fajne osiedle i dobrze zbudowane:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie polecam

Brak darmowych miejsc postojowych dla mieszkańców. Parkowanie w parkingu podziemnym jest niewygodne i płatne, jak ktoś nie kupi na własność (jakieś 35000).
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Lokalizacja świetna. Minusem jest zabudowa tokijska gęsto .fajny parking podziemny. Wygodnie się mieszka. Ściany dość cienkie, słychać sąsiadów.na razie nie ma żadnych sklepów. Dla aktywnych, nie dla domatorów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

super

Mieszkam tam w sumie dopiero od 2 miesięcy, ale jak narazie jestem bardzo zadowolona. Cicho, spokojnie, rewelacyjna lokalizacja i wykończenia.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

może jest i cicho

ale spaliny z grunwaldzkiej wdychasz
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fantastyczna lokalizacja

Super lokalizacja jesli chodzi o logistykę - środek Gdańska. A na wewętrznym dziedzińcu jest totalna cisza - mimo że jesteśmy 100m od Grunwaldzkiej.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Strzyża - na granicy Wrzeszcza i Oliwy

Na pograniczu Wrzeszcza i Oliwy jest Gdańsk-Strzyża. Molochowisko Garnizonu powstaje we Wrzeszczu. Nie podobają mi się te kolosy. Uważam, żę zabudowa przede wszystkim za wysoka jak na okoliczne domy Strzyży i Wrzeszcza. Upchanie budynków masakryczne. Wszyscy sobie na głowach - nie wiem jak można tak mieszkać. Lokalizacja istotnie dobra, ale w zakorkowanym otoczeniu, które Garnizon jeszcze spotęguje.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

Garnizon

Miejsce rewelacyjne , mysle ze ciezko znalesc cos lepszego w centrum
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Agnieszko ,Nowa Zaspa to całkiem inne, budujące się osiedle
na Zaspie -Rozstajach. Więc mało oryginalna jesteś.
Ja mieszkam na Młyńcu i nikt mi
w okna nie zagląda mimo mieszkania na parterze.
Co do Garnizonu ,to świetna lokalizacja ,nic więcej .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja bym się tak nie podniecał tą lokalizacją gdyż zbyt blisko jest ul Grunwaldzkiej, przez którą przewijają się masy samochodów często starych i nie ekologicznych co za tym idzie mieszkańcy będą wdychać olbrzymie ilości spalin. będzie to wpływać na wiele zachorowań oraz na długość życia mieszkańców. Może budynki planowane przez Hossę położone dalej będą mniej narażone. Nie zaś te przy samej trasie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Dla mnie Garnizon to...

...powrót do Wrzeszcza po 7 latach poza Gdańskiem i 3 latach na osiedlu na Południu Gdańska. Lokalizacja - jest idealna, marzyłem o mieszkaniu na granicy Wrzeszcza i Oliwy od zawsze; infrastruktura jest taka, że wychodząc do pracy nie patrzę na rozkład tramwajów, bo jeżdżą co dwie minuty, architektura - z zewnątrz budynki mogły być bardziej jednorodne, natomiast przestrzenie wspólne są rewelacyjne bez dwóch zdań; cena - tanio nie jest, ale w tej lokalizacji nic tańszego nie ma i chyba nigdy nie będzie ;)
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 6

Jest ok

Jest nieźle, chociaż jak się doda do ceny wszystkie dodatki, które są de facto obowiązkowe, cena robi się taka sobie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

to jest to
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wszędzie w centrach miast jest gęsto - nie ma innej możliwości.

Nie da się mieszkać z pięknym widokiem i brakiem sąsiadów w centrum miasta.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2