Widok

Gdańsk - jakie ogrzewanie najlepsze dla domku?

niedługo będę właścicielem małego domku - choć pieniędzy na remont nie mam za dużo, to jednak kwestię ogrzewania chcę załatwić raz a dobrze. obecnie jest tam piec na miał - warto mi go zostawiać? może lepiej przyłączyć się do ogrzewania miejskiego? .. doradzicie coś konkretnego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
małego domku
==
Jakiego domku?
Powierzchnia, z czego są ściany, jaka izolacja...
Jeśli nie masz dużych funduszy, to wstrzymaj się z remontem do wiosny, podczas sezonu grzewczego poobserwujesz izolacyjność swojego domu w praktyce bo może mieć szereg mostków termicznych przez które ucieka ciepło.
Przy okazji zaoszczędzisz większą kwotę.
Solary tylko na południowe nachylenia, ale i tak w naszym klimacie pełnią rolę wspomagania cwu, a nie co.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam,

Jestem hydraulikiem z kilkunastoletnim doświadczeniem.
Chętnie zaplanuję i wykonam instalację.
Dojazd, porada gratis.

Zapraszam

798-198-919

Tomek
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam ogrzewanie gazowe, nie jest najtańsze ale jak będziesz miał szczelny ciepły dom to finansowo nie powinno być dramatu ale komfort nie porównywalny z paleniem (pamiętaj, że jak palisz to zawsze masz jakiś odpad z którym coś musisz zrobić no i w ogóle coś musisz robić) a przy gazie tylko guziki naciskasz i kręcisz pokrętłem
Polecam łączony system grzania. Kominek i grzejniki na podczerwień. Więcej o nich można poczytać na http://www.dobregrzejniki.pl

Inne tematy z forum Remont - porady

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (48 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

Kostka brukowa - jaka najlepsza? (58 odpowiedzi)

Kostka brukowa - jaka najlepsza?

Meble ogrodowe z surowego drewna (7 odpowiedzi)

Właśnie zakupiłem meble ogrodowe z surowego chyba sosnowego drewna. Pewnie wypadałoby je czymś...

do góry