Widok

Gdańsk - miasto które stoi

Sytuacja na Jabłoniowej.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pomysł jak to ulepszyć

Proponuję, aby w każdym samochodzie jechało 0,5 osoby a nie jedna jak teraz
popieram tę opinię 211 nie zgadzam się z tą opinią 170

Ford f-150

Nie każdy kupi Forda f-150 i to wszystko rozładuje. Kierowcy siedzą wyżej więc ruch jest bardziej płynny
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 14

Ja też mam pomysł

Rowerzystów jest 50 razy mniej niż kierowców, więc ścieżki rowerowe budujmy tylko przy drogach 50-pasmowych. Oprócz tego oczywiście zakaz jazdy rowerem po ulicy.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 15

rowery na dywany!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Po pierwsze nie 50 razy, bo najbardziej ostrożne oceny mówią o czterech procent udziału w ruchu, a w tym jest też komunikacja miejska. Po drugie strasznie byś sobie chciał w stopę strzelić Gdyby ci wszyscy rowerzyści przesiedli się z powrotem do samochodów. Krótko mówiąc strasznie głupi ten twój pomysł
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 20

Ostrożna ocena to 50 razy

Bliżej prawdy jest stosunek 100 razy, co potwierdzają dane GZDiZ i te śmieszne liczniki przy ścieżkach rowerowych. Po uwzględnieniu obwodnicy bilans jest jeszcze bardziej na korzyść samochodu, bo jednego dnia jeździ nią do 100 tysięcy samochodów czyli tyle, co przez cały rok ścieżką rowerową wzdłuż plaży (czyli najpopularniejszą ścieżką rowerową w Gdańsku). To wszystko mimo nachalnej promocji roweru, rozdawaniu nagród za jazdę rowerem (oczywiście z naszych podatków) i zniechęcaniu do jazdy samochodem.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 9

Oczywiście nie ma nachalnej promocji samochodu.

Ile jest dróg po których można przemieszczać się wyłącznie autem? Ile jest parkingów miejskich ze śmiesznie niskimi stawkami? A Ty to porównujesz do "jeździj po chodniku, a jak będziesz to robił, wygrasz skarpety".
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11

Rowerzyści już się przesiadają do samochodów.

Do wiosny.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Trzeba zburzyć twój dom i zakładać pracy

Wtedy będzie gdzie zaparkować.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9

Widocznie 50 razy więcej jest ofiar losu którym ruch sprawia problem. Siedź w puszce i narzekaj. Zamiast wracać tramwajem do domu w 20 min wracaj w godzinę. Twój wybór więc nie narzekaj ofiaro lodu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie masz obowiązków po pracy to kręć. Ludzie mają rodziny i milion spraw do załatwienia po 16. Rekreacją tego nie ogarniesz.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

pokrętne tłumaczenie

Rowerem to pewnie i 4 osoby jadą, prawda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak się dorobisz

To kupisz Auto i zmienisz zdanie. A narazie to siedź grzecznie w tym Autobusie lub na Rowerku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

A po co stoicie? Wystarczyło ubrać się cieplej i jechać Mevo, tramwajem, pkm, skm.
popieram tę opinię 159 nie zgadzam się z tą opinią 197

Dlatego stoimy, jedziemy nie marudzimy

Ja tak właśnie robie
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5

To po co marudzicie, skoro i tak jest szybciej?
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tramwajem do pętli Ujeścisko i dalej 115 albo 174, względnie jeszcze 120 i spacerek. Jak się chce to się da, ale wasza pseudo wygoda jest ważniejsza od dobra ogółu. Gratuluje narcyzy!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 22

A od kiedy to ktoś ma się tłuc godzinami w komunikacji dla "dobra ogółu", jakiego ogółu? Tym ogółem nie jesteś Ty, nie jestem ja, tylko ci którzy czerpią z tego zyski. Jakby część osób dodatkowo przesiadła się na komunikację to nikt nigdzie by nie dojechał, skończyliby jak sardynki w puszce
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Komunikację da się jeszcze rozbudować. Dróg nie.

A jakoś Ci nie przeszkadza że już teraz nigdzie nie da się dojechać samochodem w sensownym czasie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Wyobraz sobie ze sa ludzie co pracuja po 12h plus dojazd myslisz ze maja sile i czas zeby jeszcze

Zaliczac nocne wycieczki ?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

wiedziałeś gdzie kupujesz!

ktoś wydał pozwolenie na budowę osiedli bez komunikacji . Letnica też płacze że im stadion przeszkadza bo głośno
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Przy Jabłoniowej nie ma pkm, skm, tramwaju,

ani nawet drogi rowerowej
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 4

Za co was tam wysiedlili?

Może jakieś mieszkanie komunalne we Wrzeszczu się znajdzie
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 11

takich gnojków jak ten trzeba wyłapać i im sklepać japy tak żeby każdy ich pytał co się stało :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chciałbyś mieszkać we Wrzeszczu

Do przedszkola mam 10min spacerkiem
Z przedpola niecałe 10min do pracy - również pieszo. Do tego kilka dobrych sklepów 10-20min pieszo... Nie spędzam życia w korkach ani w samochodzie. Do domu wracając mijam sznur samochodów który czeka na wyjazd z ulicy.... Z wrzeszcza, zasp dojedziesz wszędzie i jak na razie, masz dostęp do sklepów, lekarzy, usług...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tramwajem XD codziennie uszkodzony albo kolizja XD
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

A kto powoduje te kolizje?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

Autobusy też stoją w korku ...

... Olunia przelewa ci kasę za pisanie tych bredni czy tak sam z siebie ... inwalido umysłowy?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

W pół godziny z Gdańska do Gdyni? U nas to niemożliwe, bo nie mamy sprawnej komunikacji miejskiej.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A tak se wyszliśmy pojeździć po mieście. Nie mamy pracy, ani żadnych zobowiązań, żadnych dzieci do odbioru z placówek. Jeździmy na złość.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja dzisiaj motocyklem

Myk, myk i w domu
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 16

Pewka

Myk myk ślizg i cmentarz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miasto woli sponsorować biało zieloną patologię grubymi milionami złotych rocznie zamiast inwestować w budowę dróg. I taki efekt jest.
popieram tę opinię 103 nie zgadzam się z tą opinią 38

Niech więcej Łosi się sprowadza wypad do siebie chamidła i nauczcie się jeździć autem bo dla większości to czarna magja rąbać Biedę Odjep się od Lechi Buraku Tylko CHWM Trójmiasto jest nasze pachole
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy jesteś ograniczony?

Nikt ciebie nie zmusza jeździć samochodem. Masz skm, pkm, pkp, autobusy, Tramwaje, rowery, ogrom możliwości a ty tylko o jednym. Samochód to luksus tak jak nie każdy musi i chce mieszkać w zamku czy pałacu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kierowczyków tyle w dzisiejszych czasach

To stoją w korkach. Wielkie halo
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 46

Nudziarz

Pewnie rofeszysta
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Święta prawda...

Po 3 auta na chałupę, mamusia w jednym, tatuś w drugim, synek w trzecim. I potem raban. Dziwią się, że korki. Drogi nie są z gumy. Jedyny ratunek - zakaz wjazdu do centrum miast. I nauczą się komunikacji. A i komunikacja autobusowa się poprawi, bo nie bedzie razem z nimi w korkach tkwić...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

I myślisz, że ten synek, mamusia i tatuś

pewnie jadą w tym samym kierunku i w tym samym czasie do pracy/szkoły i to trzema samochodami naraz? Do łba ci nie przyszło, że każdy może mieć potrzebę dojazdu w zupełnie inną część (trój)miasta?

Ale sami robicie sobie te korki

To sobie w nich stójcie. 1 osoba na auto i sfrustrowani... Nie wiem, dojeżdżam codziennie z Gdańska do Gdyni i do głowy by mi nie przyszło jechać autem. Jest transport zbiorowy, jest rower. Tak, też mam małe dzieci, które trzeba odebrać ze szkoły. Te ciut starsze, choć ciągle małe, poradzą sobien w dojeździe czy dojściu do szkoły 2 km, bo nie są chowane w samochodzie od drzwi do drzwi.
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 67

Jedź komunikacją 1,5 godziny do...

...pracy z trzema przesiadkami.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zmień pracę

albo się przeprowadź.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Rozumiem, że minusują ci, którzy nie potrafią zbyt wiele robić w życiu i uczepili się stołka.

Ja niedawno zmieniłem pracę, fajna ekipa, dobra płaca. Ale dojazd zajmuje zbyt wiele czasu więc i tę pracę będę zmieniał bo bardzo szanuję swój czas. A z racji tego, że jestem dobrym fachowcem, to szybko znajdę sobie zajęcie. Nie ma problemu:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Nie napisałoś, skąd i dokąd jedziesz, może jest lepsze rozwiązanie. Jakiś P+R? 1,5h to może z Wrzeszcza do Sobieszewa się jedzie. Wiadomo, że będzie zawsze jakaś różnica względem samochodu chociażby z uwagi na przystanki, ale nie wierzę, że jest aż taka, aby opłacało się wybrać auto w mieście. Nie mówiąc, że jadąc zbiorkomem masz gdzieś tankowanie, korki, frustratów na drodze itp... muzyczka na słuchawki i chill :).

smród, zasikane, a ostatnio nawet zarzygane miejsca, rowery, wózki, tłok, że wysiąść się nie da, a jeszcze do pogody nie doszedłem.... super, tylko na to czekam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do pracy samochodem (bez korków) 20 minut, transportem publicznym 2 godziny...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A z korkami?

Czasami zostawiam Auto

Wsiadam w Autobus ale tylko po to żeby przypomnieć Sobie co to bydło. Stare Babcie, Dziewczyny i Nasi zagraniczni Sąsiedzi gadający przez telefony lub na Kamerce pokazujący Swoim Swietłanom na telefonie jak wyglądają Polaki... Więc. Powodzenia w tych bydłowozach.. Już wolę posiedzieć Sam w korku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jahhahaha

W sobotę korkowali fashion House a teraz miasto. Jesteście niepodrabialni XD

Jeszcze brakuje na raporcie paraliż armagedon miasta albo miasto, które działa czy kiedy festyn.

To z was się śmieją wszyscy ;)
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 24

Nie czytaj

jak Ci nie pasuje
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdynia to też kibel drogowy
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

Gdańsk- miasto które stoi...

... Tylko pani Dulkiewicz siedzi.
Na urzędzie. Za 20 tusków miesięcznie.
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 35

Słabo płacą

Dobrze ze nie za 50 Sasinów. To by była dopiero godna i patriotyczna kwota.

Aten twój karakan to siedzi za darmo!

oj tam Wolne Miasto Gdańsk - nazwa zobowiązuje.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 8

Uśmiechać się, szeroko. Niedługo festyny i podwyżki.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 16

Nie spieszcie się zaraz czas wracać do pracy:))
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

Będzie jeszcze gorzej

Kolejne osiedla dochodzą. Dewelopery nie śpią. Jedynie miasto bez zmian od 30 lat.
popieram tę opinię 67 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jak to bez zmian

Zmiany są, jest tak samo tylko gorzej

Dulkiewicz nie ma kompetencji do zarządzania miaetem

Przypadkowo stała się Prezydentem po tragicznej śmierci Pawła Adamowicza. Potem wybory i kontynuacja na zasadzie naiwnych oczekiwań mieszkańców o kontynuacji działań Adamowicza. Niestety to co jest brutalną rzeczywistością to indolencja, buta i fejsbukowy PR.
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 24

Mnie sie.nie podoba

Jak się komuś nie podoba to niech stanie do wyborów, wygra i mądrze rządzi. Zobaczymy jakie będzie zbierał opinie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Musiałby mieć jeszcze bardzo dużo pieniędzy żeby się przebić przez tą partyjną ścianę. Raczej nie ma takich ludzi, którzy są bogaci i chcą się poświęcać dla dobra ogółu, zatem skazani jesteśmy na miernoty, chodzi jednak o to żeby je w wyborach rozliczać. Dlatego pytanie było o argumenty. Też chciałbym je usłyszeć, bo całkowicie zgadzam się z tym co ta osoba napisała. Ja już przy pierwszej jej kadencji byłem pewien, że ta Pani się nie nadaje i więcej na nią nie głosowałem i zupełnie nie rozumiem dlaczego ktoś jeszcze po tylu latach ją popiera. Słyszałem też z wiarygodnego źródła, że tak naprawdę rządzi Borawskie, a ona już się nawet nie kryje z tym, że nie rozumie o czym rozmawiają i on musi podejmować większość decyzji, a jej praca sprowadza się w zasadzie do pojawiania się na różnych uroczystościach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Drogi chcecie żeby budować tylko nie przy waszych domach albo nie obok bo park i miejsca zielone. Ja też jestem za dużą ilością zieleni sama sadzę dużo kwiatów i zieleni. Blisko naszych budynków wybudowali ulice mimo sprzeciwu mieszkańców a teraz wszyscy z niej korzystają i zadowoleni. Przestańcie być hipokrytami bo nie stać w korkach ale drogi w waszym pobliżu to już nie bo Koniec świata.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla mnie się podoba. Wolniej, bezpieczniej.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8

Stoją tylko przyjezdni

My tu mieszkamy.
Lokalsi jadą tramwajem i oglądają słoiki w drodze do hacjendy którą trzeba spłacać 25 lat pomimo że jest tańsza niż 50m2 w Szadółkach.
Trzeba być niezłym przegrywam aby wozić się z wioski do miasta do pracy, po zakupy, do kina, na basen, do lekarza, teatru, szkoły itd...
I te koszenie trawnika w niedzielny poranek.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 37

Frustraci w blachosmrodach

Hejtujecie władze a sami sobie ten syf robicie. Wy wybieracie samochód podczas dojazdów, to jest wyłącznie wasz wybór! Nie zwalajcie swoich porażek życiowych na innych! Wszyscy na terapię!
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 44

Gdańsk

To miasto / miasteczko powinno nazywać się kieszonkowa patologia z kobietkami gratis plus utylizacja pojazdów gratis, wstyd tam żyć ale podziwiam
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 28

Gdynia to nie miasto :D

Nikt Ci nie każe żyć w Gdańsku nie podoba się tu to nie przyjeżdżaj i nie obrażaj

60 lat w Gdańsku mieszkam

Ale pojęcia nie mam gdzie jest Jabłoniowa
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co wam drogi pomogą jak jedna osoba w aucie zajmuje tyle co 6 w autobusie lub tramwaju. Brzydzicie się "plebsem w skm" to stójcie, na pewno będziecie na łożu śmierci miło wspominać te tysiące godzin zmarnowane na wąchanie smrodu z rury auta przed wami :3 Wszystko byle nie wsiąść na rower, bo nie daj boże coś ludzie powiedzą, nie? :)
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 29

Na rower i do autobusu nie trzeba wsiadać aby...

... takie kasztan coś powiedziały i i tak miałczały. Także tego... . .... I cześć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak to mawiał mój dziadek:

Lepiej wolno jechać, niż szybko iść
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kupcie jeszcze po trzecim i czwartym samochodzie w rodzinie to będzie lepiej.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 15

No kupię i co, wszystkimi jednocześnie będę jeździć?

Chyba nie jeździłeś w innych miastach. W Gdańsku w porównaniu z Warszawą ,Krakowem, Poznaniem ,czy Łodzią to miasto " bez korków " .
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 11

Sami sobie to robią

Świadomi ludzie którzy mieszkają w centrum pozbywają się aktualnie auta bo tylko stwarza ono problem i generuje koszty. Jaki jest sens posiadanie puszki przy tak dobrej komunikacji i autach na minuty. Ja tego nie potrafię pojąć .Polska mentalność.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 13

I wtedy się obudziłeś.

To pewnie dlatego tak płaczą, że nie mają gdzie zaparkować swoich gruzów w centrum i oczekują abonamentów dla mieszkańców?! To jest farsa! Wszyscy, którzy chcą stref płatnego parkowania w swojej okolicy, powinni płacić za parkowanie dokładnie tyle samo, ile płacą inni parkujący z innej dzielnicy.

Dziekujemy

Po co narzekać. W W końcu i tak wszyscy w podskokach polecą głosować . Wiadomo na kogo. Cenzura nie pozwala na podanie nazwisk. Taki chory umęczony nasz bantustan.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 5

Metropolia rządzi sie swoimi prawami.

Ciągle narzekanie bo korki. Chcąc mieszkać w mieście trzeba być twardym. Ze wsi do miasta gdzie dróg polnych nie ma i się pędzi tyło kurz. A ty cała infrastruktura drogowa zobacz nawet skrzyżowania sa. Ludki ogarnijcie się.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Podatek o wiazdu

W zw z szalenstwem nowwzbogaconego społeczeństwa, przeprowadzonego do metropoli z błotnych chutorów, należy wprowadzić opłatę do centrum miasta np 100 pln dla mieszkńco
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Winni są deweloperzy

Zabronić budowy nowych osiedli,niech najpierw wybudują drogi dopiero wtedy zezwolenia na kolejne kołchozy dla słoików
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nikt wam nie każe stać w korkach, stoicie bo chcecie.

Fatalna komunikacja miejska.

Komunikacja miejska i nowe inwestycje poprstu nie nadążają za presją developrów w budowaniu mieszkań inwestycyjnych. Brak nowych linii tramwajowych: Hynka, Kołobrzeska Czarny Dwór.... to rozwiązania z lat 70. XXw. Ścieżki rowerowe budowane bezmyślnie to w lewo to w prawo...dwukierunkowe Cargo nie pojede. Ale Epitafium Adamowicza w Mariackim wisi jak by to był wizjoner tego miasta.
do góry