Widok

Gdańskie Tarasy

Gdańskie Tarasy Temat dostępny też na forum:
Lokalizacja inwestycji pozwala na szybką komunikację z centrum miasta jak i obwodnicą. Niedaleko od budynku znajduje się malownicze jezioro, dodatkowo szybko można stąd dotrzeć na Kaszuby. Niedaleko jest stąd także do dużego kompleksu handlowego.

Czteropiętrowy budynek mieszkalno-usługowy składać się będzie z trzech klatek z windą prowadzącą z hali garażowej do mieszkań. W jednej z klatek ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdanskie tarasy

Super mieszkania,siłka na dachu i bardzo dobry deweloper
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Powiedzmy, że Piotrze: można chcieć móc mieć więcej zaufania do tego, pff, dewelopera; mniej skandalicznych opóźnień; mniej paskudnych kominów na "użytkowym" dachu (polecam porównać z wizualizacją, mocny rozjazd); można chcieć umów, które nie zawierają takich punktów jak to, że zrzekamy się wszelkich roszczeń? No coś się spokojnie znajdzie, można chcieć więcej.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak się te tarasy na żywo zobaczy zostaje tylko śmiech. Ceny może przyjazne, ale to mocno nietrafione określenie - nie może być drogo, skoro deweloperowi nie można zaufać, a ludzie na grupie osiedla mają problem dosłownie ze wszystkim: zaczynając od umów, a na wadliwym wykończeniu kończąc.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
Panie trollu z investpel. Jak wam nie wstyd??
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Siłownia na dachu, fajne metraże, dobre ceny. Czego chcieć więcej?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Siłownia na dachu!

Siłownia z widokiem na panoramę Gdańska to ciekawe rozwiązanie, a ceny też naprawdę przyjazne
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Widać, że na III etapie prężnie pracują, a ceny faktycznie atrakcyjne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

zastanawiam się nad zakupem mieszkania w trzecim etapie, wygląda na to że chyba wszystko sprawnie tam teraz idzie mimo pandemii
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo nie polecam!

Zakupiłam mieszkanie w Gdańskich Tarasach II we wrześniu 2019 r. Do chwili obecnej (marzec 2021 r.) budynek nie ma pozwolenia na użytkowanie. Co z tego, że cena za mieszkanie była atrakcyjna, skoro dochodzą prowizje dla banku za brak aktu własności oraz koszty wynajmu mieszkania. Kiepski przepływ informacji w tej spółce, każdy dostaje inne informacje dot. budowy. Terminy odbioru przesuwane z miesiąca na miesiąc i tak już od roku. Malvita w umowie deweloperskiej zawarła możliwość wypłaty odszkodowania na rzecz kupującego w kwocie 1 zł za każdy dzień opóźnienia, przecież to jest absurd! Sprawa w sądzie może będzie do wygrania, co z tego jak Malvita i InvestPel dobrze wiedzą co robią i jak się zabezpieczyć w takich sytuacjach. Wystarczy, że ogłoszą upadłość i nikt nie otrzyma swoich pieniędzy. Bardzo nie polecam - szkoda nerwów i pieniędzy. Atrakcyjna cena za m2 teraz, ale jak dojdą koszty związane z opóźnieniami to cena wyjdzie większa niż średnia na rynku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

zdziwiony

O czym Pan mówi, jeśli dwie strony zgadzają się na warunki określone w umowie to mają być one spełnione. Co znaczy, że kwota nie powala na kolana ? Odszkodowanie się należy jak psu buda a jeśli opóźnienia są po rok czasu to i suma dni robi już kwotę. Dodatkowo jakie znaczenie ma cena ? Jeśli jakiś podmiot sprzedaje coś po niższej cenie aniżeli konkurencja to znaczy, że może nie wywiązywać się z ustaleń ? Albo, że należy mu pobłażać ? Abstrakcja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kupilam

Odbiór mial mieć miejsce w czerwcu 2020. Jest styczeń 2021 i cisza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie mogę odebrać mieszkania jak i kilkanaście innych mieszkańców ponieważ wciąż nie mamy doprowadzonego prądu do mieszkań!! (mamy koniec grudnia 2020, wydanie lokalu powinno się odbyć do końca marca 2020).

I oczywiście brak informacji kiedy w końcu nastąpi wydanie mieszkań...

Jedna wielka patologia, odradzam wszystkim wahającym się!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odbiory kwiecień ale chyba 2021

Nadal nie odebraliśmy mieszkania, jeśli tak dalej będzie to będziemy czekać do kwietnia 2021. Wszystko idzie w żółwim tempie. Nie podają już żadnych informacji, aneksy do umów musimy tworzyć i za nie płacić, a oni sobie z tego nic nie robia... my mamy mieszkanie na drugim etapie, a jeszcze nawet pierwszy nie został oddany, gdzie już od 4 miesięcy płaca czynsz, bo większość zdecydowała się na odbiór techniczny... nie polecam!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ten kto dostał pozwolenie na odbiór techniczny ten dostał. U mnie w mieszkaniu dalej kwitnie grzyb (wiem bo sama się wbiłam na budowę aby sprawdzić czy po pierwszym mierzeniu mieszkania nastąpiły jakieś poprawy z ich strony, odpowiadam- nie nastąpiły). Czekamy wciąż na tak naprawdę nie wiem co. Niby w chwili obecnej największym problemem na pierwszym etapie jest elektryka. Ale o odbiorach kluczy w tym roku możemy już raczej spokojnie zapomnieć. To będzie już równy rok opóźnienia. Gdyby człowiek mógł cofnąć czas...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Spora liczba osób dokonała odbiorów technicznych i coś tam działa w mieszkaniach, niemniej jednak wciąż oczekiwanie na odbiór przez urząd, aby dostać pozwolenie na użytkowanie/mieszkanie.
Na pewno kilka osób otrzymało też informację, że mieszkania są większe o ileś %, co wiąże się z koniecznością dopłaty.

Z pozytywów, mieszkania są w dobrym stanie, jeżeli chodzi o wykończenie (kąty okej, ściany proste, posadzka okej i przyłącza też).

Może w tym roku oddadzą.... I etap, natomiast II etap to inny temat (z tego co widać na budowie).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

I Etap

chciałem zapytać kupujących w pierwszym etapie, czy wasze mieszkania już otrzymaliście ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

zdziwiona

witam, ja podziwiam Pana optymizm , jak będzie Pan wyczekiwać mieszkania tak jak my to chyba zapał Pana ostygnie .

Co do cen to się nie zgodzę , w 2018 - początek inwestycji inni też sprzedawali w tych cenach za m2 . Wszystko zależy od lokalizacji a nie developera , umowę przeczytałam , ale developer nie wywiązuje się z niej a poza tym zapisy niezgodne z ustawą i wzorcem tam zawartym nie obowiązują i wchodzą rygory ustawy . Ludzie ponoszą dodatkowe koszty np. wynajmu i kredytu przez opieszałość tego developera ! Na prawników przyjdzie czas :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kupiłem mieszkanie w 3 etapie jestem bardzo zadowolony widać ze prace wre. Ludzie z 1 i 2 są niezadowoleni i próbują coś ugrać i oczywiście należy im się to ale to jak Dla mnie to Syzyfowa praca dostaną odszkodowanie za każdy dzień zwłoki i tyle a ze kwota nie powala na kolana to już inna sprawa . Radzę takim krzykaczom czytać umowy ze zrozumieniem jeśli ktoś tego nie potrafi są prawnicy. Każdy niby chce zrezygnować ale dobrze wie ze za taka cenę nigdzie nie kupią mieszkania (5,5 - 6 tys ) za m2. Pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 25

Nie polecam

Zero informacji o nowym terminie odbiorów. Nie rozumiem nawet głupiego meila nie mogą wysłać.
Mamy wrzesień i ostatnia informacja meilowa potwierdzona podpisem prezesa o odbiorze mieszkania to właśnie ten miesiąc. Wygląd terenu wokół, stan elewacji czy jakieś dziwne dziury w ścianach zewnętrznych to nie wygląda optymistycznie.
Teraz juz nie ma myśli kiedy tylko czy w ogóle odbierzemy.Biuro architektoniczne na tym samym poziomie nie polecam się w to pcha
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry