Widok

Gdynia dołącza do Gdańska

Jak widać władze Gdyni podobnie jak prezydentka z drugiej strony Trójmiasta lubią utrudniać życie mieszkańcom i już za chwilę biletów okresowych nie kupimy w Gdyni, w aplikacjach mobilnych. Brawo. Nie ma to jak cofać się w rozwoju. Włodarzom Trójmiasta radzę samemu spróbować zainstalować wspaniałą aplikacje Fala na telefonie i kupić w niej bilet. A następnie porównać proces zakupu i ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdynia i Gdańsk łączą siły, by cofnąć się w cyfrowym rozwoju. Czekam, aż bilety będzie można kupić tylko przez faks albo gołębia pocztowego
popieram tę opinię 210 nie zgadzam się z tą opinią 7

jak ktoś się zatrzymał w poprzednim wieku to już jego strata - świat nie będzie czekał
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 32

Agenda 2030

Nie rozumiesz widać to od razu... Ten cyfrowy świat nie będzie taki piękny jak tobie wciskają do główki ... To będzie totalna inwigilacja ale totalna ... Technologia w końcu wykończy ludzkość wystarczy że prąd wyłączą specjalnie i jesteś w epoce kamienia łupanego człowieczku ... Dodaj do tego CBDC cyfrowe pieniądze a jak zablokują lub wyłączą prąd bo powiedzą że "Blackout" to nic nie kupisz nic nie sprzedasz... !!!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

sprzedaż

sprzedaż
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Fala miala miec wspolny bilet i naliczanie przystankowe. Do dzisiaj nie dziala zadna z tych rzeczy
popieram tę opinię 88 nie zgadzam się z tą opinią 1

No wlasnie

Kiedy zostanie uruchomiona tzw sprzedaż dynamiczna
Czyli wybór automatycznie przez system fala na koniec dnia najkorzystniejszego biletu/taryfy dla pasażera
To ta innowacyjna rewolucyjna funkcja Fali

I jak to ma się do dotacji unijnych na innowacje
Ta innowacja w fali nigdy nie została uruchomiona
Urzędnicy odpowiedzialni za dotacje w takich sytuacjach nakazują zwrot dotacji
I jak to ma się w przypadku Fali?
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Żeby fala na koniec dnia dobierała najkorzystniejszą taryfę, to te taryfy by musiały istnieć.

Przykład takiej korzystnej taryfy to na przykład bilet 75 minutowy za 6 złotych, który pozwoli podjechać SKM i potem jeszcze autobusem. A jaka to korzystna taryfa zapłacić za SKM w taryfie SKM i potem jeszcze za autobus po taryfie ZKM?

Ujmując to prościej: ludzie potrzebowali wspólnego biletu a dostali falę.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cofnięcie w czasie o 10lat

Miasta już odchodzą od zakładania konta. Wystarczy karta płatnicza fizycznie, zegarek, telefon. Zrobiki dziadostwo I zmuszają innych do korzystania z tego. Porażka
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko że ten cyfrowy świat nie taki piękny jaki nam wciskają...

Wyłączą prąd lub zrobią jakieś specjalne awarie i np tak na 3 dni nic nie kupisz i nic nie sprzedaż itd itd ...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oho. Kolejny plaskoziemca, wierzący że blackout to tak naprawdę rządzący robiący swoim obywatelom na złość. Idź jeszcze zamieszkaj w lesie zdała od technologii i społeczeństwa. Bo będą cię inwigilować za pomocą kamer na każdym skrzyżowaniu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

wyłącza ci internet to inaczej będziesz śpiewał
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

No właśnie w Fali tak to działa. Konto w Fali potrzebujesz tylko do biletów miesięcznych. jak chcesz kupować pojedyncze bilety, to wystarczy karta płatnicza fizycznie, zegarek, telefon.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Bez przesady

Korzystam i działa, design i ficzury powinny być dopracowane, ale bilet miesięczny co miesiąc kupuję.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 61

Mam i używam bez problemu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 54

chyba na głowę upadli!!
popieram tę opinię 41 nie zgadzam się z tą opinią 2

Olejcie komunikacje

Kupiec auto
Zlikwidują te durne przepisy jak nie będą mieli z tego przychodu.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie licz na to że władze będą korzystać z komunikacji miejskiej, ale z drugiej strony czy to nie jest ograniczanie nam konsumentom wyboru jak chcemy kupić bilet???
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podziękuję wam za tę absurdalną falę przy następnych wyborach.
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 4

W co ty wierzysz? Ludzie nadal będą głosować na tych samych dzbanów.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

ale o co ten raban? przecież będa nadal działały strony umożliwiające kupienie biletu miesięcznego

od lat kupuję bilet na stronie do tego dedykowanej (w skrócie - mam przy sobie tzw. karę miejską, puszczam blika po podaniu jej numery i tyle). z poziomu telefonu to dosłownie 30 sekund.
żeby nie było - nie jestem fanem fanem Fali, nawet nigdy nie korzystałem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 20

Już niedługo - wspomnisz moje słowa. Nie po to weszli w Fale, żeby utrzymywać dwa systemy. Ten stary w końcu wyłączą. Ale przez internet miesięczny nadal kupisz, tylko na stronie Fali, no i będziesz musiał założyć konto.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdańsku już to zrobili. Stary system wyłączyli. Mają do miesiecznych Falę, albo aplikację miejską Jestem z Gdańska, ale ona jest połączona z Falą
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

karta miejska od teraz nie istnieje z opcją bilet

Kolejny minus systemu fala

Ostatnio kupiłam parę biletów w biketomacie( kartą, bo jakoś dziwnie się tak składa, że jak wrzucam drobniaki to ten albo je pożera, albo wypluwa). Bezmyślnie wrzuciłam je do portfela. Za którąś podróżą stałam i sprawdzałam który z nich jest legalny, a który już wykorzystany. Te stare po prostu się kasowało i było od razu widać :(
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zostają jeszcze bilety papierowe z kasy biletowej
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam karte zkm

I nie narzekam, wystarczy raz na jakiś czas doładować na stronie mzkzg albo zkm
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3

Karta ZKM

Kartę ZKM będą likwidowali proszę podpytać w kasach SKM oraz w punktach obsługi ZKM
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sprzet do d

Wczoraj zakupilam bilet jednoprzejazdowy w falomacie w autobusie. Po przejechaniu odcinka trasy miała kontrolę zostałam poproszona o bilet jakie było moje zdziwienie kiedy otrzymałam informację że nie ma tego biletu. Oswiadczylalm ze musi być bo kupowałam. Przemiły kanar sprawdził po raz drugi trzeci i czwarty raz przejechaliśmy połowę miasta a ja musze wysiadać bałam się że mi nie pozwoli że otrzymam mandat. Na przystanku wyświetlił się bilet. Pan z uśmiechem przeprosił i oświadczył że to niej ich wina tylko systemu. Nigdy więcej nie kupię tak biletu albo papierowy lub jakdojade.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak, przedwczoraj kanary (chłopak i dziewczyna ubrani ,,na luzie", wręcz ,,byle jak") - mili, owszem,

nie mogli sprawdzać biletów bo czegoś im z FALI ich czytniki nie spisywały... tramwaj nr 4. Co do ubioru, rozumiem, że nie muszą być pod muchą i w balowej sukience, ale potrzeba jednak minimum, z szacunku do tego, że są jednak w pracy, choćby tzw.sportowej elegancji. Żal mi ich było dosłownie, bo było widać, że nie rozumieją tego co robią - co próbowali robić i szeptali między sobą co tam nie działa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jakby zrobili ankietę / referendum czy Fala ma dalej płynąć, to by wynik był pewnie 99% na "nie" xD
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 3

dlatego nigdy nie uraczysz ankiety takiej tresci, ani zadnuych referendow w tym kraju...bo albo ci w ktorejs tv powiedza ze masz bojkotowac, albo dadza takie pytania ze odpowiedz i tak bedzie po stronie wladzy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt nie chce tego badziewianego systemu FALA a oni go na sile wciskaja. Obecnie nie ma problemow z zakupem biletow przez internet , wiec po co zabierac to co działa a wciskac system FALA ktory nie dziala?/ !
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fala,

fala to była w wojsku i dawała młokosom popalić.Nic się nie zmieniło.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

System "Fala"

To jest zwykłe oszustwo i naciągactwo . Za ten przekręt pani dulkiewicz i spółka Innobaltica powinni pójść do więzienia.A skolei zmuszanie kogoś do robienia czegokolwiek to już jest art 190 kk w związku z art 191 kk i tym bardziej pani dulkiewicz kwalifikuje się do więzienia dla kobiet w Ostródzie.Nie wyobrażam sobie żeby ktoś mnie zmuszał do kupowania biletów w fali naciągactwo . A po drugie ktoś powinien w końcu rozbić ten układ wzajemnej adoracji
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bilet

Chora ta aplikacja fala
Ktoś wziął kase
Utrudnienie życia i zakupu biletu
Q A
Tylko bić brawo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Aplikacja

I znowu przyszła nowa miotła i zamiata ale w swoją stronę
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do

Referendum co do pani kosiorek aut
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

okresowe i jednorazowe?

Piszą o "okresowych" ... czy jednorazowe też będą nie do kupienia w "jakdojade" ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jednorazowe można zakupić po staremu w jakdojade

Dotyczy to jedynie biletów miesięcznych

jeszcze tak, zobaczymy jak długo

To samo z parkingiem

W Gdyni nie da się płacić w aplikacji ING która działa we wszystkich innych miastach. Chyba żadną aplikacją aktualnie nie da się płacić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już można płacić za parking w ING

Po bardzo irytującym okresie niedostępności w końcu to "naprawili"

Bilety.

Trafne podsumowanie-szczególnie z tym utrudnianiem życia mieszkańcom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fala to dobry pomysl

Ale fatalna realizacja. Ta aplikacja to wstyd sektora publicznego. Naprawicie ją. Na moim telefonie rozdzielczość mapy jest niedostosowana, a logowanie od twa się przez SEO w przeglądarce . Mimo to kibicuję, żeby ten system stał się kiedyś użyteczny.

Podobna sytuacja była w metropolii GZM na Śląsku, tam po fatalnym starcie aplikacje "metro" naprawiono ciężka pracą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlaczego

Aplikacja nie pozwala na zrobienie zrzutu ekranu, żebym mógł wam pokazać absurdalne błędy do poprawy. Jak aplikacja nie znajduje tras autobusów.

Zgadzam się, do tego mega się zacina.

Wchodząc na zakładkę transport kolejowy rozklady

Widzę tylko po 10sekundach: iksa i brak danych.

Bo

Najważniejszy jest dobrostan i błogostan gdyńskich prezydentek.

System Fala

Ta aplikacja nie działa. Nawet pomimo wpisania poprawnego hasła. Ostatnio nawet w Gdańsku automat Fala nie zeskanował mi biletu i musiałam kasować. To dramat będzie.

Zmuszają ludzi do przesiadki - na siłę.

Ludzie z własnej nieprzymuszonej woli nie chcą korzystać z tego bubla. Dlatego są zmuszani. Siłą.

Bubel za miliony złotych. Nikomu nie potrzebny.

Należy jednostronnie wypowiedzieć umowę z fala-lichwa. Ale by to zrobić najpierw trzeba wypowiedziec przy urnach wotum zaufania dla układu gdańskiego sopockiego i gdyńskiego
do góry