Widok
http://www.gosirgdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2007_04_14_mtb_gdynia/ost/TRASA Maraton MTB Gdynia.jpg
50 zł za udział w tym maratonie to już nie zdzierstwo a rozbój w biały dzień. Przecież jest to swego rodzaju promocja miasta a nie wspomaganie budżetu .Gdynia chce na nas zarobić , nawet taki mały Starogard na swe zawody MTB ma wolny wstęp.
Do tej pory brałem udział we wszystkich edycjach gdyńskich lecz te 50 zł po prostu mnie wk......o ,mam w d....ie ich maraton pojadę z kolegami czarnym albo czerwnym a może niebieskim szlakiem byle daleko od złodziei.
/ zapewniam że nie jestem odosobniony od tej opini /
Do tej pory brałem udział we wszystkich edycjach gdyńskich lecz te 50 zł po prostu mnie wk......o ,mam w d....ie ich maraton pojadę z kolegami czarnym albo czerwnym a może niebieskim szlakiem byle daleko od złodziei.
/ zapewniam że nie jestem odosobniony od tej opini /
6. Opłaty wpisowe.
• 35 zł - normalny koszt uczestnictwa w zawodach, na dystansach MEGA, GIGA, BIKE CROSSU pod
warunkiem uiszczenia opłaty przed zawodami do dnia 13.09.2010 do godziny 12.00 (decyduje data księgowania
wpłat na koncie bankowym organizatora); w przypadku wpłynięcia opłaty na konto organizatora po terminie,
zawodnik będzie zobowiązany do dokonania dopłaty w dniu Zawodów.
• 50 zł – w dniu startu do godz. 09.30, opłata dokonywana wyłącznie w formie gotówki w Biurze Zawodów (w
miejscu zawodów)
Ludzie- to nie chodzi do pieniądze ale o chciwość .Miasto nie robi nikomu łaski organizując te zawody to jego statutowy obowiązek.
Pytam, ile miasto dopłaca do tej imprazy a ile muszą ją sponsorować
zawodnicy.
Płacąc podatki płacimy również na rozwój sportu i tym podobne.
• 35 zł - normalny koszt uczestnictwa w zawodach, na dystansach MEGA, GIGA, BIKE CROSSU pod
warunkiem uiszczenia opłaty przed zawodami do dnia 13.09.2010 do godziny 12.00 (decyduje data księgowania
wpłat na koncie bankowym organizatora); w przypadku wpłynięcia opłaty na konto organizatora po terminie,
zawodnik będzie zobowiązany do dokonania dopłaty w dniu Zawodów.
• 50 zł – w dniu startu do godz. 09.30, opłata dokonywana wyłącznie w formie gotówki w Biurze Zawodów (w
miejscu zawodów)
Ludzie- to nie chodzi do pieniądze ale o chciwość .Miasto nie robi nikomu łaski organizując te zawody to jego statutowy obowiązek.
Pytam, ile miasto dopłaca do tej imprazy a ile muszą ją sponsorować
zawodnicy.
Płacąc podatki płacimy również na rozwój sportu i tym podobne.
Za te 50 zł (35 zł) od uczestnika, to organizator raczej nie pokryje kosztów organizacji imprezy, ani tym bardziej się nie wzbogaci, tak więc nie róbcie wielkiego halo z w sumie niskiej sumy. Ja tam raz na x miesięcy mogę bez problemu zapłacić taką sumę, żeby wziąć udział w sportowej rywalizacji, której nie da rekreacyjne jeżdżenie z kolegami po lesie.