Widok
Chyba kolega nie dostrzega roznicy pomiedzy maratonem a xc,...... http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolarstwo_gĂłrskie
Ale to jest wyscig ze startu wspólnego, a nie indywidualna jazda na czas! Taki wyscig ma kompletnie inna dramtaurgie, gdyz wiadomo ze pierwszy, ktory przecina linie mety jest zwyciezca wyscigu. A przy liczeniu przejazdu przez mate ktos mógłby wystartowac 10 minut po wszystkich, przyjechac powiedzmy w polowie stawki i... wygrac wyscig. Nie na tym to polega.
Ja na przykład podczas jazdy chce wiedziec, ze jak wyprzedze kolesia jadacego przede mna, to bede przed nim, a nie, ze na mecie okaże sie ze jestm jednak za nim :-)
To o czym ty mówisz ma sens może jak startuje 1000-1500 osób, ale nie jak startuje 300. Jesli ustawiłeś się na końcu, to sam strzeliłeś sobie w stope.
Ja na przykład podczas jazdy chce wiedziec, ze jak wyprzedze kolesia jadacego przede mna, to bede przed nim, a nie, ze na mecie okaże sie ze jestm jednak za nim :-)
To o czym ty mówisz ma sens może jak startuje 1000-1500 osób, ale nie jak startuje 300. Jesli ustawiłeś się na końcu, to sam strzeliłeś sobie w stope.
Hej.
Mnie się nie podoba idea startu o wspólnej godzinie wszystkich zawodników, pomimo posiadania chipów.
To jest poroniony pomysł.
Myślałem, że mając chipa mogę się ustawić spokojnie na samym końcu stawki, a i tak czas będzie liczony od przejazdu przez matę.
Tymczasem okazało się , że w ten sposób straciłem sporo czasu.
Nie tylko ja jeden.
Szkoda.
Mnie się nie podoba idea startu o wspólnej godzinie wszystkich zawodników, pomimo posiadania chipów.
To jest poroniony pomysł.
Myślałem, że mając chipa mogę się ustawić spokojnie na samym końcu stawki, a i tak czas będzie liczony od przejazdu przez matę.
Tymczasem okazało się , że w ten sposób straciłem sporo czasu.
Nie tylko ja jeden.
Szkoda.
organizatorowi chodziło o chociaż częściowe wydłużenie grupy, bo jakby wszyscy ruszyli z miejsca na samym starcie, to po przejechaniu 20 m wszyscy razem zaczęliby wjeżdżac pod tą górkę. I tak generalnie była masakra z tym pierwszym podjazdem. kto to wymyślił taki podjazd na samym starcie jak wszyscy jadą razem?
Ogólnie to fajna impreza, ważne że w ogóle Gdynia coś takiego organizuje. Ale porównując zeszłoroczna edycja była chyba ciekawsza.
Ogólnie to fajna impreza, ważne że w ogóle Gdynia coś takiego organizuje. Ale porównując zeszłoroczna edycja była chyba ciekawsza.