Widok

Gdynia północ

Kto do ciężkiej Anielki dopuszcza do tego, co dzieje się na Oksywiu ?! To jest nieśmieszny żart i plucie w twarz każdemu mieszkańcowi północnej Gdyni ! Osoby odpowiedzialne za organizację ruchu, powinny ponieść konsekwencje tak tragicznego planowania ruchu w tak dużym mieście.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale kto broni przesiąść się na inny środek transportu? Rower? Nawet skuter, przecież nikt nie karze samochodem jeździć w tym samym momencie...
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 62

Z dzieckiem do Przedszkola rowerem?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak! Są nawet specjalne ala dorożki lub nawet dodatkowe siedzenia dla dziecka z zapięciem ale po co na takie rzeczy patrzeć, prawda?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Może dla Pana/Pani nie jest to problem. Ja pracuję jako serwisant, kto inny jako kurier, kierowca taxi też z samochodu nie wysiada my potrzebujemy organizacji ruchu która nie powoduje 2h opóźnienia. Mój klient oczekuje że w sezonie grzewczym do niego dotrę w momencie kiedy nie działa mu ogrzewanie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale to nie wiedziałeś że to tak wygląda decydując się na dziecko?

Dziecko to kompromisy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 13

Nie mam dzieci XD
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pasażer

Szczególnie z siatkami lub ciężkimi torbami. Po za tym autobusy też stoją.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuje rower

Rozwiąże wszelkie problemy, nawet poprawi zdrowie
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 45

Ola

Co się dzieje na Oksywiu to jest jakaś pomyłka to się w głowie nie mieści. Jak zdążyć odebrać dziecko!
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 7

Rozwiazania

1. Wyjechać wczesnej
2. Pójść na piechotę
3. Pomyśleć nad samodzielnością dziecka
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

Że co?????

Samodzielne 3 letnie dziecko???? Pójść na piechotę do Rumii??? A jak wyjechać wcześniej to oddać dziecko do przedszkola o 5 rano czy może najlepiej już zostawić na noc żeby wyjechać wcześniej. Także swoje rozwiązania se w d wsadź pajacu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ola

Aha! Powiedz to mojemu przełożonemu żeby wyjechać wczesniej!

Korek na Obłużu

Benislawskiego i Stolarska zakorkowana. Autobus 141 do Centrum prawie sie nie przesuwa, a nie ma jeszcze szczytu.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie piszę z nienawiścią i hejtem - mama Anielki - Joanna

Kto do ciężkiej cholery, dopuszcza do tego, że ktoś "Anielkę" "ciężką Anielkę" obarcza tym co dzieje się na Oksywiu??? tak tylko pytam ;)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

Nie piszę z hejtem

Jak wybraliście tak macie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam jestem autorem wpisu i mimo złości od stania w tym korku oraz telefonów od wkurzonych klientów, z uśmiechem zadeklaruje że odczepię się od ciężkiej Anielki jeśli wskaże mi Pani osoby, które dopuściły do tego co możemy zobaczyć na ulicach Oksywia. Najlepiej z imienia i nazwiska żeby każdy wiedział komu podziękować. Pozdrawiam z korka :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Masakra

Rozkopali Unruga i Zieloną . Niech jeszcze rozgrzebią Dąbka, i będzie cacy.
popieram tę opinię 48 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety. Miasto musi corocznie sponsorować grubymi milionami miejscowy klub piłkarski, więc inwestycje drogowe są na dalszym planie.
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 12

Brawo

Brawo. Żali się na brak inwestycji drogowych pod raportem który narzeka na inwestycje drogowe....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko most łączący Oksywie z centrum miasta

Mieszkańcy żądają zbudowania mostu około 260 m z Oksywia do centrum miasta na pewno jakoś by to odkorkowało część a koszt to około 10 do 20 milionów
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 4

Koszt na pewno byłby dużo wyższy

A i tak wszystko by się zakorkowało w centrum. Jeśli już miałby powstać taki most to tylko i wyłącznie dla autobusów (bez elektryków, taxi i motorów)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już kiedyś to proponowałem, to mnie zjedli na raporcie :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masz okazję za takie pieniądze. Jeszcze byś fontannę na szczycie wybudował i był zarobiony na całe życie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wierna

Super pomysł,do szybkiej realizacji

Setki aut i w każdym tylko kierowca. Korki muszą być.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 11

Hahaha

Hahaha
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Coraz więcej

Coraz więcej bloków, ludzi, aut. Nie da rady tego pogodzić. W większości aut po jednej osobie, do tego naraz o 15 wszyscy z Oksywia ruszają. Do tego brakuje sensownych rozwiązań komunikacyjnych np skm na Oksywie. Ścieżki rowerowe na Unruga dopiero się budują. Słowem bez drastycznych rozwiązań nic się nie zmieni...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

skm na oksywie

Nie rozwiąże problemów z korkami. Jedno auto jeden oficer. Jedno auto jeden kierowca zawozi dziecko do szkoły500 m. Itd itd. Na Oksywiu pracują tysiące ludzi mało kto z nich mieszka na Oksywiu. A podatki w gminach sąsiednich. Prezydent Kosiorek chętna do wycinania drzew na Oksywiu, ale nie tam gdzie mieszka z dziećmi. Chyba Orłowo.

Budowac

Drogi,ulice budować mać a nie bloki
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Trzeba znać magiczne skróty hehe to nie Kętrzyn i narzekacie a muszą to zrobić i będzie lepiej się jeździło spokojnie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ta

Tunel do centrum,most do obwodnicy.To się nie zmieni bo niema ringu jak większość dużych miast (morze) ogranicz ,ale tylko w Polsce,w USA nie ma rzeczy niemożliwych,Chiny etc.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Olo

To jest Gdynia, cała ma bajzel na drogach, dobrze że już tam nie mieszkam , jadę jak mi się podoba, żal mi was
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Więcej osiedli ma Oksywiu mniej korkow
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chociaż jeden dodatkowy wjazd na unruga by się przydał

Mogliby chociaż na samym początku zrobić rondo pod estakadą by jako taki przetrwać do końca. Auta jadące od strony kościoła na obluzu mógłby bezpośrednio wjeżdżać na estakade nie wjeżdżając w kongestie na cechowej.
Z tego przejazdu jeżdżą też wszyscy mięska cy ulic typu perłowa czy jantarowa a ludzie zaczęli by dodatkowo korzystać z kolejnego objazdu a nie tylko skrzyżowanie na cechowej i nic więcej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Byłeś tam kiedykolwiek?

Właśnie jest rondo pod estakadą i widać jak kierowcy sobie nie radzą. Dla takich potoków ruchu potrzebne są światła. Kolejny wjazd na estakadę to zły pomysł ponieważ nie ma miejsca na bezkolizyjny wjazd, a na tym odcinku jest już kilka skrzyżowań ze światłami
do góry