Widok

Gdzie i jak znaleźć partnera?

Pytanie lekko infantylne, i choć znam odpowiedź (po prostu wyjść z domu), to w praktyce nie wygląda to tak kolorowo. do wieczora to mogę być poza domem, ale na czole nie mam napisane że singielka,a sama też nie ma zwyczaju zagadywać nieznanych mężczyzn. Wieczorem do pubu nie chodzę, z prostego powodu- koleżanki mężatki nie wychodzą, a ja sama się nie odważę bo aż strach. Na ogół urządzam imprezki u siebie i tylko dla znajomych, i krąg się zmyka, bo się wszyscy znamy. Dziś nostalgiczny mam nastrój, tylko słyszę stupot obcasików jakiś sąsiadek, śmiechy chichy, i po chwili cisza. Tak więc siedzę w domu, być może spontanicznie sąsiadka (żona maniaka gracza komputerowego) do mnie wpadnie na lampkę wina... Jak Wy poznaliście swoich partnerów/swoje partnerki? Ściskam gorąco... :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szpital to wyższa szkoła jazdy, bo to trochę tak jak rosyjska ruletka z 5 pociskami.
Podstawą jest znajomość topografii szpitala;) Nim zagadasz do dziewczyny kupującej kawę z automatu wpierw musisz rozwikłać zagadkę, z którego oddziału ona idzie:P
Psychiatria, ginekologia, choroby zakaźne... niektórzy odrzucają też pediatrię i kilka innych... Sporty ekstremalne to przy tym nuda:D

A w kościele nie chodzi o to by go poznawać, ale by być narzędziem najwyższego spełniającego prośby płynące z modlitw parafianek:)

Zwłaszcza jak się chodzi na ranne msze w tygodniu;) 10 osób w kościele, 9 staruszków i zawsze jakaś ładna dwudziestka co przed szkoła przyszła się pomodlić o szczęście na egzaminie, dobry dzień, poznanie kogoś miłego, o jakiś znak z góry, utratę dziewictwa czy o co tam się takie modlą:P
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam kolejke do jedynej czynnej budki telefonicznej we wrzeszczu przy poczcie, iles lat temu :)
zawsze to jakos czlowiekowi czas predzej uplynal :)

w szpitalach niestety nie bywalem, wiec jestem ubozszy o te doswiadczenia

kosciol z kolei znam za dobrze, zeby miec mile wspomnienia :)

w obliczu pieknej kobiety, facetom czesto mozg sie rozrzedza
takie sa smutne fakty... mimo to czasem dziala
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm... nigdy nie poderwałem dziewczyny w kolejce do budki telefonicznej. A ostatnio już ciężko znaleźć budkę telefoniczną, tym bardziej taką przy której byłaby kolejka z dziewczyną do poderwania:D

Ale do listy bym dodał bibliotekę, szpital i kościół;)
Dobre miejsca bo łatwo zagadać:)

Chociaż to zależy jaką kto ma pewność siebie. Byłem kiedyś świadkiem jak kumpel umówił się z dziewczyną sprzedającą w spożywczaku podrywając ją na negocjację ceny serka homogenizowanego:D To było bardziej żenujące niż zachęcające, ale jakoś mu się udało.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
otoz to :)
wszedzie

moje najczestsze przypadki, to:
pociag
kolejka do budki telefonicznej
oczekiwanie na przystanku komunikacji miejskiej
i oczywista oczywistosc - siec
Poznać kogoś można wszędzie. Ta kwestia jest akurat najprostsza. Dalej są same komplikacje:)
To czy ktoś poznany zmienia się ze znajomego w partnera to w dużej mierze zależne jest od osobowości obu stron i dobrych chęci (czy pragnienia by z kimś być).

W gruncie rzeczy miłość to i tak akt woli.

Skupiasz się zatem na niewłaściwej kwestii.
Podbijam temat..
Jak i gdzie Wy/nie-single znaleźliście swoje/swoich partnerki/partnerów?
Jakoś się ludzie odnajdują w tym zatłoczonym świecie...
Dla przykładu podam moich znajomych (zmienię tylko ich imiona):
- Ania- wyjechała do Stanów jako Au Pair(opiekunka do dziecka) i tam przez znajomych poznała swojego obecnego męża,
- Ola- sąsiadka poznała swojego obecnego męża przez swojego szefa, który kazał jej jechać na wycenę okien/drzwi- udana swatka, bo szef wiedział gdzie ją posłać :)
- Basia- poznała Marka na korytarzu akademika, i choć mieszkali w tym samym akademiku rok, to tyle czasu zajęło im "odszukanie" siebie... prawie w drzwiach kuchennych... dziś szczęśliwe małżeństwo z dójką dzieci,
- moi rodzice poznali się na imprezie ( czy domówka...muszę się dopytać :)
...
Pozdrawiam :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
image

Uploaded with ImageShack.us

ja sie moge umówić za jakies 25 lat
leche mon cul

Nie rozumiem myslenia ludzi samotnych...

GCR napisałeś "Do kina- na jakie film??"

Co Ci da jak Ci polecę np komedię romantyczną jak ty tego typu filmów możesz nie lubić? Nie ma to sensu. Idź na film który potencjalnie mógłby Tobie się podobać tematycznie, na takim seansie trafisz najprawdopodobniej na osobę która tez lubi tego typu filmy.

Pub? co z tego że polecę Ci np Blues Club skoro możesz nie lubic tego typu klimatów?

Zastanów sie co Ty lubisz a tam spotkasz bliskie Twoim zainteresowaniom osoby.

Nic na siłę ;)
Heeh... Abstrahując od tematu stwierdzam, iż pozory mylą! Wszyscy gdzieś pędzą... Wszyscy niby tacy uśmiechnięci... Szczęśliwi... A tak naprawdę to 50% z nich to ludzie samotni. Nie dlatego, że nie mają drugiej osoby ale dlatego, że czują się sami. Takie mam wrażenie obserwują czasami świat.
A może ktoś zna jakieś ciekawe miejsca gdzie warto iść aby kogoś spotkać, porozmawiać, poznać...?? Do pubu - jeśli tak to do jakiego?? Do kina - na jaki film?? Bo na ulicy jak się "zaczepi" Dziewczynę to zazwyczaj popatrzą jak na oszołoma i pójdą dalej... Dokąd Wy wszyscy podążacie?? :P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
podobny problem, podobne skojarzenia, tyle ze już nie tylko małolatę (chyba ze to synonim słowa dziewczyna a raczej ta łatwiejsza klasa)

w klubie nie, na ulicy nie, biblioteke zastepuja pdf, na uczelni bajzel

jak to jest ze 3/4 spoleczenstwa ma ten smietnik w glowie ?!
Witam. Mam podobnie z małą różnicą, iż jestem facetem. Ale strasznie ciężko poznać kogoś wartościowego. Iść na imprezę i wyrwać małolatę za dwa drinki to nie sztuka. Jeśli ma ktoś jakiś pomysł - to śmiało! :) U mnie "problemem" jest jeszcze to, że mieszkam tu od niedawna i nie mam jeszcze znajomych. A może jest jakaś grupka chętnych nieznających się osób chcących skrzyknąć się i gdzieś razem wyjść???

Pzdr.
ten gatunek nie wymarł, jestem najlepszym przykładem , jednak trzeba faktycznie znaleźć.
pozdrawiam
zapraszam na słówko janizejpodpisany@gmail.com
jak nie było internetu ludzie wychodzili z domów ( na pewno częściej niż teraz ). Ja bym zniszczyła to badziewie. Dzieci szukałyby informacji gdzie trzeba - w książkach - a nie szperały w sciąga.pl a ludzie sami rwaliby się do kontaktu z innymi ludźmi.

Najlepiej szukać partnera tam gdzie są nasze zainteresowania.
Z przesiadywaniem to może trochę za dużo powiedziane. Raczej stoję między regałami albo przykucam przy książkach znajdujących się na dolnych półkach w poszukiwaniu tej właściwej do przeczytania.

Wnioskuję, że bez Internetu trudno jest o znalezienie sympatii. A jak to było kiedyś, w erze kiedy nie istniała "mała globalna wioska?":)

Magda
w jakiej bibliotece przesiadujesz ??? :)

ktoś kiedyś powiedział
"wolność stanie się Twoim wrogiem"

Magda jeśli masz ochotę na wymianę doświadczeń
Serdecznie zapraszam do korespondencji "meilowej"
jamens12@onet.pl
Dokładnie o to mi chodzi...

Ja chodzę do biblioteki bo lubię, a nie dlatego że szukam tam Partnera.
Będąc singielką wiem jak trudno by ten stan zmienić.
Ludzi dookoła pełno, ale troszkę mniej tych bardziej wartościowych, a jeszcze mniej singli.

Dlatego też zastanawiam się jak inni forumowicze znaleźli swoje "drugie połówki" :)

Nie w moim stylu wchodzenie na strony randkowe. Aż tak zdesperowana nie jestem :) Człowiek nie jest ani głupi ani szkaradny i myślę że są inne sposoby na poznanie "wymarłego gatunku" :)

Dotyczy to zarówno kobiet jak i mężczyzn....
Pozdrowienia:)
może trochę się rozerwać, otworzyć. może dyskoteka? Pokład w sobotę? albo jeszcze lepiej Koliba ;)))
przy koleżankach zawsze trochę się krępuję podrywać facetów.

ale jestem o 6 lat młodsza
Z pewnością paru się jeszcze znajdzie :)

Pozdrawiam Michała

Odniosę się do początkowego Tekstu
Ja też nie mam zamiaru pisać na czole "singiel"
Szukać hmmm... Gdzie???
W Bibliotekach nikt już nie przesiaduje :)
Mamy internet :)
Na imprezach To różnie bywa ??
kobiety też maja troszeczkę za paznokciami.
Pozdrawiam wszystkich singli
Trochę spóźniony ale również pragnę obronić "wymarły gatunek" jeszcze kilka egzemplarzy się zachowało i nawet singiel się znajdzie:) w podobnej kolekcji wiosen.

Inne tematy z forum Towarzyskie

Zdrada (78 odpowiedzi)

Dowiedziałam się,że mąż mnie zdradza. W środku jestem cała rozstrzęsiona, serce mi pękło, ale za...

do góry