Widok

Gdzie i jak znaleźć partnera?

Pytanie lekko infantylne, i choć znam odpowiedź (po prostu wyjść z domu), to w praktyce nie wygląda to tak kolorowo. do wieczora to mogę być poza domem, ale na czole nie mam napisane że singielka,a sama też nie ma zwyczaju zagadywać nieznanych mężczyzn. Wieczorem do pubu nie chodzę, z prostego powodu- koleżanki mężatki nie wychodzą, a ja sama się nie odważę bo aż strach. Na ogół urządzam imprezki u siebie i tylko dla znajomych, i krąg się zmyka, bo się wszyscy znamy. Dziś nostalgiczny mam nastrój, tylko słyszę stupot obcasików jakiś sąsiadek, śmiechy chichy, i po chwili cisza. Tak więc siedzę w domu, być może spontanicznie sąsiadka (żona maniaka gracza komputerowego) do mnie wpadnie na lampkę wina... Jak Wy poznaliście swoich partnerów/swoje partnerki? Ściskam gorąco... :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy mogę dołączyć się do dyskusji?? jak widzę jest sporo osób z takim "problemem"... Twoje wymagania nie są wygórowane, ja też słyszę, że wymagam niemożliwego... więc wiem co masz na myśli
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej byś była szczęśliwa, niezależnie czy jesteś z kimś czy nie:)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
bo to juz takie chore czasy...:( ja wiem kobiety tez nie sa idealne, sa i takie co s bardzo zle

ale powiedzcie mi co to za sens starac sie dla kogos, nie przez chwile a ciagle, stawiac ta osobe na pierwszym miejscu, a ta osoba na poczatku spokoju nie dawala byle zdobyc,uwiesc, rozkochac, a potem taka wielka szarość nicość, wszystko jest wazniejsze tylko nie ta niby ukochana...

teraz tylko seks i kasa kasa i seks, koledzy uzywki i inne atrkcje sie licza... a niektorzy to nawet seks olewaja albo traktuja w dziwny sposob, np seks jest po to by miał gosc przyjemnosc, a przyjemnosc ma tylko w momencie jak szczytuje...reszta sie nie liczy

no dajcie spokoj

albo moze ja jestem nienormalna ze dla mnie to wszystko jest chore?????

moglabym ksiazke na ten temat tu napisac ale ktos skopiuje,podpisze sie pod nią i wyda...
###############
tak tak chciałbyś poczuć mój smak
wszędzie dotknąć
potem po prostu w dupę kopnąć
nie nie tego aż tak trudno nie mówi się
to nie amatorski układ kolacja ze śniadaniem
to cos dla konesera a ja jestem głównym daniem!
###############
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
na tym forum poznałam swoją miłość życia :)))) piękne i prawdziwe (: życzę tego samego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli piszesz o jednym facecie, to o niczym to nie świadczy i warto spróbować ponownie.
Jeśli trafiłaś na kilku takich to warto się zastanowić co jest w Tobie nie tak, że takich przyciągasz. Może w złym towarzystwie się obracasz, albo wciąż celujesz w jeden typ (np ze względu na zainteresowania, styl bycia/urodę).

Szarość jest zawsze, bo taka jest codzienność. Kobiety tego nie lubią, faceci nazywają to stabilizacją i właśnie do tego darzą.
Inna kwestia to hierarchia ważności i używki...
Trzeba zatem lepiej dobierać sobie towarzystwo i poznać człowieka nim wejdzie się z nim w związek;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
o nie.eeee telenowela sylvusiax&mrbean
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
może zaskoczę, ale to ogołem jest wiele przypadków przerobionych, z różnych sfer... prawie zawsze z dobrego ułożonego domu itd. do tego moje podsumowanie poza moim zyciem są z obserwacji znajomych z pracy, poprzedniej pracy, wsrod sasiadow,starych znajomych...

faceci twierdzisz dążą do stabilizacji - szarości...to dlaczego szukają innych rozrywek,zajęć? ta stabilizacja, wg Ciebie, to to jest to co juz w innym topiku napisałam - faceci to zdobywcy, pobiegają,postaraj się przez chwilę, rozkochają, a potem jest ta szarość,kobieta spada na boczny tor...
###############
wszędzie dotknąć
###############
Jak na moje oko, to był opis jednego typu faceta.
Kogoś towarzyskiego, ekstrawertyka, kogoś kto potrzebuje bombardować swoje życie dużą ilością różnorodnych bodźców, celów, rywalizacji, zwycięstw. To widać już po Twoim opisie zdobywania kobiety, także po podejściu do życia, ideałów, hierarchii wartości, jak sama piszesz, kasa, używki i atrakcje, a kobieta dopiero gdzieś tam dużo dalej.

Nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz ale to nie jest norma, to nie jest typowe. Ludzie mają wiele wad, ale te które wymieniłaś nie są aż tak typowe dla mężczyzn.

Dobrego ułożonego domu? Zazwyczaj używa się takiego określenia odnośnie osób które pochodzą z bogatych rodzin, gdzie rodzice poświęcali czas na zarabianie pieniędzy a nie na wychowywanie dzieci, w rezultacie ich dzieci (niezależnie od swojego wieku) mają bardzo skrzywione poczucie dobra i zła, często nadużywają narkotyków i alkoholu i w efekcie popadają w konflikt z prawem. Rzadko używa się tego określenia do osób dobrych i wartościowych, ale raczej po to by podkreślić że powinno oni być dobrzy a mimo tego co mają nic dobrego z nich nie wyrosło.

Stabilizacja nie oznacza że kobieta spada na boczny tor, ale że facet w pewnym wieku nie potrzebuje kolejnych torów:P
Facet zdobywa i zabiega, tak jak i kobieta na początku bardziej się stara (unika konfliktów, stara się pokazać z najlepszej strony, być zawsze miłą, czułą i usłużną). Wraz z trwaniem związku atmosfera się chłodzi, bo mija etap zakochania - tej chemii, związków które bombardują nasz umysł jak narkotyki. Wtedy ludzie przestają żyć miłością, żyć chwilą i zaczynają patrzeć na związek bardziej długofalowo. Myślą o tym czy do siebie pasują, czy chcą ze sobą spędzić resztę życia, czy chcą mieć razem dzieci, czy ich na to stać, co muszą im zapewnić etc Ich kont widzenia się rozszerza i to jest dążeniem do stabilizacji.

Jak facet po okresie zakochania szuka nowego hobby które da mu tego chemicznego kopa, to wtedy jasnym staje się po co był ten początek - nie po to by być z kimś, ale by być na haju.

Nie wiem jak inni, ale ja jakoś nigdy nie miałem problemu by dostrzec te cechy w kobietach. Typ osoby z adhd, nie może usiedzieć na miejscu i cały czas musi coś robić - jak się interesuje sportem lub pracuje fizycznie to udaje jej się spalić tą energię pożytecznie. W przeciwnym wypadku szuka niewłaściwej pożywki i pakuje się w kłopoty.
Z przezorności najlepiej trzymać się od takich osób z dala;)
Ciiii, może będą świństewka:P
gazeta? dział matrymonialny? panna z lokum czy popisze lisy pan aktualnie osadzony w zakładzie karnym? ;))))

ale jakaś nieszablonowa reklama to niezły pomysł. nawet seria ogłoszeń do tego ładne zdjęcie, niebanalny opis i skrzynka pocztowa się zapcha :D

jeszcze trochę i będę realizować takie szalone pomysły ;))) czy zastrzegasz prawa autorskie?
nie nie zastrzegam praw autorskich, projekt moge zrobic...nie myslalam o dziale ogloszeniowym w tym matrymonialnym czy towarzyskim ale o normalnej reklamie kolorowej typu wizytówka itp...

i tak się zastanawiam czy nie wdrozyc tego pomysłu do gazety...
###############
wszędzie dotknąć
###############
planuję zrobić jesienną/zimową sesję. jak będę miała ładne zdjęcia to się odezwę ;))))
Im mocniej się szuka, tym trudniej znaleźć - poddaj się biegowi rzeki...sam się chłop znajdzie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak si niu szuka to ma sie swiety spokoj :) ze znow sie czlowiek nie przejedzie...
###############
wszędzie dotknąć
###############
wymiękłam
przecież to wszystko prowadzi do tego, żeby nas zniechęcić do szukania faceta
zaczynam ponownie dochodzić do wniosku, że związki są bez sensu
kiedyś ktoś wykorzystał billboard do umieszcenia swojego CV, może z ogłoszeniem towarzyskim też by wypaliło...:D
chyba najlepiej upatrzyć delikwenta, rozkochać, porzucić i nastepnego analogicznie i tak cięgiem...ani nudy,ani szarości, za to robić tak jak czesc panów...
same korzysci - facet sie zauroczy,stara sie by Cię zdobyć, skacze wokoł, nie pasuje Ci albo juz zaczela sie ta szarosc...bye bye i polowanie na nastepnego

wiem wredna jestem ale coz tak mi zaswitalo ze mozna i tak...
###############
wszędzie dotknąć
###############
Izabell
Rozkochaj mnie w Sobie!!!
"Gdzie ci mężczyźni, prawdziwi tacy, orły, sokoły, herosy!?
Gdzie ci mężczyźni na miarę czasów, gdzie te chłopy!?"

wyginęli razem z dinozaurami...
a po co...

mnie to do niczego nie potrzebne
###############
wszędzie dotknąć
###############
A jednak nie jesteś taka wredna :)
do góry