Widok

Gdzie kupić ładny paier do zaproszen???

Wesele Wrzeszcz Górny Temat dostępny też na forum:
Hejka,
czy orientuje sie ktos gdzie mozna kupic ładny papier w rozsądnych cenach?? Najlepiej w Gdańsku. Taki sztywniejszy jak do zaproszeń. My zaproszenie już mamy, ale chcialibyśmy zawiadomienia sami wydrukować i winietki. Najbardziej byłby potrzebny jakiś ecru lub beż, karbowany lub wzór delikatny marmurek.
Jeśli macie jakieś namiary to proszę o kontakt.
Dzięki
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ostatnio zrobiłam rundkę po plastykach (2 w Głównym, jeden we Wrzeszczu i w ETC z papierami) no i powiem że kiepsko z wyborem.... my szukaliśmy papieru ecru bo zabrakło nam do zaproszeń no i syf kupilismy taki lekko żółtawy też ładny no ale już nie to.... w oggóle jest pronblem z grubszym papierem najgrubszy jest 220 a przydałoby siuę troszkę grubszy i klops.... dlatego polecam papier wizytówkowy bo po pierwsze nie trzeba ciąć żęby wepchnąć do drukarki ;) a poza tym jest większy wybór np w Głównym :) na Piwnej
powodzenia we Wrzeszczu było zdecydowanie drożej

image
Ja właśnie zakończyłam dutygodniowe poszukiwania - nie zakończone pełnym sukcesem. Nie wiem dokładnie czego szukasz, ale najwiekszy problem jest z kopertami - do ładnych papierów nie ma kopert B6 (czyli takich jak do eleganckich kartek na święta np. wiekszych od zwykłej pocztówki), czasem bywają DL (takie podłużne).
W sklepie Wszystko dla ucznia w Gdyni znalazłam papier w kolorze ecru, z tłoczeniem o fakturze czegoś pomiędzy sitem od czerpania a obrusem lnianym i do niego koperty. Jest tam dosyc drogo, koperta kosztuje 75 gr, a arkusz a4 chyba 1.10. Ogólnie jest tam duzy wybór. Papier o którym piszę to fabria firmy fabriano, taniej można go kupić na www.hergon.pl, a najtaniej u producenta www.farbiano.com, ale nie wiem czy sprzedadzą ilosc niehurtową. Ja kupowałam na drukarnię i koperty wyszły mi po 33 gr netto, a arkusze 101x72 cm po 3.30 netto. papier ma duże gramatury, aż do 360 g/m2.
Drugi dobry adres to sklep dla plastyków na Władysława IV, obok nowej restauracji Etnica, czy jakoś tak (dawny Złoty Róg). W gdańsku ewentualnie plastycy na Piwnej, w plastykach na Uphagena w ogóle bieda. W Sopocie ładne papiery ale tylko z maleńkimi kopertami są w sklepie papirus na Kościuszki.
Trzeci adres to www..kalander.com - ja zamówiłam tam komplety na zaproszenia z papieru czerpanego, wychodzi 2.30 netto za kopertę z wkładką w pasującym rozmiarze (nieskładaną, ale ja nie cierpię składanych zaproszeń).
Ostatnia podpowiedź to Cezex - jest tam ogromny wybór i niezłe ceny, ale koperty tylko DL.
jak zamawiałam zaproszenia to babka, która je robi podpowiedziała, ze nie warto kupowiać kopert w sklepie, bo nawet jak się znajdzie takie niestandardowe rozmiary to są bardzo drogie (nasze zaproszenia są małe, kwadratowe), dlatego kupuję do nich koperty z dyskietek! tzn kupię dyskietyki, które są w kopertach odpowiadających rozmiarowi naszym zaproszeniom. Koperty sa zwykłe, białe. Dyskietka z kopiertą kosztuje taniej niż taka sama koperta :) paranoja!
tylko jeszcze nie wiem co zrobimy z taką ilością dyskietek :)
To dobre rozwiązanie, ale zalezy co kto lubi - dla mnie nie do pomyslenia, żeby koperta była z innego papieru niż zaproszenie.
dla mnie do pomyślenia :) jak coś jest proste, czyste, białe to pasuje do wszystkiego :)
Notabene fakt, że na kopertach zdzierają koszmarnie, ale to dlatego, że w ogóle ciężko trafić i nie ma konkurencji. Widocznie w Polsce nie ma zapotrzebowania, w Niemczech w byle dziadowskim papierniczym są do wyboru, do koloru (i rozmiaru). I przynajmniej nie drożej niż w Polsce, a jak się ma szczeście to taniej. Nawet chciałam sie wybrać, bo i tak chcemy w Niemczech kupować garnitur (też taniej i wiekszy wybór), ale nie było teraz czasu.
A inne ozdoby do zaproszeń gdzie kupujecie? tzn jakies liscie piorka wstążki itp Nie wiem gdzie to kupic. Domyslam sie ze na gieldzie kwiatowej - jak dlugo ona jest otwarta ktos wie? Prosze o pomoc
Witam
Niektóre rzeczy możesz dostać na allegro
np
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81015156

Albo tu:

http://www.allegro.pl/search.php?string=zaproszenia&p=0

- jak poszukasz na kolejnych stronach , to są i wstązki i litstki itp. :)
cezex na grunwaldzkiej,
duży wybór papierów - z wyjatkiem czepranych - jest w cezexie obok nowego Żaka
Ogromy wybór dodatków typu pasmateryjnego - wszelkie róźyczki, margaretki, piórka, wstążeczki - jest w hurtowni pasamteryjnej Jola.
Adresu niestety nie pamiętam - ale od czego sa ksiazki teelfonicznie - to było gdzieś za Motławą w kierunku Stogów.

image
wielkie dzieki znalazlam w necie:
http://www.pasmanteria-jola.pl

Adres: Gdansk, ul. Sienna Grobla 7, Pruszcz Gdanski, ul. Chopina 8

image
polecam też internetowy sklep dla artystów www.qnszt.pl - głównie pióra i koraliki, ale super i niedrogo

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry