Widok

Gdzie kupić ładny paier do zaproszen???

Wesele Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hejka,
czy orientuje sie ktos gdzie mozna kupic ładny papier w rozsądnych cenach?? Najlepiej w Gdańsku. Taki sztywniejszy jak do zaproszeń. My zaproszenie już mamy, ale chcialibyśmy zawiadomienia sami wydrukować i winietki. Najbardziej byłby potrzebny jakiś ecru lub beż, karbowany lub wzór delikatny marmurek.
Jeśli macie jakieś namiary to proszę o kontakt.
Dzięki
image image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja ostatnio zrobiłam rundkę po plastykach (2 w Głównym, jeden we Wrzeszczu i w ETC z papierami) no i powiem że kiepsko z wyborem.... my szukaliśmy papieru ecru bo zabrakło nam do zaproszeń no i syf kupilismy taki lekko żółtawy też ładny no ale już nie to.... w oggóle jest pronblem z grubszym papierem najgrubszy jest 220 a przydałoby siuę troszkę grubszy i klops.... dlatego polecam papier wizytówkowy bo po pierwsze nie trzeba ciąć żęby wepchnąć do drukarki ;) a poza tym jest większy wybór np w Głównym :) na Piwnej
powodzenia we Wrzeszczu było zdecydowanie drożej

image
Ja właśnie zakończyłam dutygodniowe poszukiwania - nie zakończone pełnym sukcesem. Nie wiem dokładnie czego szukasz, ale najwiekszy problem jest z kopertami - do ładnych papierów nie ma kopert B6 (czyli takich jak do eleganckich kartek na święta np. wiekszych od zwykłej pocztówki), czasem bywają DL (takie podłużne).
W sklepie Wszystko dla ucznia w Gdyni znalazłam papier w kolorze ecru, z tłoczeniem o fakturze czegoś pomiędzy sitem od czerpania a obrusem lnianym i do niego koperty. Jest tam dosyc drogo, koperta kosztuje 75 gr, a arkusz a4 chyba 1.10. Ogólnie jest tam duzy wybór. Papier o którym piszę to fabria firmy fabriano, taniej można go kupić na www.hergon.pl, a najtaniej u producenta www.farbiano.com, ale nie wiem czy sprzedadzą ilosc niehurtową. Ja kupowałam na drukarnię i koperty wyszły mi po 33 gr netto, a arkusze 101x72 cm po 3.30 netto. papier ma duże gramatury, aż do 360 g/m2.
Drugi dobry adres to sklep dla plastyków na Władysława IV, obok nowej restauracji Etnica, czy jakoś tak (dawny Złoty Róg). W gdańsku ewentualnie plastycy na Piwnej, w plastykach na Uphagena w ogóle bieda. W Sopocie ładne papiery ale tylko z maleńkimi kopertami są w sklepie papirus na Kościuszki.
Trzeci adres to www..kalander.com - ja zamówiłam tam komplety na zaproszenia z papieru czerpanego, wychodzi 2.30 netto za kopertę z wkładką w pasującym rozmiarze (nieskładaną, ale ja nie cierpię składanych zaproszeń).
Ostatnia podpowiedź to Cezex - jest tam ogromny wybór i niezłe ceny, ale koperty tylko DL.
jak zamawiałam zaproszenia to babka, która je robi podpowiedziała, ze nie warto kupowiać kopert w sklepie, bo nawet jak się znajdzie takie niestandardowe rozmiary to są bardzo drogie (nasze zaproszenia są małe, kwadratowe), dlatego kupuję do nich koperty z dyskietek! tzn kupię dyskietyki, które są w kopertach odpowiadających rozmiarowi naszym zaproszeniom. Koperty sa zwykłe, białe. Dyskietka z kopiertą kosztuje taniej niż taka sama koperta :) paranoja!
tylko jeszcze nie wiem co zrobimy z taką ilością dyskietek :)
To dobre rozwiązanie, ale zalezy co kto lubi - dla mnie nie do pomyslenia, żeby koperta była z innego papieru niż zaproszenie.
dla mnie do pomyślenia :) jak coś jest proste, czyste, białe to pasuje do wszystkiego :)
Notabene fakt, że na kopertach zdzierają koszmarnie, ale to dlatego, że w ogóle ciężko trafić i nie ma konkurencji. Widocznie w Polsce nie ma zapotrzebowania, w Niemczech w byle dziadowskim papierniczym są do wyboru, do koloru (i rozmiaru). I przynajmniej nie drożej niż w Polsce, a jak się ma szczeście to taniej. Nawet chciałam sie wybrać, bo i tak chcemy w Niemczech kupować garnitur (też taniej i wiekszy wybór), ale nie było teraz czasu.
A inne ozdoby do zaproszeń gdzie kupujecie? tzn jakies liscie piorka wstążki itp Nie wiem gdzie to kupic. Domyslam sie ze na gieldzie kwiatowej - jak dlugo ona jest otwarta ktos wie? Prosze o pomoc
Witam
Niektóre rzeczy możesz dostać na allegro
np
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81015156

Albo tu:

http://www.allegro.pl/search.php?string=zaproszenia&p=0

- jak poszukasz na kolejnych stronach , to są i wstązki i litstki itp. :)
cezex na grunwaldzkiej,
duży wybór papierów - z wyjatkiem czepranych - jest w cezexie obok nowego Żaka
Ogromy wybór dodatków typu pasmateryjnego - wszelkie róźyczki, margaretki, piórka, wstążeczki - jest w hurtowni pasamteryjnej Jola.
Adresu niestety nie pamiętam - ale od czego sa ksiazki teelfonicznie - to było gdzieś za Motławą w kierunku Stogów.

image
wielkie dzieki znalazlam w necie:
http://www.pasmanteria-jola.pl

Adres: Gdansk, ul. Sienna Grobla 7, Pruszcz Gdanski, ul. Chopina 8

image
polecam też internetowy sklep dla artystów www.qnszt.pl - głównie pióra i koraliki, ale super i niedrogo

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...

Villa Jaśkowa Dolina (21 odpowiedzi)

Inwestycja powstanie na styku dzielnic Wrzeszcz i Morena, przy pełnej zabytkowych willi Jaśkowej...

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

do góry