Widok
Nie rozmiar butów nie równa się rozmiarowi obuwia. Znalazłam na jednej:
•Grupa wczesno - dziecięca – rozmiary 17 – 25 (długość stopy w granicach 10 cm – 16,6 cm)
•Grupa przedszkolna – rozmiary 26 – 30 (długość stopy w granicach 17,3 cm – 19,9 cm)
• Grupa szkolna – 31 – 36 (długość stopy w granicach 20,3 cm – 23, 5 cm)
•Grupa wczesno - dziecięca – rozmiary 17 – 25 (długość stopy w granicach 10 cm – 16,6 cm)
•Grupa przedszkolna – rozmiary 26 – 30 (długość stopy w granicach 17,3 cm – 19,9 cm)
• Grupa szkolna – 31 – 36 (długość stopy w granicach 20,3 cm – 23, 5 cm)
pewnie,ze rozmiar stopki nie rowna sie rozmiarowi obuwia.tak jak pisalam-rozmiar stopki mojego dziecka to 11,5cm,butki kupilam na 13 cm.
Agusia-nawet w sklepie widzialam,ze rozmiary kozaczkow dla najmniejszych dzieci zaczynaly sie od 13 tki:D
Z tej tabelki wynika,ze powinnam kupic rozmiar 21...
Taki nosi moj 18 miesieczny bratanek.
Uwazam,ze problem tkwi w firmach produkujacych butki...
Tak samo jest zresztą z ciuszkami,pieluchami...itd
Agusia-nawet w sklepie widzialam,ze rozmiary kozaczkow dla najmniejszych dzieci zaczynaly sie od 13 tki:D
Z tej tabelki wynika,ze powinnam kupic rozmiar 21...
Taki nosi moj 18 miesieczny bratanek.
Uwazam,ze problem tkwi w firmach produkujacych butki...
Tak samo jest zresztą z ciuszkami,pieluchami...itd
Justi30 Moje dziecko mając 3 miesiące nosiło rozmiar 16, szczerze się przyznam, że nigdy nie widziałam, tym bardziej kozaków w rozm. 13. Być może to zagraniczna numeracja odpowiednik polskiego 19. W Anglii też są zupełnie inne rozmiary np 4 to rozm. 20. Także 13 to na pewno nie polski odpowiednik rozmiaru obuwia. Ponieważ dzieci, które się dopiero co urodziły mogą w/g polskiej numeracji mieć rozmiar ok 13:)