Widok

Gdzie lepiej zrobić okulary?

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może ktoś sie wypowiedzieć pomóc w wyborze?? z góry dziękuje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Potwierdzam...tylko nie Vision!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Unikaj Vision w centrach. Mam przykre doświadczenie. Totalny syf.

lepiej w Sopocie obok Grunwaldzkiej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

prawda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

mają na prawde spory wybór ślicznych oprawek! sama u nich kupowałam! są bardzo ładne!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja kupowałam w Optical Christex - spory wybór, dobrze doradzają i różne przedziały cenowe! a to jest plus bo można znaleźć coś dla siebie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proponuję optometrystę w Gdańsku ul.Kartuska 74

Okulary do czytania mam kupowane w Oko Design. Polecam firmę. Mają sympatyczną obsługą, można zawsze sobie uciąć pogawędkę, dopytać o bardziej techniczne kwestie i tak dalej. Oprawki mają różne, od bardziej klasycznych po nieco bardziej ekstrawaganckie – co kto lubi. Te marki oprawek które sprzedają są wypisane na ich stronce oko-design.com.

W sieciówkach mają słabej jakości sprzęt do badań...

Zgadzam się ze wcześniejszymi głosami, które były za prywatnym optykiem. Myślę, że taki specjalista jest w stanie zrobić świetne okulary i możliwe, że w niższej cenie. Ja moje okulary zrobiłem właśnie w sieciówce i teraz żałuję gdy słyszę od znajomych ile zapłacili na swoje szkła.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam okulary z Hilary od maja i jest tragedia. Po miesiącu miałam już mała ryse na jednej soczewce. Za okulary placilam około 1200zl więc oczekiwałam jakości. Niestety więcej nie odwiedzę salonu, a szkoda bo pomoc w doborze oprawek bardzo mnie zadowolil.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam DKOptic na orunii górnej ul . okulickiego. Super obsługa i bardzo przystępne ceny.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

polecam optimum, robię tam okulary dla syna od 12 lat

Ja okularów nigdy nie robię w żadnej sieciówce a tym bardziej w Vision Expres gdzie oszukują na promocjach. Najlepiej zrobić w prywatnym optyku gdzie jest optometrysta. Ja korzystam od z zakładu optycznego na Pomorskiej na Żabiance i zawsze jestem zadowolona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

A nie lepiej zastanowić się nad soczewkami? Po pierwsze jest to rozwiazanie o wiele wygodniejsze ponieważ daje Ci o wiele większe pole widzenia. Po drugie wcale nie jest to takie drogie wyjście ponieważ w sieci jest wiele promocji dotyczących soczewek.

Powinnas równiez wiedzieć, że za pomocą soczewek można skutecznie leczyć wadę wzrokku:
http://www.zrodlozdrowia.pl/ortokorekcja-jak-leczyc-oczy-za-pomoca-soczewek-kontaktowych/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

wlasnie przeglądam tą stronke i faktycznie jest w czym wybierać!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
no na opticalchristex faktycznie jest bardzo duży wybór, dobrej jakości, markowe. w sumie nie widziałam drugiego takiego sklepu!
no wlasnie jak patrzyłam w Vision czy innym salonie to nie ma takiego wybóru np Ray Banów jak w opticalchristex.pl. Tam jest tego dużo, a i czasem są jakies promocje - trzeba polować:)
ja jednak jestem bardziej zadowolona z optika - w vision express obsługa jest bardzo słaba. już dwa razy kupowałam tam okulary i mam porównanie. wydaje mi się, że w tym optiku bardziej zalezy im na zadowoleniu klienta
W vision'ie trzeba szukać fajnych promocji, chociaż moim zdaniem ich usługi nie powalają.
Natomiast osobiście od 8 lat korzystam z Fielmana i jestem bardzo zadowolony z jakości jak i obsługi, chociaż widzę iż u góry zdania są podzielone..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry