Widok

Gdzie można kupić paste bez fluoru?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jak w temacie gdzie mozna kupic paste bez fluoru dla dziecka malego szukalam wszedzie nigdzie nie ma wszystkie sa z fluorem:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ziajka zel kupuje w tesco lub sklepach ziaji,akpolu itp kosztuje niecale 5 zl. Najlepsza ta z pomaranxzowym rysunkiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kupić można w wielu miejscach. Apteki, sklepy zielarskie, internet. Najtaniej przez internet, szczególnie jeśli od razu zamówicie jakąś większą ilość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Aż kolejnym razem jak będę w Auchan to zobaczę czy Ajony nie mają - może w markecie cena byłaby jeszcze niższa, chociaż i tak wielkich sum za nią nie płacę.
kupuję tam za każdym razem jak jestem, właśnie mi się kończy
W Auchan? Szczerze mówiąc to nie widziałam tam takiej pasty. Kupujecie tam swoją?
i w Auchan :)
W biedronce nie ma past bez fluoru - te do kupienia raczej w aptekach i drogeriach. Nigdzie indziej ;-)
Już się obawiałam, że coś przegapiłam, a do biedrony chodzę często :p
Oni tam mają wszystkie normalne marki past - nawet te bardzo znane, ale tych specjalistycznych się raczej tam nie dostanie.
Eldeko, w domu mam biedronkową z fluorem
Ale nie kojarzę by w biedronce mieli pastę bez fluoru ;-)
Poważnie jakąś tam znalazłaś? ;-)
Eldeko, nie wiem bo Mały stosuje ją w przedszkolu a w domu mam z biedronki pastę
I zadowolona z niej jesteś? Czy wogóle możesz to już ocenić? ;-)
Eldeko, kupiłam pastę Nenedent
A jaka to była dokładnie pasta? Ajona? Ziaja? Nie wszystkie można wszędzie dostać.
Kupiłam w Kowalach w aptece na Olimpie
To jeszcze zależy jakich marek - wszystko na swoje odpowiedniki i można znaleźć coś po niższych cenach. Kwestia odpowiednich poszukiwań ;-)
Ale wiesz... jest podział na naturalne i "inne". Te naturalne rzeczy zazwyczaj kosztują sporo więcej - przynajmniej to wynika z mojego doświadczenia ;-)
nie zgodzę się z tym do końca :)

kupuję jogurt w tej samej cenie, a bez skrobi modyfikowanej, kupuję ketchup w tej samej cenie, a bez glutaminanu sodu, kupuję wodę mineralizowaną tańszą niż woda źródlana, kupuję chleb na zakwasie bez droższy w podobnej cenie, kupuję pastę w takiej samej cenie, a z naturalnymi składnikami, kupuję chrzan z rynku bez dodatków, sos sojowy bez glutaminanu sodu i alkoholu w tej samej cenie, dezodorant ekologiczny w niższej cenie.. (i tak wiele można by wymieniać) :)

Za co więcej płacę: za sery, za mleko pasteryzowane w niskiej temperaturze, za wędliny i mięso, za soki bez cukru i konserwantów, za jajka od zielononóżek, lepszą droższą oliwę z oliwek...

Jak będziemy wspierać zdrowy przemysł, to coraz więcej producentów przestanie nam wciskać badziewie, a i ceny pójdą w dół bo będzie większa konkurencja. Niekiedy wystarczy po prostu zainteresować się składem, w innym przypadku np. kupić mniej, a zdrowiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Owszem - tylko że zazwyczaj te "lepsze" produkty są znacznie droższe. Akurat Ajona ma cenę bardzo podobną do innych past, ale jeśli chodzi o jedzenie to różnice w cenach wartościowego i śmieciowego są spore.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
we większości, ale nie we wszystkich, można się przyzwyczaić, albo dokonać innego wyboru..

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry