Widok

Gdzie można pójść z rocznym dzieckiem żeby stymulować jego rozwój?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam pytanie. Macie jakieś propozycje jak w fajny sposób spędzić sobotnie, niedzielne popołudnie z rocznym dzieckiem? Są jakieś miejsca gdzie odbywają się zajęcia dla takich maluchów?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My chodziliśmy z synkiem jak skończył rok do musical baby oraz do edukatywki. Jeśli chodzi o j. ang. to jest naprawdę bardzo rozwinięty, ma 3 lata a zna kolory, części ciała, podstawowe słownictwo, potrafi się przedstawić, zwierzęta, liczy do 20, umie powiedzieć ile ma lat i skąd jest, zna b. dużo piosenek w j. ang. także szczerze polecam, ponieważ jest to fajnie spędzony czas z dzieckiem i zarazem nauka. Teraz zapisałam młodego do przedszkola językowego i oprócz tego jeździmy na zajęcia metodą H. Doron, bo widzę że mały uwielbia się uczyć j. ang i robi ogromne postępy. Edukatywka też świetna sprawa. Dzieci tam śpiewają, tańczą, coś jak rytmika. Pani gra na wielu instrumentach i zajęcia są naprawdę ciekawe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dziękuję.poszukuję sposobów na rozwijanie dziecka w inny sposób niż zabawa w domu, to oczywiście jest ważne i bawimy się całymi dniami, ale chciałabym trochę innych bodźców mu dostarczyć. chciałabym żeby miał kontakt z innymi dziećmi w jego wieku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sama mając 15 miesięcznego synka w domu myślę że kontakt z innymi dziećmi jest wystarczający w tym wieku. Zawsze można sie z kimś spotkać aby dzieciaki razem pobroiły:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
My chodziliśmy w zeszłym roku na Rozwijającą Zabawę i było ok. Teraz już nie chodzimy, bo mamy za daleko... Wczęśniej zajęcia były na chrobrego, a teraz się przenieśli do Głównego. Same zajęcia były ciekawe i za każdym razem inne. Duży plus, że były małe grupy. Gdyby nie brak samochodu, pewnie byśmy jeszcze chodzili.
a powiedz dokładnie gdzie te zajęcia? jak tam trafić ?jak się nazywają?
A gdzie jest musical baby?
A gdzie jest musical baby?
Poszukaj czegoś na kształt Warszawskiego Teatru Małego Widza - takiego teatru właśnie dla dzieci od pierwszego roku życia :) Albo przyjeżdżaj do stolicy :) Wszędzie teraz jest problem z edukacyjnymi miejscami dla najmłodszych.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

do góry