Widok

Gdzie można zabrać 8-letnią dziewczynkę???

Przez jakies dwa tygodnie bede opiekowac sie pewna urocza osmiolatką-
załozenie jest takie: rano przychodze i zabieram małą, kazdego dnia w inne
miejsce. Wydawało mi się to z początku dosyć proste, ale po głębszym
zastanowieniu wymyslilam tylko: jarmark i starówkę, molo, zoo i park w
Oliwie, deptak w Gdyni i oceanarium, fokarium na Helu.... Ale to w dalszym
ciągu jest material na jedyne 5 dni... Znacie jakies miejsca w Trójmiescie
lub szeroko pojmowanych okolicach, które mogą zainteresowac dziewczynkę???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ojej ,przypomniało mi się jak moje dzieci były małe i co roku w każde wakacje soboty i niedziele były przeznaczone na wspólne wyjścia i wyjazdy
najważniejsze -dziecko nie wytrzyma twojego tempa i będzie po prostu zmęczone,a jego zainteresowania też są różne od twoich wyobrażeń,
zabierz ją do wesołego miasteczka, moje dzieci bardzo lubiły muzea-archeologiczne,
narodowe, wystawy fotografii,malarstwa,ale też zamki np w Malborku,Gniewie,Fromborku,
jeśli nie była w Mc Donaldzie to będzie to pewnego rodzaju przyjemność ,podobnie jak jazda kolejką ,tramwajem czy autobusem-zapytaj ją ,aż się zdziwisz jakie może mieć oczekiwania.....powodzenia
Jeśli chodzi o wesołe miasteczko, to masz na mysli to w Gdyni? Ono jeszcze działa? Jesli chodzi o oczekiwania to obawiam sie, ze wystawy i muzea to nie to co Tygrysek lubi najbardziej (naprawde gratuluje dzieci zainteresowanych kulturą- wsrod moich malych przyjaciol to rzadkosc, a szkoda :)). Jesli chodzi o oczekiwania, to duzo lodow, niespodzianek, i zeby caly czas cos sie dzialo..... skad ja wezme tyle energii???
> skad ja wezme tyle energii???
To sie "energia" nazywa? Ja myślałem, że "pieniądze" ;))))
Na roznego rodzaju "rozrywki" bede miala pieniadze od jej rodzicow, wiec to nie jest taki problem :)
no to już lepiej ,nie trzeba polować na bezpłatne środy w muzeach,
jest jeszcze kino, aguapark, konie na Kolibkach, plaża z zabawami...
No ja to na upartego bym jej 2tygodnie na samej starówce zajął, a z tymi muzeami to lepiej to przemysl;) jeżeli będziesz jej czytać co jest napisane przy eksponacie, i dożucisz coś od siebie, to masz jedno muzeum na 8h zwiedzania;)...a jak będziesz się naprawdę nią opiekować to możesz za nią poganiać po plaży, po jakimś praku (np w oliwie) itp, może zamiast dawać jej te wszystkie śmieci które ludzie stworzyli, zbliżysz jej zainteresowania troszkę w stronę natury, bo taka jest prawda że 8letnia dziewczynka ma takie zainteresowania jakie są kształtowane przez jej opiekunów, trzeba tylko wiedzieć jak to zrobić, nie uczyć ale bawić, w świecie przyrody jest wiele ciekawego do odkrycia:))))

Pozdrawiam

PS: powodzenia;)
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
no i gdzie byłyście ? w tym deszczu to najlepsze do oglądania są kałuże ,ale co tam , dzieci to bardzo lubią i koszt niewielki ,co najwyżej pranie skarpetek ...nieciekawie...
Dopiero jutro zaczynamy :). Niestety, pogoda brzydka i nie wiem od czego zaczac- wczesniej mialam zamiar na poczatku isc do zoo, ale przy takiej pogodzie wydaje sie byc maloatrakcyjne.... Chyba pojedziemy do Gdyni- oceanarium i Dar Pomorza, przynajmniej w razie deszczu mniej zmokniemy ;)
Ktoś już o tym wcześniej wspomniał, ale ja powtórzę z własnego doświadczenia - przejażdżka kolejką SKM. Moje dziecko nie docenia faktu, że podróżuje sobie zawsze samochodem i największą frajdą jest dla niego przejechanie kilku przystanków SKM:))) Można pomyśleć o tym, żeby gdzieś dojechać kolejką a wrócić na piechotę. Aquapark to też dobre miejsce, ale Ty się upewnij, czy rodzice dziewczynki to sfinansują, w przeciwnym razie przepadniesz "w butach"
A generalnie to zrobiła się ładna pogoda i dzieci bardzo chętnie dłubią sobie w piasku na plaży oraz moczą nóżki, i nie tylko, w wodzie:))
miłej zabawy:))
pozdri
A.
do baru ja wez....

Inne tematy z forum Towarzyskie

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (59 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...

ona-feromony (40 odpowiedzi)

feromony jakie i czy dzialaja...

do góry