Widok

Gdzie na basen z dzieckiem?

Macie może jakieś doświadczenia dotyczące nauki pływania z dzieckiem. Czy sami je uczyliście czy chodziło do jakiejś szkoły. Jaką polecacie. W jakim wieku to było.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja polecam, żeby w okresie wakacyjnym chodzić jak najczęściej jeździć z dzieckiem nad jeziorko lub otwarte morze, chodzić na otwarte baseny (Aquapark w Sopocie, Hotel Velaves we Władysławowie). Malutkie dziecko oswaja się z wodą, starsze wspaniale bawi. Nasz 3-latek co roku robi postępy, uwielbia wodę, nurkuje i próbuje pływać. I co również ważne: rodzice też się wspaniale bawią i wypoczywają na świeżym powietrzu.
Wczoraj byliśmy 2 godziny w Aquaparku: przez godzinę młody brykał w basenie zewnętrznym, zjeżdżał z największej ślizgawki (jedyny taki odważny maluch), a następna godzinka w środku. Polecam - zabawa wspaniała.
a aquaparku jest ozonowana na pewno...Przymierzam się, żeby zapisać się tam z moim brzdącem...Wysłałąm maila i czekam na jakieś info...
Kto wie, jak to jest z tą ozonowaną wodą? Ponoc taka lepsza dla delikatnej skóry dziecka.
Czy w Aquaparku i u Jezuitów wlasnie taka jest?

SEO for you

Pozycjonowanie stron www Google to najprostsza droga do znalezienia potrzebnej informacji w internecie Google.pl to najczęœciej odwiedzana strona internetowa w Polsce Z wyszukiwarki Google korzysta 95,6% polskich internautów Od strony Google.pl codziennš wędrówkę po sieci rozpoczynajš miliony Polaków Pozycjonowanie stron internetowych w Google to profesjonalna usługa reklamowa, dzięki której Twoja strona internetowa znajdzie się na czołowych miejscach w wyszukiwarce na hasła zwišzane z jej tematykš. Przykładowo: jeœli sprzedajesz odzywki - skuteczne wypozycjonowanie Twojej strony w Google sprawi, że będzie się ona pojawiać na frazy powišzane z tš tematykš, np. "odzywki sportowe", "odzywki dla sportowcow" oraz frazy niszowe np. "odzywka bialkowa". Skuteczne pozycjonowanie w wyszukiwarce Google zapewnia: znaczšcy (czasem nawet kilku lub kilkunastokrotny) wzrost liczby odwiedzajšcych Twojš stronę internetowš ruch najlepszej jakoœci, gdyż sš to wyłšcznie osoby zainteresowane tematem, czyli Twoi potencjalni Klienci.
Ja chodzę do argonautów i Pani Yvette prowadzi zajęcia dla 2 latków
ale najlepiej zobaczyć na ich stronie filmy 2-3 lata nauka pływania

www.argonaut.gda.pl
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy dwuletnia córeczka może zacząć chodzić na takie zajęcia? Czy to już zdecydowanie za późno?
Witam Chodzę z synkiem już prawie trzeci miesiąc do szkoły Pływania ARGONAUT i na początku miał opory przed założeniem całego kompletu ABC. Udało nam się z panią Yvette / trenerką ARGONAUTÓW namówić go tylko na płetwy. Ale ostatnio miał okazję być na basenie jak ćwiczyli nurkowie i jeszcze pan Tomek Dobroczek / Trener nurkowania i pływania mu posmarował maskę żelem żeby nie parowała jak prawdziwym nurkom, no i jak sobie wtedy popływał, zobaczył wszystko super tak teraz co dzień wieczorem napełnia sobie miskę wodą, (niestety mamy tylko prysznic w domu ) i ćwiczy nurkowanie bo nie może doczekać się już zajęć na basenie. Mamy z żoną teraz naprawdę niezły ubaw i naprawdę przechlapane :-))) w łazience. Polecam wszystkim, dzieci mają super bezstresową naukę w przyjemnej i zabawowej atmosferze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
stronka basenu w gdyni na tatrzanskiej
http://www.jezuici.pl/basen/akt.htm
Jeszcze doczytałam że padły zarzuty co do temperatury wody, więc w aqua nie wchodzisz z dzieckiem do dużego basenu gdzie woda ma ok 26'C, tylko zajęcia z niemowlakami odbywają się w wirpoolu, gdzie woda ma około 32'C. Ja chodze z synkiem od 3 miesiąca życia i uważam że to był najlepszy czas,bo dziecko nie ma jeszcze żadnych blokad, ani zachamowań, starsze dzieci czasem się boją i gorzej reagują. Ogólnie można chodzić na zajęcia po skończeniu 2 miesięcy przez dziecko.

Na tym kończę. Sorki że tak się rozpisałam, ale irytują mnie tak bezmyślne opinie koleżanek.
Pozdrawiam
A i jeszcze do KUBIKA- tak po zajęciach z instruktorem około 1,5roczne dziecko potrafi pływać! bez rękawków!:)
My chodzimy da aqua parku do Sopotu, na zajęcie szkoły pływania "nasze dziecko" i uważam że:
1. Szkoła "Nasze Dziecko"- rewelacja, fajni instruktorzy, profesjonalne podejście
2. Któraś napisała ze woda w aqua to syf, może powiesz czemu tak uważasz? Woda w aqua jest badana raz w tygodniu przez sanepid i zawsze jest ok, aqua park to nie jest jakiś tam basenik, który może sobie pozwolic żeby sanepid go zamknął,bo to kosmiczne straty,więc pilnują żeby woda była wporządku. W razie wątpliwości zawsze możecie poprośić o opinię sanepidu i wam udostępnią i zobaczycie.
3. Znowu któraś napisała że po co instruktor dla niemowlaka.... jak to po co? Sama pójdziesz i co wsadzisz dziecko do wody i będziesz moczyć! To samo możesz robić w wanience. Otóż instruktor przy tak małym dziecku jest niezastąpiony, pokazuje ci co takie dziecko może robić w wodzie, co portafi już samo zrobić (sama byś nigdy na to nie wpadła) , uczy cię jak zajmować się dzieckiem w wodzie, no i w końcu uczy pływania.
To tak tylko po króce kilka moich uwag, a co do ceny w aqua to za kurs 10 wejść płaci się 290zł+50zł wpisowe-przy czym dostajesz gratis paczkę pieluszek swimmers-ów i zabawkę(kaczuszkę) dla dziecka.

Życzę przemyślanych decyzji i pozdrawiam:)
Ja chodzę na zajęcia do Jezuitów i wcale nie uważam, że są tylko dla bogatych. 1 wejście dwójki dorosłych z dzieckiem kosztuje 35 złotych. Jestem naprawdę zachwycona instruktorkami oraz zajęciami.
Czy zdradzicie ile kosztuje orientacyjnie karnet do szkoły dzidziuś kosztuje? Zamierzam moze jeszcze w tym nowym cyklu wystarowac z małą lub po nowym roku
Ja również polecam basen na Chełmie!!!!!!!!!Świetna prowadząca,warunki super ,czysta woda ,pozatym kontakt z wodą dla dzieciaków to najlepsza forma wspierania ich rozwoju ,nie mówiąc poprostu o tym jaka to fajna forma zabawy i możliwośc poznania innych dzieciaczków:)JMy z bliżniakami chodzimy od września i napewno będziemy kontynuować zajecia .Polecam :)!!
Jest fajny basen w Lędzinach. Polecam. Basen, brodziki dla dzieci, sauny - wszsytko w cenie biletu.

moj-karnet.pl
Jest fajny basen w Lędzinach. Polecam. Basen, brodziki dla dzieci, sauny - wszsytko w cenie biletu.

http://www.moj-karnet.pl
my zapisaliśmy się z 4 miesięcznym synkeim na zajęcia dla bobasów na basen przy szkole jezuiów w gdyni, serdecznie polecam!!!niespodziewałam ze będzie tak fajnie
TYlko szkoła Dzidziuś!!!! profesjonalnie i miło, my chodzimy od 4 lat do nich! super ludzie, nasza mała pływa jak ryba, a zaczęła jak miała 9 miesięcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

na chełmie to SZKOŁA DZIDZIUŚ

Z Michasią jesteśmy właśnie na kursie drugim:) w szkole Dzidziuś na Chelmie, mloda zaczęła jak miała 5 miesięcy i pewnie tylko dlatego, że tak zaczynał się kurs... ŚWIETNA ZABAWA, KTÓRA PRZY OKAZJI CUDOWNIE ROZWIJA DZIECKO mam wrażenie.
Michasia jest niesamowicie silnym dzieckiem, zaczęła raczkować jak miała 6 miesięcy i dwa tygodnie, a dreptać jak miała 10 miesięcy :), oczywiście jest to indywidualna sprawa, ale basen dzieciom zdecydowanie pomaga :)
dzieci są od 2 zajęć uczone nurkowania,( to do Pani, która powiedziała, że to co widziała sama może zrobić z własnym dzieckiem :)
Michalina kocha wodę, kąpana jest w dużej wannie od 2 miesiąca życia, a teraz jak tylko zbliża się jej pora to leci jak szalona do łazienki i czeka pisakjąc,aż napuścimy wodę :)
Pracowałam chwilę ( jako ratowniczka ) w Aqua Parku i tam z tego co widziałam to zajęcia były troszkę bardziej "delikatne" dla tych najmłodszych, chwalę sobie Chełm i dumna jestem z mojej małej syrenki:)
Polecam i pozdrawiam Wszystkich

Maja i Michalinką
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tatrzańska owszem, ale tylko dla bogatych, od 1.04. 2008 podnieśli tak ceny, że zajęcia są dla maluszków, ale tylko bogatych rodziców! Szkoda, że jezuici nie dopuszczają trochę biedniejszych do siebie:(