Widok

Gdzie na basen z dzieckiem?

Macie może jakieś doświadczenia dotyczące nauki pływania z dzieckiem. Czy sami je uczyliście czy chodziło do jakiejś szkoły. Jaką polecacie. W jakim wieku to było.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
kubika napisał(a):

> Macie może jakieś doświadczenia dotyczące nauki pływania z
> dzieckiem. Czy sami je uczyliście czy chodziło do jakiejś
> szkoły. Jaką polecacie. W jakim wieku to było.

Zdecydowanie proponuję Aquapark w Sopocie. Fantastyczni prowadzący. Doskonale zajęcia. Ja zaczęłam chodzić z synkiem w wieku 8 miesięcy. Teraz ma 3 lata, nie boi sie wody, "pływa" już bez użycia rekawków i generalnie czuje sie jak ryba w wodzie. Polecam
Yaira napisał(a):

> Nasza Zuzia chodzi na zajecia od 4miesiaca na basen na
> tatrzanskiej w Gdyni zajecia docyc fajne tylko ciagle to
> samo...tyle ze mamy blisko ale najwazniejsze jest to ze dziecko
> szczesliwe
A co ty dziewczyno myslałaś ze takiego brzdaca będa uczyc kraulem pływać ? :)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nasza Zuzia chodzi na zajecia od 4miesiaca na basen na tatrzanskiej w Gdyni zajecia docyc fajne tylko ciagle to samo...tyle ze mamy blisko ale najwazniejsze jest to ze dziecko szczesliwe

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
dziękuję:)

Jasne, że mogę. www.naszedziecko.com.pl
Biuro mieści się we Wrzeszczu razem z biurem podróży Ikatur. Zajęcia odbywają się na pływalani na Chełmie i w AquaParku i chyba gdzieś jeszcze ale tego to już nie wiem, bo my korzystaliśmy tylko z tych dwóch miejsc.
A jeszcze telefon: 058/552-52-52 lub 502-07-08-09
Pozdrawiam:)
Agata 79 a gdzie ta szkoła?,możesz szczegóły podać?

3 miesiące to wcale nie jest za wcześnie, to jest właśnie wiek idealny na początki pływania. My z naszymi chłopakami bliźniakami zaczęliśmy chodzić jak miłay 2 miesiące. szkoła Pływania "nasze dziecko". teraz chłopaki mają ponad trzy lata i śmigają na wszystkich akwenach wodnych jakich sie tylko da. Pięknie nurkują, pięknie pływają, z rękawkami lub bez i w ogóle zachowują się jakby było to ich środowisko naturalne. Nigdy nie miały lęku przed wodą, kapiel to sama przyjemność i naprawdę bardzo to lubią.
A jesli chodzi o pływanie z instruktorem czy bez, to zdecydowanie "z instruktorem". jeśli chodzi o szkołę "Nasze dziecko" prowadzą zajęcia naprawdę profesjonalni instruktorzy. zajęcia dostosowane są do wieku i rozwoju dziecka. Są kolejne etapy, które dzieci przechodzą i tak powolutku krok po kroczku uczą się wszystkiego. A bez instruktora to co?? tylko moczenie dziecka i tyle, bo sama bym się chyba nie odważyła zdecydować, czy już dziecko można zanurzyć pod wodę, albo kiedy np. uczyć dziecko pływanai na plecach itd.....
POLECAM WSZYSTKIM. I WBREW POZOROM TO WCALE NIE JEST TAKIE DROGIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Polecam Dzidziusia.Bardzo mili instruktorzy i dzieki temu jest bardzo mila atmosfera. Poza tym nasza corcia ktora chodzi drugi rok calkiem swietnie sobie radzi juz teraz nie tylko w basenie. Teraz zaczelismy chodzic z naszym drugim roczniakiem. Naprawde goraco polecam.
szkola dzidzius, kursy odbywaja sie w gdyni witominie i gdansku

z mala zaczelsimy chodzic jak miala 5 miesiecy
Znam dwójkę dzieci, które tam uczyły się pływać! W AWFiS. SUPE R tam jest!!!

Najlepsza szkoła pływania (nie chlapania!) jest na AWFiS.
Nazywa się PŁYWAK.
Mamy porównanie z kilkoma innymi i jest bezkonkurencyjna.
Od kilku lat próbujemy różnych basenów i dopiero tu jesteśmy zachwyceni.
Mój synek chodzi od nowego roku na lekcje PŁYWANIA do Pani YVETTY i jest szczęśliwy.Pani YVETA ma bardzo dobre podejście do dzieci.Jasiu przepłynie już sam cały basen ,a ma dopiero 5 lat.Jestem bardzo zadowolona. Polecam szkółkę pływacką ARGONAUT tel. 0-510-17-88-19. Zadwoń ,będziesz zadowolony, POLECAM :):):):):):):):):):):) :):):):)www.argonaut.gda.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
w auqa parku jest syf...
jezeli chodzi o Gdynie najplepszy jest basen na Witominie..pozatym chodzic najlepiej z dziecmi ktore maja 6 miesiecy bo ich cialko lepiej reaguje na tem. chociaz tak czy inaczej musi byc dla takich maluszkow cieplejsza woda

allegro Majka22-GDY ZAPRASZAM!!!FAJNE CIUSZKI ZA GROSZE
aquapar sopot. www.naszedziecko.com.pl - polecam

Mam pytanie czy są organizowane gdzieś kursy pozwalające na pracę z dziemi na basenie. Pozdrawiam Piotrek z Ostrowca
na chełmie ucza pływac maluszki, a szkółka nazywa sie Pływarek , polecam

Chodzimy ze swoim synkiem na base na Chełm od 7 miesięcy. I z perspektywy tych miesiecy powiem Wam jedno -SUPER SPRAWA. Zaczeliśmy jak mały miał 4 miesiace.
Chodzac na basen na Chełmie widzialam tam szkole dzidziusia i male dzieciaczki ,moze mialy 4 m-ce , inne troche wiecej - wiem od znajomej z sanepidu , ze basen na Chełmie jest bezpieczny :) .

http://www.urwis.pl/m-news+article+storyid-31.html

tu jest coś od jakiego okresu można chodzić z maluszkiem na basen. Okazuje się, że nawet 2 miesięczne dziecko może już uczęszczać na basenik. U takich maluszków do pół roku jest odruch płodowy, czy jakoś tak i łatwiej jest mu nauczyć się pływać, bo przecież 9 miesięcy dziecko w zasadzie "pływało" w wodach płodowych :)

Ale może artykuł to wyjaśni :)

Trzy miesiące to wg mnie zdecydowanie za szybko. W Aqua Parku widzialam jak sie prowadzi takie zajecia iw ydaje mi sie ze na tym etapie sama sobie poradzę bez problemu. Instruktor wydaje mi się potrzebny do dziecka, które zaczyna pływać powyżej 3 roku życia. Czy którejś z Was udało się naczyć pływać samodzielnie dziecko (bez rękawków i kółka) w wieku do 3 lat?