Widok

Gdzie tanio zmniejszyć pierścionek zaręczynowy?

Hej :)
Doradźcie gdzie najtaniej zmniejszyć pierścionek. Zmniejszałam go już raz, zaraz po zaręczynach z 13 na 10,5, w miejscu, gdzie mój Narzeczony go kupił (za darmo zmniejszyli). Wtedy jednak by obrać nowy rozmiar dali mi cały plik metalowych obrączek do przymiarki, przez co nie mogłam swobodnie tego wyczuć i zmniejszyłam za mało. Myślę że powinnam mieć rozmiar 9. Kiedy mam mokre ręce prawie zawsze spada mi z palca. Nie chcę znów iść do miejsca, gdzie został kupiony, bo już raz zmniejszałam tam (to mały, prywatny jubiler).

Gdzie możemy iść go zmniejszyć żeby wyszło tanio? Ile w ogóle kosztuje taka usługa?

Pozdrawiam i dziękuję :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli jest z brylantem to w miejscu zakupu, ewentualnie w gdańsku głównym na ul. długiej ponoć jubiler zmniejsza i ma maszynkę, która sprawdza czy oczko to brylant i na tej podstawie oddając Tobie pierścionek potwierdza,że oddaje brylant.
Z tego co wiem dużo jubilerów podmienia brylanty:( na cyrkonie czego w pierwszym momencie nie jesteś w stanie stwierdzić. Znam to z autopsji, koleżanka z pięknego 0,1 karatowego brylantu ma teraz piękna duża cyrkonię- a udowodnienie,że to właśnie jubiler podmienił oczko jest zerowa.
PS. Poza tm jeśli zrobisz to poza miejscem zakupu tracisz gwarancję
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak, brylant. Kurczę, masz rację z gwarancją... A ile może kosztować taka przyjemność?

Bo domyślam się że drugi raz już nie będzie darmowy
a powiedz dla czego złotnik ma zmniejszyć za friko pierścionek z brylantem i jak czytam drugi raz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W jubitonie zmniejszaja za 50-70zł, ale po prostu podejć do sklepu gdzie kupowaliście pierścionek i zapytaj.
PS. Swoja drogą jak Twój facet mógł dać Ci pierścionek 4 rozmiary za duży?? :) Troszke by mi było przykro gdyby taka sytuacja przydarzyła sie mi.
Hej, faktycznie o tyle rozmiarow za duzy pierscionek to ciekawa sprawa;) Ale niewazne. Ja tez oddawalam pierscionek do zmniejszenia o 2 rozmiary w miejscu w ktorym zostal zakupiony, od razu nam tam zapowiedzieli, ze kolejne zmiany beda juz niemozliwe. Niestety po pomniejszeniu okazalo sie ze... jest troche za maly:> Narzeczony wiec (smiejac sie ze mnie, ze to moze nie sam pierscionek mnie tak uwiera, ale to ze jest zareczynowy;P) zawiozl go do jubilera na Przymorzu ul. Jagieloonska, tam mi go na miejscu lekko poszerzyli, moze Tobie tez pomoga:)
Wydaje mi się, że cena zmniejszenia pierścionka nie powinna się tak różnić . Ale nie możesz podejść do jubilera, w którym kupowałaś pierścionek? Ja jak kupowałam pierścionek, ale robiłam to w sieci to po prostu zadzwoniłam i zrobili mi to za free :) Jakby ktoś był zainteresowany profesjonalną obsługą to podaje adres: http://lipgold.pl/

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry