Widok

Gdzie ubezpieczyc dom?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
W jakiej firmie ubezpieczyc dom i na co zwrocic uwage?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warta
ja ubezpieczyłam w pzu. warto przejść się do oddziału, bo Ci ubezpieczyciele, którzy chodzbą po domach są chyba mniej kompetentni (tam zostałam o wiele lepiej poinformowana niż przy podpisyw umowaniu w domu)
ostatnio w nowej łazience zaczęły mi odchodzić kafle (bo hydraulika była źle zrobiona i woda ciekła pod kaflami). w ciągu dwóch tygodni od zgłoszenia szkody dostałam pzu 1800zł-starczyło na pokrycie szkody więc jestem bardzo zadowolona.
dziekuje za informacje moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z firmami ubezp?

Nie ma niestety złotej reguły.
Ja generalnie robię ubezpieczenia domów / mieszkań w firmie X (nie płaca mi za jej reklamowanie - ale mają najlepszy wg mnie stosunek zakresu ubezpieczenia do jego ceny).
Jednak wcześniej rozmawiam z Klientem, czego potrzebuje.
Czasami potrzeby są tak specyficzne, że muszę się trochę nabiegać, żeby znaleźć firmą, która je spełnia.

A orientacyjną wysokość składki przelicz sobie tutaj:
http://dobra-polisa.pomorskie.pl/kalkulacja-mieszkania
Ja od lat w Inter Risk. Tylko duże agencje maja tą firmę bo jest tania i dobra. Ja swój dom ubezpieczam z nimi od lat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aviva
@sanszajn:
Jeśli wątek nie umrze - to pewnie kilka kolejnych nazw firm tu padnie.
Czy dzięki temu będziesz "mądrzejsza"? :)

W warunkach ubezpieczeń majątkowych jest tyle kruczków i niuansów, że jeśli ktoś nie siedzi w tym zawodowo - to nawet sobie nie zdaje sprawy z zawiłości zagadnienia.
Otrzymasz informacje typu "ja ubezpieczam swój dom w firmie X i jestem zadowolona".
A dlaczego "jestem zadowolona"?
Bo sympatyczny Agent?
Bo nic się przez te lata nie stało? (jakby to miało jakiś związek z firmą)
Bo miałam szkodę i wypłacili? (a ile by w innej firmie wypłacili za to samo? - nie wiadomo)
Każdy Klient patrzy przez pryzmat tego, co ma - a nikt przecież nie powie, że kupił kilka lat temu polisę bez większego zastanowienia, bo akurat "nawinął się pod rękę" agent f-my X - a potem z rozpędu ją wznawiał.
A gdyby się okazało, że polisa wcale nie jest "dobra i tania"?
Byłby to dyskomfort, którego nikt nie lubi. Zatem lepiej jest się samemu utwierdzać, że to co mamy, jest najlepsze..

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

budowa domu - koszt (57 odpowiedzi)

Witam, Zamierzam wraz z mężem budować dom w okolicy ok. 50 km od Gdańska. Dom ok. 130 m2 pow....

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (42 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

do góry