Widok
Niedawno zakładałem felgi BMW do Passata - bez takich tabel ciężko byłoby stwierdzić jakie pierścienie są w ogóle potrzebne. Przy okazji, jeśli jeździsz na gazie - przed założeniem nowych kół zawsze jadę jednocześnie na diagnostykę LPG https://gaz-time.pl/diagnostyka-lpg , żeby wykluczyć drobne nieszczelności i upewnić się, że skrzynia biegów nie przegrzewa się z powodu problemów z płynem chłodniczym. Lepiej zrobić wszystko razem.
Dla każdego, kto planuje zmianę felg lub zakup pierścieni centrujących polecam odwiedzić stronę otwór centrujący felgi tabela https://rozstawsrub.pl/tabela/ . Rzetelna i uporządkowana wiedza w jednym miejscu. Strona bardzo ułatwia życie, zwłaszcza jeśli nie jesteś ekspertem, ale chcesz zrobić wszystko dobrze. Polecam z czystym sumieniem!
A ja mam dokładnie odwrotne doświadczenia z serwisami autoryzowanymi i niezależnie od marki samochodu cieszę się na koniec gwarancji na samochód - wreszcie koniec użerania się z serwisem autoryzowanym i traktowania mnie jak dojną krowę. Niezależnie od marki: ściemniacze, oszuści i zbóje z korporacyjną gadką opanowaną do perfekcji, młynka do kawy nie dałbym im do naprawy.
Zgadzam sie. Ja zawsze mowie co i za ile. Za drogo to szukaj gdzie indziej. Na brak pracy nie narzekam. Jak ktos dobrze robi i sie przyklada to bedzie mial robote. Prawda jest tez taka ze duzo ludzi nie dba o swoj samochod i jest tak ze z czasem zrobi sie lista rzeczy do zrobienia i wtedy jest zdziwienie ze ile i ze taka kwota sie nazbierala. Temat rzeka. Ludzie mysla ze poza miastem za darmo ludzie pracuja he.
2018-05-02 19:12:03
co do autoservu - serwisowałam tam różne usterki i mam o nich jak NAJGORSZE zdanie! zaczęło się od wymiany mocowania amortyzatora - trzymali samochód tydzień, po tygodniu wreszcie oddali mi auto - z dziurawą oponą. jak wymieniałam u nich opony na zimowe, wyważyli tak, że biły, wróciłam na poprawkę i tak doważyli, że biły jeszcze mocniej. za zrobienie zaprawki skasowali więcej niż było umówione. podjechałam z załączającym się zbyt często wentylatorem - przerósł ich ten problem, po przejechaniu się wzdłuż ulicy stwierdzili, że wszystko jest w porządku, dopiero inny serwis zdiagnozował problem źle zmostkowanego pierwszego i drugiego biegu wentylatora. ostatnią szansę dałam im przy zapalonej kontrolce key, prosiłam o diagnozę uszkodzonego systemu keyless i podanie kosztów naprawy, ewentualne zamówienie części i umówienie mnie na wymianę, skasowali mnie 50zł za diagnostykę komputerową i powiedzieli to co wiedziałam, czyli że uszkodzony jest system keyless, zero listy uszkodzonych części i wyceny naprawy. koleś zza biurka kłamie w twarz, że umawiał mnie na diagnostykę komputerową, 5 dych za nic, psu w d*p.ę. to była moja ostatnia wizyta u nich. totalna żenada, nawet wymiany oleju nie potrafią zrobić dobrze, oleju nalali ponad poziom max, więc nie wiem - może żarówkę potrafią wymienić dobrze, ale tego też nie wiadomo na pewno.2018-05-13 23:18:53
Nigdziebo mechanicy w tej okolicy ,tonaciągacze i tylko kasa kasa
Przez kilka lat serwisowałem tam samochód, po prostu trzeba z góry założyć, że oddane do naprawy auto musi od tygodnia do dwóch odstać swoje nie ruszone pod płotem warsztatu, po drugie skuteczność napraw wynosi ok. 50%, czyli wkrótce po odbiorze auta czeka nas kolejna wizyta na poprawkę, najczęściej już skuteczną. Na szczęście Autoserv bez problemu poprawia swe błędy, ceny są przyzwoite i co ważne mam ten warsztat pod samym domem, chociaż tytułu Serwisu Roku to bym im nie dał i chwilowo cieszę się, że obecne moje auto ma jeszcze gwarancję i problem napraw na razie mnie nie dotyczy. Do czasu...