Widok

Gdzie w Gdańsku trenować BJJ???

Co? Gdzie? Kiedy? Temat dostępny też na forum:
Witam, proszę o polecenie dobrego klubu do trenowania bjj w Gdańsku, może być ewentualnie w Gdyni. Ciężko znaleźć coś konkretnego w internecie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wpadaj do Vatahy w Gdyni - http://www.jkd.pl a w Gdańsku masz Złomiarzy - http://www.zlomiarzteam.pl/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki wielkie! Patrzałam właśnie na oferte Złomiarzy, dużo zajęć mają i cena też niska.
Soki, ale to trąci mi krypto reklamą :-)
To może poleć coś od siebie w takim razie?
Trenuje inny styl ale na górze tego forum jest okienko i obok przycisk szukaj.
W okienko wpisujesz - bjj - i otrzymujesz spora listę tematów o interesującym Ciebie stylu i sekcjach w Gdańsku.
Szkoda, że jeszcze nie napisałeś mi, że w googlach mam tego szukać :) a jeśli chodzi o Twoje "okienko u góry", to słabiutka ta wyszukiwarka, bo tylko jeden klubik się wyświetlił z bjj...no ale cóż. Nie potrzebuje listy klubów, bo to już dawno znalazłam, tylko chcę jakiejś porady. Gdzie warto a gdzie nie.
To nie moja wyszukiwarka i nie jest wcale słabiutka
Powiadasz że jeden klub Ci się wyświetlił ?
Specjalnie dla Ciebie przejrzałem wątki, które pokazuje wyszukiwarka i oto co znalazłem

Gdynia
Energy Club Gdynia
Vataha Gdynia

Gdańsk
Centrum Armada
Akademia Sarmatia
Akademia Technik Walk
Forfit Gdańsk

W w/w klubach trenuje się BJJ, Jeśli ktoś jest zainteresowany może znaleźć szczegóły w wątkach z wyszukiwarki.

Powiadasz że potrzebna Ci była porada.
Wpadaj do Vatahy i Złomiarzy - to jest porada ?

Swoją drogą po co kobieta chce trenować styl skupiający się na walkach w parterze ?
Chcesz startować w walkach ?
Jeśli ma być to samoobrona to bardziej przydatne są techniki w stójce i sprint czyli uwalniamy się i uciekamy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Weź idź sie leczyć haha gość chce rade a ty mu mówisz ze ma iść na bjj niewiem do forfitu haha stolec wiesz chłopczyku :) jesli chodzi o Gdańsk to polecam złomiarzy z tego co wiem lepszego klubu do bjj nie znajdziesz:)
Nie patrz na jakieś fitness kluby gdzie przy okazji prowadzą zajęcia bjj bo tam poziom jest zerowy. Tak jak napisałem w trójmieście do polecenia jest Vataha i Złomiarze. Jest jeszcze Sarmatia ale to jest klub bardziej nastawiony pod mma.

Najlepiej wpadnij do obu na trening ( pierwszy jest free ) i zobaczysz gdzie ci lepiej ;)
Bjj chce trenowc, bo wiaze to z moimi planami na przyszlosc - i nie chodzi mi o startowanie w zawodach. I nie chodzi mi rowniez o to zeby przed kims uciekac, tylko zeby kogos obezwladnic. A fajne w bjj jest to, ze nie ma uderzen. Szukalam jakiejs sztuki walki gdzie nie leja sie po twarzach tylko jest technika i chwyty. Moze sie mylilam wybierajac bjj, nie wiem. Ale na pewno treningi na cos sie przydadza i chociaz pocwicze troche nad forma i rozciaganiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie chcesz startować ale masz potrzebę. OK.

W bjj może nie być uderzeń ale w życiu realnym są i to chyba najczęściej. W związku z tym wypada mieć opanowane trzymanie gardy i wyprowadzenie tzw kontry.
Obezwładnianie jest super ale żeby kogoś obezwładnić trzeba go umiejętnie chwycić a nie łatwo jest chwycić kogoś kto zadaje szybie uderzenie i cofa rękę. Tu najlepiej jest wyprowadzić kopnięcie. Dobrze trafionego przeciwnika łatwiej się obezwładnia :-)

Walki w parterze preferowane w bjj w zwykłej samoobronie to już ostateczność.

Szkolenie powinno obejmować wszystko, elementy boksu, pady, kopnięcia, bloki, dźwignie oraz walki w parterze.

Jeśli nie ćwiczyłaś do tej pory sztuk walki i idziesz w ciemno to moim zdaniem bjj nie spełni Twoich oczekiwań. BJJ sprawdza się w walkach na ringu ale jako samoobrona nie koniecznie.

Kondycję i rozciągniecie trzeba ćwiczyć codziennie ale nie są do tego koniecznie ćwiczenia w klubie. To można robić za darmo we własnym zakresie.

Napisz na bielnar@interia.pl to podam Ci namiar na sekcję w Gdańsku gdzie ćwiczę.
Nie twierdzę że zajęcia będą Ci pasowały ale pierwsze zajęcia są gratis, więc można przyjść i sprawdzić.
W grupie jest już jedna dziewczyna :-) Też ma pewne plany może nawet takie jak Ty :-)
Akademia Technik Walk, Złomiarz i Wataha. I mówie Ci to jako kobieta, która ćwiczyła JJb. Warto zaryzykować. Pozdrowionka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
JJb...?
Krav Maga daje w najmniejszym czasie najwieksza skutecznosc w obezwladnianiu i jest nastawiona na walke z wiekszym i silniejszym przeciwnikiem (bardziej techniczna niz kapap na przyklad) - łokcie kolana , dzwignie obezwladnienia i podstawy parteru.

ogolnie w trojmiescie brak jest
Israeli Krav Maga - ktora jest mocno ofensywna i skuteczna w walce (dobra stojka i parter) .

Natomiast to co jest w Gdanksu nadaje sie do potrenowania przez rok (jesli startujesz od zera ) masz podstawy stojki parteru i samoobrone , po roku warto sie zdecydowac co Cie bardizej kreci np stojka : Muay Thai , parter BJJ np , dolozyc Boks do tego np (albo wszystko na raz jak masz czas ;) .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znakomite podejście !
Nie słuchaj tego barana powyżej. BJJ jest idealne do samoobrony dla kobiet. Polega głównie na wykorzystaniu techniki i nie wymaga siły zwłaszcza w sytuacji w parterze (niestety w stòjce/wymianie ciosów kobiety są raczej na przegranej pozycji)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Sport

Narty biegowe czy turystyczne? (4 odpowiedzi)

Witam, chcę zacząc zabawę i trochę pobiegać na nartach. zaczęłam czytać artykuły, jest mnóstwo...

Gdzie się zważyć? (8 odpowiedzi)

Witam chciałbym zapytać Państwa gdzie w Gdańsku można zmierzyć swoja wagę ciała? Mile widziane...

Czy warto uprawiać sport? (13 odpowiedzi)

Tak się składa, że większość moich kolegów nie uprawia żadnego sportu. Ich zdaniem nie jest on im...

do góry