Widok
Gdzie w Trójmieście leczyć chrapanie?
Opinie do artykułu: Gdzie w Trójmieście leczyć chrapanie?.
Chrapanie osoby, z którą dzielimy sypialnię, potrafi poważnie wyprowadzić z równowagi. Przy tym jest uciążliwe, a czasem też niebezpieczne dla samego chrapiącego. Według danych Instytutu Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie w Polsce chrapie 27 proc. kobiet i 49 proc. mężczyzn po 40. roku życia. Gdzie w Trójmieście można je leczyć i czy możemy pozbyć się go raz na zawsze?
Chrapanie to zaburzenie snu, które jest efektem drgań wiotkich części gardła, najczęściej podniebienia i języczka. ...
Chrapanie osoby, z którą dzielimy sypialnię, potrafi poważnie wyprowadzić z równowagi. Przy tym jest uciążliwe, a czasem też niebezpieczne dla samego chrapiącego. Według danych Instytutu Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie w Polsce chrapie 27 proc. kobiet i 49 proc. mężczyzn po 40. roku życia. Gdzie w Trójmieście można je leczyć i czy możemy pozbyć się go raz na zawsze?
Chrapanie to zaburzenie snu, które jest efektem drgań wiotkich części gardła, najczęściej podniebienia i języczka. ...
to spij kolo takiego
Co chrapie co noc, a bedziesz inaczej mowil. Doprowadza to do szalu , chrapiacy chrumka warczy wyje swisczy i wszystko naraz i co jeszcze bardziej cie wku*wia to spi smacznie, a ty zastanawiasz sie czy go przydusic poduszką czy pojsc spac do innego pokoju a nawet wyjsc z chalupy
Chrapanie czy bezdech to nie ukryty nowotwór, którego nie można zdiagnozować samodzielnie.
Dajcie sobie spokój z tymi przychodniami, do których trzeba czekać latami, albo zapłacić potężną kasę. Potem i tak się okazuje, że nie zaśniecie na zawołanie, a po tabletkach nasennych diagnozę można sobie wrzucić do kosza.
Polecam to, co sam sprawdziłem z dobrym skutkiem.
1. Dyktafon cyfrowy na całą noc. Ścieżkę dźwiękową do programu np. Audacity i czarno na białym mamy i bezdechy, i nadmierne chrapanie.
2. Wkładka rozszerzająca nozdrza albo plastry na nos (nie tani klips, bo nie zadziała). Jeśli noc będzie spokojna, to znaczy że warto pomyśleć nad operacją przegrody lub (i) kriochirurgią małżowin nosowych. Jeśli nie, to oznacza, że problem jest z podniebieniem miękkim. Laserowe usztywnienie podniebienia pomaga w każdym przypadku poza nadmierną wagą.
Jeśli ważycie za dużo, polecam buty z dobrą amortyzacją (poczytajcie w necie) i trochę (dużo) samozaparcia.
Ja śpię już spokojnie i biegam po 50 km w tygodniu. Można nawet w wieku prawie 50 lat.
Polecam to, co sam sprawdziłem z dobrym skutkiem.
1. Dyktafon cyfrowy na całą noc. Ścieżkę dźwiękową do programu np. Audacity i czarno na białym mamy i bezdechy, i nadmierne chrapanie.
2. Wkładka rozszerzająca nozdrza albo plastry na nos (nie tani klips, bo nie zadziała). Jeśli noc będzie spokojna, to znaczy że warto pomyśleć nad operacją przegrody lub (i) kriochirurgią małżowin nosowych. Jeśli nie, to oznacza, że problem jest z podniebieniem miękkim. Laserowe usztywnienie podniebienia pomaga w każdym przypadku poza nadmierną wagą.
Jeśli ważycie za dużo, polecam buty z dobrą amortyzacją (poczytajcie w necie) i trochę (dużo) samozaparcia.
Ja śpię już spokojnie i biegam po 50 km w tygodniu. Można nawet w wieku prawie 50 lat.
Miałam taki zabieg ....
Niestety nic nie pomogło, również 2 poprawki tez nie pomogły. Korekta podniebienia falami radiowymi w moim przypadku nie pomogła. Jesem kobietą, nie jestem otyła. Mam ten problem i mimo wydania 1000 zł (Swissmed) i przechodzenia tego zabiegu 3 x nadal chrapię..... Ciekwa jestem jaka jest skuteczność tych zabiegów. Czy faktycznie taka jak mnie Pani Dr zapewniała? może wiec jestem 1 wyjątkiem na 100% wyleczonych?? Ale w poczekalni też spotykałam takich co szli na poprawki ;)
U doktora Tretiakowa w lifemedica. Wcześniej próbowalam wielu chałupniczych sposobów leczenia chrapania. Ale nic nie pomagało. Laryngologa poleciła mi znajoma, postanowiłam się wybrać. Zaproponował laser, zdecydowałam sie na zabieg. Mnie kosztowało to 1500 zł, musisz sama ocenić czy drogo czy tanio. Ja tam jestem zadowolona bo pozbyłam sie dość kłopotliwej dolegliwości.