Widok

Gdzie w Trójmieście leczyć chrapanie?

Opinie do artykułu: Gdzie w Trójmieście leczyć chrapanie?.

Chrapanie osoby, z którą dzielimy sypialnię, potrafi poważnie wyprowadzić z równowagi. Przy tym jest uciążliwe, a czasem też niebezpieczne dla samego chrapiącego. Według danych Instytutu Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie w Polsce chrapie 27 proc. kobiet i 49 proc. mężczyzn po 40. roku życia. Gdzie w Trójmieście można je leczyć i czy możemy pozbyć się go raz na zawsze?

Chrapanie to zaburzenie snu, które jest efektem drgań wiotkich części gardła, najczęściej podniebienia i języczka. ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lekarz będzie Ci naświetlał laserem wybrane elementy gardła. Wykonuje się to seria, lekarz ustali ile zabiegów jest konieczne i po jakim czasie. Czułam lekkie szczypanie.Na efekty trzeba troszke poczekać, jakieś 4-6 tygodni.

Jak wygladał zabieg?

U doktora Tretiakowa w lifemedica. Wcześniej próbowalam wielu chałupniczych sposobów leczenia chrapania. Ale nic nie pomagało. Laryngologa poleciła mi znajoma, postanowiłam się wybrać. Zaproponował laser, zdecydowałam sie na zabieg. Mnie kosztowało to 1500 zł, musisz sama ocenić czy drogo czy tanio. Ja tam jestem zadowolona bo pozbyłam sie dość kłopotliwej dolegliwości.

U kogo robiłaś zabieg? Czy jest to drogie? Sama nie wiem czy się zdecydować na zabieg czy nie...

Jestem rok po zabiegu leczenia chrapania laserem. Minęło od tamtego czasu pół roku i już nie chrapię ;) Tak więc ogólnie polecam.

Czy na forum jest osoba, która zdecydowała się na leczenie chrapania za pomocą lasera?

laryngolog

Oj tak, moj maz musial miec te konchoplastyke i z miesiac temu robil w Lifemedice u dr Tretiakowa zabieg. Ale jaki teraz jest komfort ze wreszcie nie chrapie to o matko!

Wizyta

Polecam doktora Kicińskiego w Dermalu. Mąż robił u niego zabieg. Wspaniały lekarz, spokojny, wszystko dokładnie tłumaczy. Mogłam wreszcie spowrotem wpuścić męża do łóżka

fale radiowe

Ja też miałam zabieg korekty podniebienia falami radiowymi w Gdyni oraz zmiejszenie języczka Po dwóch miesiąccj jeszcze jeden zabieg, niestety również bez efektów. Dalej chrapię.

Gdynia

Pytanie jest o Trójmiasto a Wy z Warszawą wyskakujecie.. wyczuwam kryptoreklamy :)) Ja leczyłam się w Gdynii w poradni CEL i to mogę polecić z czystym sumieniem. Chyba, że wolicie jechać do stolicy :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Operacja to tez metoda

Polecam Klinike MML w Warszawie. Bezbolesnie i skutecznie mi pomogli i nie mam bezdechu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a ja byłam

nawet szybko się załapałam na badania, coś ok. miesiąca. Przyjęli mnie na noc do szpitala, pozakładali jakieś czujniki i całą noc nie mogłam zasnąć. Musieli powtórzyć. Następnym razem dali mi środki nasenne, żebym nie nadwyrężała finansów nfz. Wyszło im z badań, że chrapię.

Zaciekawił mnie artykuł. Mój mąż okropnie chrapie więc miałam nadzieję na uzyskanie cennej porady. Po przeczytaniu co mogą mu zrobić ,będę znosić Jego przypadłość do końca. To straszne.Podcinanie podniebienia...jako jedna z opcji.

ja też, gdy kupiliśmy nowe mieszkanie, odzyskałam sen ...w drugim pokoju

mąż chrapie tak głośno, że słychać chrapanie na klatce schodowej, choć jego pokój jest najdalej "odsuniętym" pomieszczeniem od klatki schodowej
w mieszkaniu -
jego chrapanie w poprzednim mieszkaniu sąsiedzi słyszeli

Mandibular Repositioning Device

poczytaj w internecine i sprawdz czy jakis dentysta to robi w trojmiescie

smieszne

rację masz człowieku, całą moja rodzina chrapie, od najmłodszego do najstarszeego, to oznacza, że musimy udać się na terapię grupową chyba co? Najlepiej taką po 2 stówki za godzinę od łepka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W głowach się przewraca.

W d*pach Wam się przewraca. Jak świat światem człowiek śpi to chrapie, jeszcze trochę i człowiek będzie leczył się z tego, że musi jeść.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

moja stara

Chrapie jak stado mlotow udarowych latem na Cyprze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry