Widok

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód?

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach. Raczej wolałbym kupić od firmy, a nie kogoś indywidualnego lub handlarza. Polecicie coś?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Też miałem takie podejście i finalnie brałem używane auto z salonu dużo większy spokój niż od prywatnej osoby czy typowego handlarza. Auta są sprawdzane technicznie i często mają historię, więc wiesz, co kupujesz
Jeśli szukasz czegoś w Trójmieście, to zerknij na K&K Wojtanowicz mają używane auta dostępne w salonie i wszystko jest ogarnięte na miejscu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej, bardzo polecam Ci salon KK Wojtanowicz w Gdyni. Profesjonalna obsługa, auta są sprawdzone. Nie miałem wysokiego budżetu, a znalazłem u nich wspaniałe auto.

Sam nie kupowałem ale teść ostatnio kupił samochód poleasingowy: https://comfortlease.pl/samochody-poleasingowe/ , wprawdzie nie w gdańsku bo jechał po niego do warszawy ale warto. Oryginał lakier, bez szkód, przebieg rozsadny 49000 przy 2 letnim samochodzie, serwisy udokumentowane, gwarancja wydłużona z 2 do 5 at.

Ja swój używany samochód kupiłam w KK Wojtanowicz w Gdyni. Super opieka nad klientem od początku do końca procesu kupna auta, szeroki wybór i masz pewność, że są to sprawdzone samochody!

Zobacz https://prakticer.pl/na-co-zwracac-uwage-szukajac-samochodu/ dobra decyzja.

Polecam Ci zajrzeć do salonu https://wojtanowicz.pl/. Mają spory wybór aut używanych w bardzo dobrym stanie. Sami jakiś czas temu stamtąd kupiliśmy używaną Kia i jesteśmy naprawdę zadowoleni. Do tego bardzo pomocna obsługa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zakup używanego samochodu wiąże się z koniecznością rychłej naprawy lub wymiany wadliwych części. W takiej sytuacji polecam warsztat avanti.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam auta sprowadzane z USA przez SP Automotive. Samochody są w świetnym stanie, a firma załatwia niezbędne formalności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Aaa no zgadzam sie, jesli jest upatrzone autko to warto nawet dojechac . My kupowalismy u dealera samochodowego AAA Auto i super
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie warto sie ograniczac do jednego miasta i okolic, ja po auto jechalam 400km do Inter Welm :D

niestety zazwyczaj tak jest choć to też nie reguła

Aktualnie wynajmuję tam auto. Już drugie zresztą. Z pierwszego byłem zadowolony, jednak po 2 latach zdecydowałem się, ze czas przesiąść się do czegoś nowocześniejszego. Nie mam zarzutów co do stanu auta jak również obsługi. Dodam, że mam najem na firmę, aktualnie lasing na firme stracił na opłacalności z uwagi na to, ze wykup do celów prywatnych jest opodatkowany.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ktos korzytsał moze z wynajmu dlugoterminowego w Master1? Zastanawiam sie nad wynajmem auta u nich. Jak opinie i doświadczenia?

Wejdź sobie najlepiej na stronę Master1. Zobacz sobie na stronie dostępne auta. Możesz sobie tam również wyliczyć ile będzie Cie kosztował najem długoterminowy. Sam obecnie wynajmuję i jestem zadowolony. Dla mnie opcja najwygodniejsza, w jednej racie mam wszystko, nie muszę myśleć o ubezpieczeniu czy o innych opłatach.

Właśnie auta po leasingu oraz po najmie długoterminowym są sprzedawane jako poleasingowe, z tego co wiem ten rynek jest dość popularny i coraz bardziej się rozrasta z tego względu, że teoretycznie samochody, straciły już jakby najwięcej na wartości ( w przeciągu 3-4 lat od wyjazdu z salonu) i czasami można dorwać naprawdę fajne sztuki w dobrej cenie i względnie zadbane. (wiadomo, że niektóre auta poleasingowe wołają o pomstę do nieba, ale czasami trafi się coś naprawdę fajnego - szczególnie jesli wybierzesz się na plac w master1). I nikt Ci tutaj nie doradzi co bedzie lepsze. Ogólnie w temacie masz wypisane waady i zalety kupna auta poleasingowego. Najem też jest wygodny, ale masz tutaj koniecznośc płacenia co miesiąc raty.

Ok 100 tys. km. Czyli jak na 2 lata bardzo dobrze moim zdaniem. Auto nie było użytkowane intensywnie.

Orientujesz się z jakim przebiegiem kupowali?

A jakie macie zdanie o najmie długoterminowym? Czy nie bawić się w coś takiego i brac auto poleasingowe?

Niekoniecznie, wszystko zależy od auta. Auta poleasingowe bywają użytkowane różnie. Moi rodzice ostatnio kupowali sobie takie auto. W master1 swoją drogą. 2 lata temu - Dacia Logan. Auto ma obecnie 4 lata, przebieg niewielki, rodzioce zadowoleni. Zero napraw poza tymi oczywistymi wynikającymi z eksploatacji auta. Poza tym po zakupie takiego samochodu również jest gwarancja, jeśli coś się okaże w trakcie użytkowania to albo dają Ci kasę na samodzielną naprawę albo naprawiają u siebie. Rodzice takiej niespodzianki nie mieli.

Właśnie obawiam się, ze niska cena będzie szła w parze z niską jakością....

Podsumowanie:

Dyskusja dotyczy zakupu używanego samochodu w Trójmieście, gdzie użytkownicy dzielą się doświadczeniami i rekomendacjami dotyczącymi salonów samochodowych. Wśród polecanych miejsc znalazły się salony takie jak Master1 na Kowalach, Plichta na Grunwaldzkiej, K&K Wojtanowicz w Gdyni i Wejherowie oraz Renault Zdunek na Mialkim Szlaku, gdzie można znaleźć samochody poleasingowe i używane w dobrym stanie. Rozmówcy omawiają zalety i wady zakupu aut po leasingu, podkreślając znaczenie pełnej historii serwisowej z autoryzowanego serwisu, sprawdzenia numeru VIN oraz gwarancji. Poruszane są również tematy wynajmu długoterminowego jako alternatywy dla zakupu oraz praktyczne porady dotyczące wyboru samochodu, weryfikacji jego stanu technicznego i obsługi klienta w salonach.
do góry