Widok
Gdzie wyrzucić przeterminowane leki?
Opinie do artykułu: Gdzie wyrzucić przeterminowane leki?.
Przeterminowane lub częściowo wykorzystane leki należy wyrzucić do specjalnie przystosowanych pojemników. W Trójmieście znajdziemy je w blisko 200 aptekach. Czasem ustawione są w widocznym miejscu, a czasem na zapleczu apteki.Leki to odpady niebezpieczne, dlatego nie powinno się spłukiwać ich w zlewie, czy wyrzucać razem z odpadami komunalnymi do śmietników. Dlaczego?- Po pierwsze, istnieje niebezpieczeństwo, że zbyt łatwy dostęp będą miały do nich zwierzęta lub dzieci, które zachęcone ...
Przeterminowane lub częściowo wykorzystane leki należy wyrzucić do specjalnie przystosowanych pojemników. W Trójmieście znajdziemy je w blisko 200 aptekach. Czasem ustawione są w widocznym miejscu, a czasem na zapleczu apteki.Leki to odpady niebezpieczne, dlatego nie powinno się spłukiwać ich w zlewie, czy wyrzucać razem z odpadami komunalnymi do śmietników. Dlaczego?- Po pierwsze, istnieje niebezpieczeństwo, że zbyt łatwy dostęp będą miały do nich zwierzęta lub dzieci, które zachęcone ...
Wyrzucić do śmietnika
I, do ciężkiej anieli, nie zawracajcie mi już głowy z tymi śmieciami, za których wywóz płacę 40 zł za 2 osoby miesięcznie.
Tak jak z bateriami, ostatnio chciałem wyrzucić kilka sztuk 9V i w kolorowych pojemnikach na surowce wtórne nie znalazłem "kieszonki", a w internecie nie znalazłem żadnego punktu w okolicy, gdzie mógłbym je wyrzucić do dedykowanego kosza. Więc wyrzuciłem do kosza w domu, tak jak leki, i nadal tak będę robił.
Tak jak z bateriami, ostatnio chciałem wyrzucić kilka sztuk 9V i w kolorowych pojemnikach na surowce wtórne nie znalazłem "kieszonki", a w internecie nie znalazłem żadnego punktu w okolicy, gdzie mógłbym je wyrzucić do dedykowanego kosza. Więc wyrzuciłem do kosza w domu, tak jak leki, i nadal tak będę robił.
gdzie ma ktos wyrzucic leki skoro mieszka np. w lesie 100 kilometrow od skupiska ludzi ?
dojazd gdzies z lasu do miasta i szukanie pojemnika dla osoby samotnej bez pieniedzy na bilet do miasta oddalonego 100 kilometrow w celu wyrzucenia przeterminowanych tabletek moze byc nie realny dla wielu ! i co wtedy ?
paracetamol niezanieczyszcza srodowiska niema zadnych skutków ubocznych!! podobnie inne to
idiotyczna panika!!Nawet 90% lekarstw na receptę nic nie zanieczyszcza środowiska!!Moge zjeść skorbolamid czy rytinoskorbin nawet 10 lat przeterminowany i niebedzie zadcnych efektów ubocznych bo to ma działanie jak placebo!! W aptekach głównie sprzedaja nam placebo po wysokich cenach w dawkach które niezaszkodzą ale i niepomogą!! Lobbing firm farmaceutycznych ..A za Rutinoskorbin to powina firma producent kare płacić za okłamywanie klientów!!
z neta wszystko wiem
Artykuł NIEPOTRZEBNY! Wchodzisz na google i się dowiadujesz, że nie wszystkie apteki mają "kosz na przeterminowane leki", idziesz do apteki zanieść leki a tam? Kosz przpełniony bo wybierany jest co 2 miesiące. Pod spodem dopisek, gdzie dzwonić, kiedy kosz jest zapełniony, przyjadą opróżnić. Pani magister (w ETC) nie czuła obowiązku mnie o tym poinformować, kazała mi przyjść za 2 miesiące, kiedy kosz będzie pusty. Nie ma to jak zainteresowanie SWOJĄ pracą :D Ja od takiej obsługi z dala.....sama sobie poradziłam w bardziej przyjaznej aptece (w Lotni)
Polacy tyle lekarstw kupują
bo muszą mieć na wszystko tabletkę: na s****ie, na spanie, na brak spania, na brak s****ia, na niewygodne łóżko, na kłótnie z teściową, na zakwaszenie organizmu, na seks, na umiejętność rozmowy, na włosy, na paznokcie - najlepiej oddzielne. I co rano cała garść na uśmiech, na schudnięcie, na łamanie w kolanie. A to SKS już niestety i skutki mc diety