Widok

Gdzie żyje się lepiej, w Polsce czy w Niemczech ?

Ktoś ma jeszcze wątpliwości ?

Jeżeli ktoś ma wątpliwości, to polecam rozmowę Miłosza Kłeczka z niemieckim eurodeputowanym, Thomasem Froelichem z AfD. To chyba najlepszy, obiektywny sędzia jaki może być, z polskimi korzeniami, dziadek walczył w powstaniu warszawskim, dwujęzyczny, wychowany w dwóch kulturach.

https://www.youtube.com/watch?v=xsazxgGj9dU

Nigdy w Niemczech , poza krótkimi przejazdami, nie byłem, ale po zapoznaniu się z działaniami Jugendamtów, nie miałem już wątpliwości. Teraz mam ostateczne potwierdzenie słuszności takiej oceny.

Jak twierdzi Froelich, Polacy nie mają czego zazdrościć Niemcon, bo tu jest pięknie. a tam jest syf. Dlatego dziwią go polskie kompleksy.

To nagranie powinno być włączone do programu liceum i podręcznika HiT.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z chęcią obejrzę ten film. Ja na szczęście ani nikt z mojej rodziny nie poznał działania Jugendamtu. A gdzie żyje się lepiej ? Wydaje mi się, że w dużej mierze zależy to od regionu. Wydaje mi się, że takim miejscem do zamieszkania jeśli już to zdecydowanie Monachium. Jesli chodzi o koszty życia ? Wynajem jest tragicznie drogi. Leczenie - to wszystko zależy, są ubezpieczenia AOK itd. Oczywiście bardziej komercyjne sprawy jak implanty są płatne i są mega drogie. Dlatego też np. Polacy czy Niemcy przyjeżdżają leczyć zęby do Polski ( taką opcję gdzie jest zapewniony transport, leczenie oraz nocleg oferuje Herewesmile w Łodzi). Ale na plus z kolei moim zdaniem są np. zakupy żywności.

Co do kliniki, to nie słyszałam, ale na stronie HereWeSmile w Łodzi wygląda, że oferują kompleksowe usługi stomatologiczne, w tym implanty, z możliwością zapewnienia transportu i noclegu dla pacjentów przyjezdnych.

Inne tematy z forum Hydepark

sklep z pokrowcami, etui do telefonów (22 odpowiedzi)

Witam! Poszukuje dobrego i niedrogiego sklepu z pokrowcami/etui do telefonów w Gdańsku....

muza na dziś (779 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (706 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

do góry