Widok
W pełni się zgadzam. Mam akurat okno od strony placu zabaw i w lato nie idzie posiedzieć w spokoju, bo dzieciaki się przekrzykują jeden przez drugiego ku uciesze ich rodziców, którzy żeby się z nimi porozumieć drą się jeszcze bardziej przez cały plac zabaw, bo to ciężko się podnieść - lepiej wokalizować z ławki! A potem się dziwić, że mamy takie chamskie społeczeństwo i jeden przez drugiego się przepycha i drze...
dajcie spokój przecież ta ławka to ich cały świat, gdzie pójdą ?
do auchan daleko a netto jeszcze nie wybudowane to muszą gdzieś się podziać bidulki.
Nie pojadą przecież z dzieckiem na plaże czy do lasu bo taki dzieciaczek zobaczył by trochę więcej wody niż w kałuży i piasku więcej niż w piaskownicy na placu zabaw i zszedł by na zawał, że o drzewach wyższych niż 30 cm nie wspomnę.
Bilety wszędzie takie strasznie drogie i z zasiłku z ZUSu nie starcza.
Poza tym tam wszędzie te straszne samochody jeżdżą i jacyś ludzie tacy dziwni.
Ta więc drodzy współmieszkańcy nie czepiajcie się biednych matek wielodzietnych i ich pociech bo to przyszłość naszego narodu rośnie nam na oczach...
do auchan daleko a netto jeszcze nie wybudowane to muszą gdzieś się podziać bidulki.
Nie pojadą przecież z dzieckiem na plaże czy do lasu bo taki dzieciaczek zobaczył by trochę więcej wody niż w kałuży i piasku więcej niż w piaskownicy na placu zabaw i zszedł by na zawał, że o drzewach wyższych niż 30 cm nie wspomnę.
Bilety wszędzie takie strasznie drogie i z zasiłku z ZUSu nie starcza.
Poza tym tam wszędzie te straszne samochody jeżdżą i jacyś ludzie tacy dziwni.
Ta więc drodzy współmieszkańcy nie czepiajcie się biednych matek wielodzietnych i ich pociech bo to przyszłość naszego narodu rośnie nam na oczach...
forum jest po to by dyskutować, dlatego nie rozumiem jak zamiast rozmawiać na temat problemu, pisze ktoś jak wyżej... widać rodzić jednego z dzieciaków. Nie ma co się dziwić, że nie przeszkadza wrzask... skoro nie jemu w domu, a na podwórku innym takiego dziecko "umila" życie. Tak się składa, że też mam część okien wychodzących na stronę placu zabaw i kupując mieszkanie, nie było jego w planach. Teraz latem mimo spiekoty, przy otwartych oknach nie mogę funkcjonować we własnym mieszkaniu ... a taki powie "nie płacz w internecie" to może dorzucę jeszcze piątkę szczekających piesków i zobaczysz jak miło się innym żyje...
Nam rozmnażanie całkiem dobrze idzie ;) a u Was widać że coś nie bardzo chłop ci ślepakami strzela :D i teraz siedzisz i zazdrościsz, że matki dzieci do pracy nie chodzą tylko z zusu kaskę dostają a ty musisz zapierdzielać po 8 h w pracy (albo i więcej) ;) napisz list do ministerstwa żeby więcej publicznych przedszkoli wybudowali to dzieci do przedszkola zaczną chodzić, a nie będą ci przed blokiem pod oknami przesiadywać, albo napisz do urzędu miasta gdanisk żeby wybudowali na osiedlu jeden wielki plac zabaw z dala od bloków żeby dzieci mogły też gdzieś się wyszaleć, no ale chyba ty nie wiesz co to jest bo ciebie matka w piwnicy zamykała!!! nie każdego jest stać na codzienne wypady gdzieś z dziećmi nawet przy dwóch pensjach, ale skoro Ty nie masz dzieci nie pobierasz zusu, to możesz sobie codziennie gdzieś pojechać polecam bezludną wyspę ;) tylko kto się twoimi pieskami zajmie :( Mam nadzieję, że nigdy nie będziesz miała dzieci bo inaczej im współczuję takiej wyrachowanej matki która z dzieckiem na migi będzie się porozumiewać i w domu trzymać i to jeszcze na paluszkach żeby przypadkiem sąsiadom hałasu nie zrobiło. Plac został wybudowany przez budros i to do nich proszę kierować skargi geodezyjne. A inteligencją nie świecą ci, którzy nie pytali się przy kupnie mieszkania co będzie obok bloku, ciesz się że autostrady ci pod oknami nie wybudowali a mogli :D Na hałas polecam ekrany dźwiękoszczelne.
Koral chyba nie wiesz co to patologia i od kiedy przez brak nauki dziecko trafia do poprawczaka?? Nie piję, nie palę i nie biorę narkotyków a co najważniejsza nie daje tego mojemu dziecku, nie stoję na parkingu przy samochodach i nie uczę jak ukraść samochód, uczę moje dziecko co jest dobre i złe i jak być dobrym człowiekiem, a to jak widać co niektórym brakuje, (no tak nie ma to jak wychowanie w piwnicy) Moje dziecko ma 5 lat umie pisać i czytać!!! Nie wydaje mi się żebyś w jej wieku to umiał :) Więc jeżeli nie wiesz i nie znasz Nas a potrafisz w łatwy sposób oczerniać Nas na forum to proszę cię następnym razem zejdź do Nas porozmawiaj z Nami a dopiero potem możesz wypisać coś co jest prawda!!! A nie tylko jedną wielką przesiąkniętą nienawiścią :)
Koral chyba nie wiesz co to patologia i od kiedy przez brak nauki dziecko trafia do poprawczaka?? Nie piję, nie palę i nie biorę narkotyków a co najważniejsza nie daje tego mojemu dziecku, nie stoję na parkingu przy samochodach i nie uczę jak ukraść samochód, uczę moje dziecko co jest dobre i złe i jak być dobrym człowiekiem, a to jak widać co niektórym brakuje, (no tak nie ma to jak wychowanie w piwnicy) Moje dziecko ma 5 lat umie pisać i czytać!!! Nie wydaje mi się żebyś w jej wieku to umiał :) Więc jeżeli nie wiesz i nie znasz Nas a potrafisz w łatwy sposób oczerniać Nas na forum to proszę cię następnym razem zejdź do Nas porozmawiaj z Nami a dopiero potem możesz wypisać coś co jest prawda!!! A nie tylko jedną wielką przesiąkniętą nienawiścią :)
Jest istotna różnica między normalnymi hałasami z placu zabaw a darciem się jakie uskuteczniają niektóre dzieci i ich rodzice. nie jest to wina dzieci, jeżeli rodzicie w taki sposób się z nimi komunikują albo nie zwracają im uwagi, żeby były trochę ciszej. jak pies szczeka to jest afera, bo dziecko nie może spać, bo filmu nie da się oglądać itp ale jak dzieci się wydzierają to już jest wszystko si. bo w naszym kraju nie można zwrócić komuś uwagi, szczególnie jeżeli chodzi o dzieci. Także nie ma co się obruszać, po to jest forum, żeby wszyscy mogli powiedzieć co im nie pasuje i dlaczego. Może warto czasem bez nienawiści zmienić perspektywe i chociaż trochę skorygować swoje zachownie-bez obrażania się na cały świat,że coś się nie podoba.
A swoja drogą - bez obrazy,ale nie mówi się na dworzu tylko na dworze. nie zwracam tu uwagi, bo czuje się lepsza czy cos w tym stylu, tylko nie utrwalajmy błędów językowych na forach.
pozdrawiam wszystkich sąsiadów
A swoja drogą - bez obrazy,ale nie mówi się na dworzu tylko na dworze. nie zwracam tu uwagi, bo czuje się lepsza czy cos w tym stylu, tylko nie utrwalajmy błędów językowych na forach.
pozdrawiam wszystkich sąsiadów