Widok

Głosujemy dla Bojana

Uprzejmie informuję, że zdecydowałem się założyć stronę internetową dla Bojana. Jako osoba fizyczna zarejestrowałem bezpłatnie dwie domeny: bojano24.pl oraz i-bojano.pl
Zachęcam do głosowania, którą z tych domen mam wybrać, aby można było tam wypowiadać się w naszych sprawach.
Zachęcam też zainteresowanych do udziału w tworzeniu i moderowaniu strony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dwuosobowa ekipa - chłopiec, który nie ma jeszcze ośmiu lat i ja, jego dziadek - jako aktualni inspiratorzy powołania do życia portalu dla Bojana stwierdzamy co następuje.
1. Dyskusja wywołana przez nas w dniu 8-10-2017 r. jednoznacznie wskazała, że NIEZALEŻNY portal dla Bojana, gdzie mieszkańcy sami informowaliby się i wypowiadali się o swoich sprawach jest bardzo potrzebny a zebrany materiał będzie właściwie wykorzystany.
2. Głosowanie trwało 10 dni, do północy 18-10-2017 r.
3. W okresie głosowania (8 do 18-10 br.) odnotowano 68 wypowiedzi.
4. Do wyboru były dwie domeny: bojano24.pl oraz i-bojano.pl.
5. Publicznie poproszony właściciel domeny bojano.pl do odstąpienia tej domy na rzecz mieszkańców Bojana pozostała bez odpowiedzi.
6. W tym stanie sprawy zdecydowanie wygrała domena bojano24.pl i pod nią powstanie portal dla Bojana, zaś domena i-bojano.pl zostanie zwolniona.
7. Każdy kto zechce może zweryfikować i policzyć wedle własnego widzi mi się.
8. Spośród około 4.000 mieszkańców Bojano nikt nie zgłosił się do współpracy.
9. Szkoda, że Forum Bojana na wp.pl nie ma licznika odwiedzających. Byłby to prawdziwy obraz zainteresowania tematem.
10. Dotychczasowe wydatki: 170 zł. Kosztów własnej pracy nie liczyłem, tak jak i niezbędnych materiałów biurowych i dostępu do internetu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A mi się już słabo robi od słuchania inwektyw obydwu stron.
Obydwaj siedzicie po swojej stronie płota i widzicie tylko do ogrodzenia.
Nie wiem, czy to takie niespotykane, ale ja np. nie piętnuję "ciemnogrodu", szanuję wierzących, jednocześnie nie poniżam homoseksualistów i eurosympatyków
Nie zupełnie to pojmuję, co się obecnie z ludźmi dzieje.
Zero refleksji nad wszystkim, co się dzieje wokół. Widzicie tylko czarne i białe, przy czym czarne jest zawsze po drugiej stronie płotu.
Miałam nadzieję, że można zająć się problemami Bojana, że można uznać, że mimo rożnych poglądów wszyscy jesteśmy po prostu mieszkańcami.
Ale nie! zawsze trzeba poniżać drugą stronę, od "ciemnogrodu", po "lewactwo". Bo najważniejsze przecież dla nas jest fakt, że ktoś się modli, a ktoś inny lubi UE. Taaaak, to definitywnie przesądza o drugim człowieku.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jestem Polakiem z kwi i kości. Facetem w sile wieku i poszukującym agnostykiem - niedowiarkiem. Jest jeszcze we chęć dzielenia się z Rodakami swoim doświadczeniem życiowym. Na mój portal średnio miesięcznie zagląda 1.000 osób. Dziś jest 68. Mój dziadek po kądzieli był Słowakiem a babcia Góralką. Zaś dziadkowie po mieczu pochodzili z Kresów, okolice Lwowa. Moi rodzice w 1945 r. świadomie wybrali Polskę.

Za komuny swoje odwarczałem. Od dziesiątek lat nie należę do żadnej partii politycznej ani stowarzyszenia. Nie zabiegam o żadne publiczne stanowisko. Jestem umiarkowanie zadowolony z tego co mam. Wystarcza na skromną egzystencję bez ekstrawagancji. Od rządzących, jako wyborca, wymagam jedynie aby uczciwie administrowali i zarządzali Ojczyzną.

Podstawą mojego działania są zapisy w Konstytucji III RP lub PRL Bis, jak kto woli.
Art. 1. Rzeczpospolita Polska jest dobrem wspólnym wszystkich obywateli.
Art. 2. Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej.
Art. 49. Zapewnia się wolność i ochronę tajemnicy komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony.
Art. 54. 1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. 2. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zbst daj sobie spokój z nową stroną, która będzie bardzo stronnicza. Odnośnie partii politycznych jest więcej, przed 1989 rokiem też była tylko jedna polska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zresztą ja już kończę rozmowę z Als i podobnymi, bo to nie ma sensu...Mimo wszystko, życzę wszystkiego dobrego.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Puszczy chodzą ludzie miejscowi (np. na grzyby), to nie jest teren wyjęty spod np . takiej aktywności człowieka...Widziałeś drzewa zaatakowane przez kornika i zeschłe? - no wiesz one spadają...Ekspercie P. S. Na Białorusi też wycinają 20 tys. hektarów bodajże, bo to jest jak zaraźliwa gangrena... - nie ma przy takiej skali (wina zaniedbań PO-PSL) innych metod jak wycinka. W PL mamy puszczę - a jest to unikat i zawsze była w niej aktywna ochrona - więc kto ma rację? - eksperci tacy, którzy to stracili i tacy jak Ty, który ślepo powtarzają. polskojęzyczne media, które mają w tym interes - bo jak nie zapewni się ochrony gatunków, to będą kary miliardowe - to miał być następny po VAT (260 mld w 8 lat) drenaż Polski. Słuchaj dalej ludzi wynajętych, którzy się ogłaszają, jako światowi, pełni prestiżu etc. Może na Ciebie przyjdzie kolej później, ale wielu w PL już albo doświadczyło albo zrozumiało grabieżcze zaplecze partii lewicowo-liberalnych.Nie jestem ani liberałem ani człowiekiem lewicy, choć sytuacyjnie byłbym gotów popierać, zależnie od istoty rzeczy programy raz jedne raz drugie (kojarzone z tymi kontekstami- do pewnego stopnia), bo to dyktuje zdrowy rozum. Ideologie czy lewicowe czy liberalne są sztywne, stąd głupie - wymyślone, aby przejmować władzą przy odpowiedniej propagandzie, względnie pomocy zbrojnej - patrz komunizm, jako wynalazek bogaczy, którzy umieścili go daleko od siebie, aby tanio zdobyć kraj bogaty w złoża. Tam komunizm właśnie był łatwo adoptowalny, bo taki rys społeczny tam miał miejsce. Takich jak Ty, to rozgrywa się jak małe dzieci, dosłownie. Przepraszam za mocna słowa, ale na prawdę daj spokój SZ.P. z ubogacaniem nas swą wątpliwą mądrością prezentowaną z piedestału "oświecenia".Nie jestem czuły na obelgi czy etykiety, więc może SZ.P. darować sobie ciemnogrody, wszak zgodnie ze starym powiedzeniem"Paweł mówiąc o Piotrze , bardziej mówi o Pawle, jak o Piotrze"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oto do czego prowadzi zapiekłość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Przepraszam, zapomniałem się przedstawić w powyższym wpisie. Postronny Obserwator.

Ależ oczywiście drogi zbst... "I nikt mnie nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne"..., ponieważ "przez 8 ostatnich lat"... itd., itp.
I za swoje pieniądze "moja polska rogata dusza" może wszystko i wszystko może innym wmówić..., bo za moje. I właśnie powyższym wpisem udowodniłeś, drogi zbst, jaki jesteś politycznie ufajdany i ubabrany, a także każde świństwo, czołobitność wobec wiadomych osób oraz donosicielstwo stało się u Ciebie powszechnie akceptowalną normą... Tyle tylko, że Ty sam tego w sobie nie widzisz... Pozdrawiam Misiaczka...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ośmielę się objaśnić, iż nikt nie będzie mi mówił co i gdzie mam pisać za swoje pieniądze i w swoim prywatnym czasie. Różnorodność poglądów na życie leży w naszej rogatej polskiej duszy. Natomiast szacunek do drugiego człowieka i jego poglądów jest wyrazem wolności opartej na zasadzie: „Tam gdzie zaczyna się Twoja wolność, kończy się moja.”
Kto zaś sam ufajdał się politycznie, czy w inny sposób, dąży do tego aby wszyscy dokoła byli ubabrani tak, aby na przykład: każde świństwo, czołobitność wobec możnych i obcych oraz donosicielstwo stało się powszechnie akceptowalną normą.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak, tak... drogi zbst. W "Twojej" ojczyźnie są oczywiście tylko dwie, wskazane przez Ciebie, partie. Puszę Białowieską też wycinacie w "Twojej" ojczyźnie ze "względów bezpieczeństwa", ponieważ drzewa atakują turystów..., a świstak zawija sreberka... Alleluja i do przodu...

Ob. ~Postronny Obserwator 83.20.20.* "Nie chcemy w Bojanie ciemnogrodu."
Tu chyba każdy wypowiada się we własnym imieniu. Jeżeli jest inaczej, to sami wznosicie ten ciemnogród. Jeszcze raz objaśniam. W mojej Ojczyźnie są tylko dwie partie: POLSKA i ANTYPOLSKA. Jeżeli zaś mam do wybory produkt o podobnych parametrach polski i innej nacji, to zawsze wybieram towar wykonany w Polsce. Póki co w Polsce praktycznie nie produkuje się żadnego auta osobowego na skalę przemysłową.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do Als i światłej reszty
Proszę mi pokazać brak cenzury inny niż.... śmietnik (pomijam opcje "segregowalności", bo to też cenzura:))
Baaardzo proszę mnie oświecić...
Nawet internet jako całość jest sumą cenzór konkretnych podmiotów.
Nawet transmisje "na żywo" mają kilkusekundowe poślizgi...etc

Dowcip czy jak to zwać ze strony bb jest wystarczająco nieprzyzwoity, że nie doczytałem nawet, bo nie sądzę, że mając wybór muszę karmić się tudzież zaśmiecać (autor strony) czymś takim.

Mam nadzieję, że dacie szansę autorowi, nie tak jak podobni wam w przypadku kandydatki z Bojano w wyborach (nie jest to moja reklama dla niej, bo nie znam tej pani, tylko tak formalnie). Wszystkim się nie dogodzi. Myślę, że czas pokazuje, że lepiej za dużo nie gadać, nie dysputować tylko zrobić, pokazać, kandydować etc. Może powstanie dział "uwagi' i tam będzie możliwość interakcji i ewentualne korekty autora

Rozumiem, że reprezentujesz opcję wychodzącą z założenia, iż jeżeli coś nie jest POLSKIE, to siłą rzeczy jest ANTYPOLSKIE... Skąd my to znamy...? Brawo, brawo... Nie chcemy w Bojanie ciemnogrodu. Poszukaj drogi zbst innej widowni dla swojej chorej i zapyziałej wizji. Alleluja i do przodu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

PS
Wedle niektórych Mieszko I to typ spod ciemnej: palił, mordował i gwałcił.
Natomiast Henryk Sienkiewicz to grafoman.

Ob. Als 83.20.21.* A miało być tak pięknie….
Ośmielam się uprzejmie wyjaśnić. U nas, w Polsce, są tylko dwie partie: POLSKA i ANTYPOLSKA. Moją partią jest POLSKA. Nie należę do żadnej partii ani stowarzyszenia. Wyjaśnię też, że sieć „W naszej rodzinie” jest kapitałem polskim a za rozmowy wewnątrz sieci kosztują aż 0,09 zł/min. Za 30 zł można dzwonić przez 180 dni a ważność konta wynosi 400 dni. Jeżeli jest inna tańsza sieć z polskim kapitałem to chętnie skorzystam.
Nie ma też przymusu czytania. Każdy musi kierować się swoim rozumieniem świata. Dziś w mojej Ojczyźnie mamy takie czasy, że każdy kto chce może pisać co zechce i gdzie zechce. A jeszcze nie tak dawno do domów i redakcji wkraczały uzbrojone po zęby oddziały...
Ponownie zapraszam wszystkich chętnych do współpracy na rzecz Bojana. Tel. 536 688 339, tylko SMS i poczta głosowa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Co to znaczy, że "u ciebie" nie przejdzie?
Myślałam, że to miało być forum dla wszystkich mieszkańców, a nie tylko dla tych, co myślą jak ty?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety chciałam napisać podobnie, świetny pomysł upadł jeszcze zanim powstał:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Brawo Als!
Twoja opinia znakomicie odzwierciedla oczekiwania zwykłych mieszkańców naszego Bojana.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A miało być tak pięknie….
Drogi ZBST a może ZARG a może jeszcze inaczej…
Rozumiem potrzebę dzielenia się swoim cennym doświadczeniem życiowym z każdym kto tego chce lub nie, ale błagam, nie rób tego pod płaszczykiem integrowania ludzi, którzy wierzą, którzy chcą razem zrobić coś fajnego, czy będą to zajęcia pozalekcyjne, sportowe, planowanie budżetu, czy inne…
(-mh z wątku Boajano, w Tobie jeszcze nadzieja).
Nie chodzi tu bynajmniej o poglądy, aczkolwiek przyznaję; deklaracja przynależności ideologicznej do środowiska Radia Maryja - nieco mnie zmroziła, do tego bicie w wielki dzwon - cytat z JP2 i zapowiedź cenzury … no nie jest to coś co mogłoby łączyć… wspólna praca, spędzanie czasu i robienie czegoś dla NASZEGO Bojana, nie może oznaczać, że muszę czytać jakieś bajeczki czy przypowiastki (przepraszam Krasickim czy La Fontainem to nie jesteś) i poznawać seksistowskie podejście do życia : „Taki tekst u mnie nie przejdzie. To są rzeczy, które mogą sobie opowiadać faceci w knajpie i przy kieliszku.”. A propos :Nie ma kawałów męskich czy kobiecych, są chamskie lub nie, śmieszne lub nie, głupie czy mądre.
Rozumiem, że chcesz podzielić się swoimi poglądami i przemyśleniami, ale może pomyśl o blogu, nie można uszczęśliwiać innych swoja wizją świata…
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry