Widok

Gorączka bez innych objawów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Córeczka ma ponad 2 latka. Zastanawiam się co może być powodem gorączki 39 stopni wczoraj (spadła od razu po podaniu nurofenu) i dziś 38 stopni (podobnie dziś spadła po nurofenie). Oprócz tego mała nie ma innych objawów, jak kaszel, katar. Czasami kichnie, do tego dziś luźniejsza kupka. Mała miała też kontakt z grupą (widziała się z dziadkami, a oni po dwóch dniach gorączka 39 stopni).

Sprawdziłam ząbki i pojawiła się górna piątka (już prawie przebiła się przez dziąsło).

Czy przy ząbkach taka gorączka może trwać dłużej niż 1 dzień? Nigdy wcześniej nie miała takich objawów. Może to trzydniówka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
zrob na wlasna reke ten mocz,oby to nic nie bylo oczywiscie,ale bedziesz pewniejsza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak sie skonczyla historia???????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przerabialiśmy to dwa tydgonie temu gorączka 5 dni ok 38-39-40 stopni zbijana co 4 godziny bez żadnych innych obijawów, wkońcu na badaniu krwi wyszło podwyższone crp dostał Bacrim i tyle wszystko zeszło. Lekarka podejrzewała pęcherz.
Bo teraz jest sezon na grypę i boję się, że to może być coś innego 3 dni tak wysokiej gorączki...

kwiatek2010

2013-01-15 23:12:44"

litości, 38,3 to nie jest zadna "taka wysoka goraczka" jak ja nazwalaś, to zaledwie stan podgorączkowy u dzieci, bez paniki, tym bardziej jesli dziecko ogólnie jest w dobrej kondycji
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
TO PASKUDSNA GRYPA NASZE DZIECI TEŻ ZARAZIŁY SIĘ OD DZIADKÓW,GORĄCZKA PRAWIE 39STOPNI DOSTAŁY ANTYBIOTYK BO MALUCH NIE RADZĄ SOBIE Z TAKA INFEKCJĄ ,KTÓRA MOŻE PRZEJŚĆ W ZAPALENIE PŁUC

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry