Widok

Granaty do szamba, raz po raz.

Granaty wrzucane do szamba jakim jest Polska, skutecznie działają. Nie ma lepszego prezentu na 2021 rok dla władzy PIS. Komu chcielibyście przekazać władzę, gdyby Kaczyńskiemu się ona znudziła ?

"Magda Umer dziarski bojkotuje TVP i nie ogląda serialu o Osieckiej. Ale szczepionkę z pakietu dla medyków przyjęła bez wstrętu."
"Jaśkowiak, prezydent Poznania proponuje by elity zaszczepić poza kolejnością"
"Muszę przyznać, że skuteczność PiS-u jest paraliżująca. Zaledwie drugi dzień nowego roku, a już zdążyli skompromitować kandydatkę na RPO, opozycyjną elitę kulturalną i sporą część pewnej dużej telewizji, a do tego przejąć jeden bank.
A mamy dopiero sobotę."
Mnie ręce opadły do poziomu sznurowadeł. Nie mam złudzeń i nadziei. Polska to stan umysłu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dodam jeszcze, że sam pomysł akcji promocyjnej poprzez zaszczepienie osób rozpoznawalnych moim zdaniem nie jest zły. Wykonanie niestety było fatalne. Pytanie tylko, kto miał prawo do zorganizowania tego typu akcji. Dzisiaj dowiadujemy się, że chyba tylko Kaczyński miał takie prawo, może jeszcze minister zdrowia? Kierownictwo spółek w WUM przekroczyło swoje kompetencje, więc leci ze stołków
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kolego anonimie, nie było i nie ma żadnej akcji promocyjnej. Miała dopiero być, ale mowa o tym była po "rozlaniu się mleka". Równolegle była mowa o skrzyknięciu chętnych, bo jest nadwyżka szczepionki. Nie chcesz tego przyjąć do wiadomości, trudno. jak już pisałem, nikt nie przekonał....... Piszesz że to samo życie, wykorzystali bałagan, koneksje. Owszem, takie jest życie. Może to nawet była walko o życie. Ale do licha ciężkiego, mamy tutaj do czynienia z ludźmi którzy mają tą świadomość, że nie są panią Jadzią z Otwocka, tylko z tzw establishmentu. Przecież musieli mieć tą świadomość że będą szczepieni poza kolejnością i będzie z tego afera. Po prostu, nie mamy Pańskiego płaszcza i co nam Pan zrobi. Nie wiem, dlaczego dla mnie ta sprawa jest czytelna i jasna, a Ty dostrzegasz w niej jakieś inne, głębsze tło. Na niekorzyść tych ludzi, codziennie wypływają jakieś nowe nazwiska, oświadczenia. Ale jakoś do tej pory nie widać śladu kampani promocyjnej, przynajmniej tej zamierzonej, lub potwierdzenia o dostawie ponadplanowej puli z Agencji Rezerw.

Nie zabiegając o zaszczepienie poza kolejnością,
gdybym dostał dzisiaj informacje, że mogę zostać zaszczepiony, na pewno nie odmówiłbym i skorzystałbym z okazji. Nie widzę w tym nic złego. Nie mam też wystarczającej wiedzy, kto i czy w ogóle złamał prawo podejmując decyzję o szczepieniu osób spoza grupy 0.
Pani dyrektor spółki odpowiedzialnej za szczepienia w WUM czuje się kozłem ofiarnym. Całkiem jest to możliwe. Bałagan, bałagan i jeszcze raz bałagan, a nie wielka afera etyczna.

Tkwij zatem dalej w tej obłudzie i hipokryzji, skoro, bezczelność i głupotę tłumaczysz bałaganem.
Mamy zdania odrębne. Czekaj zatem na telefon że jest możliwość......

Niektórzy mają problem z oceną tego co jeszcze mieści się granicach prawa, społecznych norm przyzwoitości , szacunku dla otoczenia i przyrody. Nie dostrzegają gdzie jest granica za którą jest już zwykłe cwaniactwo, falandyzacja, bezprawie. Mylą cwaniactwo i naginanie prawa z przedsiębiorczością i sprytem.
Czasy komuny i zasady wówczas stosowane, ciągle jeszcze wpływają na zachowanie wielu ludzi. Nie do końca odnajdują się oni w społeczeństwie wyrastające w otoczeniu innych wartosci.
Temat wydaje się interesujący i warty szerszej dyskusji.

Niestety, w moim przypadku telefon z propozycją zaszczepienia jest całkowicie nieprawdopodobny. Potrafię jednak wyobrazić sobie sytuację z innej perspektywy. Zarówno z perspektywy popularnego aktora otrzymującego określoną propozycję, jak i z perspektywy dyrektora, który podejmuje decyzje w określonej sytuacji.

Potrafie również wyobrazić sobie sytuację, że akcja szczepień poza kolejnością dla znajomków została celowo zorganizowana, ale na to potrzebne są dowody, których dzisiaj nie ma, a przynajmniej nic mi o nich nie wiadomo

To może Twoja wyobraźnia podpowie Ci wedlug jakimich kryteriów dokonano wyboru uczstników tej akcji?

Przechodzili przypadkiem z tragarzami?

Pewnie te, tzw. elyty, dostały na waciki, za wziecie udziału w tej ustawce.
Teraz każdy Kowalski (poza nami, cudakami), zacznie domagać się szczepienia, na przekór elytom.
Majstersztyk marketingowy.
Szczepionka jako towar deficytowy, o który rozpocznie się walka.
Biznes szczepionkowy rozkręcony.
Psychologiczne zagranie i rozpierducha w makówkach oby...wateli.

Wyobraźnia podpowiada mi, że skoro nie zostały określone żadne kryteria, ani żadna lista rezerwowa szczepień ( wydaje się, że takie powinny być określone centralnie), to dyrektor, odpowiedzialny za organizację szczepień, miał prawo, a nawet obowiązek podjąć szybką decyzję. Z wyjaśnień aktorów wynika, że jednak planowano akcję szczepień promocyjnych na luty, więc w praktyce decyzją dyrektora została ona tylko przyspieszona. Według Ciebie jaq, można oskarżyć i skazać na podstawie Twojej wyobraźni

Majstersztyk marketingowy? Tak :)
Tyle, że według niektórych jest to rozpierducha w makówkach obywateli, dla innych uporządkowanie makówek obywateli po rozpierdusze dokonanej przez antyszczepionkowców

Uhm :] To jest jeszcze inna bajka. Nie moja i nawet nie rozkminiam.

Anonimie, jeżeli prześledzisz sekwencje wydarzeń zaistniałych w tej aferce, tych które były ogólnie dostępne i komentowane przez samych biorących w niej udział, jeżeli zbierzesz do kupy nazwiska odszczepieńców i ich profesje, jeżeli będziesz znał ich wzajemne powiązania, to nie przyjdą Ci do głowy teorie typu " nie można wykluczyć że". Nie bądź proszę jak te małpki, które nie chcą widzieć, nie chcą słyszeć i nie chcą mówić. Tak mi się marzy by głos zabrał mój ulubiony adwersarz pająk, krzyż vel Cross. Jego nieomylna ocena stanu prawnego czy w tym wypadku etycznego, była by czytelnym sygnałem do rozstrzygnięcia wątpliwości, gdzie przebiega granica standardów przyzwoitości i prawa. Czy na linii Bugu, czy Odry.

anonimie inny, bo trudno Was odróżnić. Może warto wpisać jakiś nick, którym będziecie firmowali swoje wypowiedzi na forum ?
Ad meritum : do znanych mi i liczących się wrażych sił, odwiecznie knujących spiski i prowokacje wobec Lachów, Polan - czyli NAS, Polaków, z wyższym lub podstawowym wykształceniem, zaliczałem do tej pory Ruskich i Niemców. Pojawiają się okresowo teorie że źle nam Polakom życzą "nieprawdziwi" Polacy, ale nie zaliczył bym ich do tzw mainstreamu knujących. Ostatnio nawet niektórzy z Polaków, identyfikowani jak ci bliżej tych prawdziwych Polaków, wskazują na nową wrogą Polsce siłę, która podpisuje się takim zygzakiem z AC/DC tudzież określeniem czynności lubieżnej, którą mają chcieć zrobić PISowi.
Zatem pytam się, jakie to z w/w sił uknuły ten koronkowy spisek, topiąc przy okazji pare nazwisk, firm i instytucji w polskim szambie ?

>jeżeli zbierzesz do kupy nazwiska odszczepieńców i ich profesje, jeżeli będziesz znał ich wzajemne powiązania
Jeszcze raz nie! Nie należy zbierać do kupy nazwisk i już na wstępie wrzucać wszystkich do jednego worka, tak jak Ty to uczyniłeś

Czy koniecznie spisek? Majstersztyk marketingowy mógł wyjść zupełnie przypadkowo :)

Szczególnie lodów Grycan i Kosmetyków Irena Eris. Piękna akcja, nie powiem. Porównał bym ją do szyldu telewizji internetowej, Canal TV, w którym odkleiła się pierwsza litera nazwy.

https://img.memecdn.com/anal-tv_o_748324.webp
żeby nie było że tak sobie a muzom

Hej tam! Bzibzieniek wystąpi w pierwszem odcinku kontynuacji programu "Spełnione marzenia".
"Szczepienie" w pakiecie.
http://youtu.be/dbpIxQeTEDM
do góry