Widok

Grand House Comfort i Premium

Osiedle Gdynia Wiczlino II Chwarzno - Wiczlino Temat dostępny też na forum:
Wiczlino to prężnie rozwijająca się dzielnica Gdyni - przybywa tu nowych domów i całych osiedli, szybko rozwija się także dzielnicowa infrastruktura. W ostatnich latach oddano do użytku nowy budynek liceum, w planach jest także budowa basenu. Realizowany jest bulwar wzdłuż Potoku Wiczlińskiego oraz liczne inwestycje drogowe – Trasa Kaszubska z rozbudową węzła Karwiny oraz Obwodnica Witomina, ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zakupiłam ostatnio ...

Zakupiłam ostatnio dom od firmy willbud i jestem zadowolona.

Polecam firmę głównie za:
1) jakość obsługi (kontakt z Panią Jolą jest super),
2) wysoką jakość wykończenia (byłam w lokalu z własnym Inspektorem i polecił mi zakup tego domu),
3) terminowość w realizacji (dom jest gotowy 11 miesięcy przed terminem wydania).

P----O----L----E----C----A----M
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam to osiedle, jest godne uwagi

Polecam to osiedle, jest godne uwagi.

Współpracy brak

W skrócie:
1.tendencyjne zapisy umowne np przerzucające ryzyko finansowe inwestycji na klienta
2.brak przekazywania rzetelnych informacji o postępach inwestycji i powodach opóźnień
3.opóźnienia realizacji (w przypadku tej inwestycji 2 lata! za które np klient płaci kredyt i nie mieszka)
4.błędy wykonawcze na budowie powodujące np zawilgocenie budynków
5.podnoszenie ceny za lokal o ok. 20% już po odbiorze kluczy ale przed przekazaniem aktu własności - specialite de la maison zakładu
6.nie wywiązywanie się z obowiązków zarządcy części wspólnych
7.lista usterek na odbiorach liczona w dziesiątkach i (uwaga!) protokoły na odbiorach pisane ręcznie przez zestresowanych pracowników w 2 kopiach (brak działającej drukarki) i przy świetle telefonów komórkowych (brak działającego oświetlenia w lokalu przeznaczonym na obsługę klientów) w momencie gdy klienci po 2 latach opóźnień w końcu odbierali lokale. Komedia z filmów Barei live.
Powodzenia wszystkim klientom!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kupiłem i jestem zadowolony

Kupiłem i jestem zadowolony.
Mogę to powiedzieć z czystym sumieniem ponieważ lokal mam od około 1 roku.

Oczywiście zaraz znajdą się hejterzy, którzy jak czytam jak ich uwiera tu i ówdzie to od razu mają problem do dewelopera. Z moich obserwacji wynika, że to taki szantaż - piszą do dewelopera "daj nam coś", a jak nam nie dasz to puścimy hejterski (fałszywy) komentarz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może od razu 5 kolejnych? Panie Willbud
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiczlino to nie Gdynia. Wszystko co jest za obwodnicą to już kaszuby

Chcesz kupić czy naganiasz?

Szkoła

Szkoła podstawowa i liceum pracują na 3 zmiany. Nie wiem czy chciałbyś chodzić do szkoły na 13 a następnego dnia na 8.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Judyta

Polecam współpracę z Deweloperem. Wszystko odebrałam w terminie, lokal nawet lepiej wykończony niż byłam umówiona. Jeżeli nadarzy się okazja, na przyszłość na pewno zakupię w willbud kolejną nieruchomość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Klientka dom

Jestem zadowolona zarówno z wykonaniu domu jak i obsługi sprzedaży.
Pani Jolanta wyjaśniła mi wszystkie aspekty techniczne.

Dziękuję również za pomoc w ubieganiu się o kredyt.

polecam 100%!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Odebrałem lokal

Odebrałem lokal. Wszystko zgodnie z ustaleniami. Polecam Dewelopera.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Opinia o zrealizowanych domach

Czy ktoś z osób, które kupiło jeden z domów może się wypowiedzieć o standardzie/usterkach i jak wyglądała współpraca a deweloperem?

Gdynia to Gdynia. Kup pod Wejherowem.

Ceny z tyłka...jak za lokalizację w której bez dwóch aut w rodzinie długo nie pociagniesz.
Wysokie ceny usprawiedliwiają
drożejącymi materiałami...tia, a pod Wejherowem takie same budynki stawiają za 450 tysi. Tam widocznie wszystko tanieje.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezadowolony Polak. A jak :-)

Nie napalaj się zbytnio na te szkoły, zwłaszcza liceum

Podstawówka przepełniona, dzieci chodzą na zmiany. Ładny budynek, ale to kołchoz. Liceum jest, ale czy się dzieciak dostanie... To jak losowanie w totka. Może i tak będzie dojeżdżał do centrum Gdyni, bo wybierze sobie inne albo do tego po prostu nie będzie miejsc.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Poważnie rozważam tą inwestycję

W zeszłym tygodniu otrzymałem ofertę i w weekend, zachęcony komentarzami w internecie, pojechałem zobaczyć gdzie powstanie nowe osiedle. Okolica super, blisko Lidl i nowe szkoły, w tym chyba liceum. Dojazd kilkaset metrów od głównej drogi, gdzie jeździ autobus. Cicha i spokojna okolica z pięknym widokiem na las. Wcześniejszy etap znajduje się jeden zjazd wcześniej, i jeżeli tak będzie wyglądać także ten etap to kupuję!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 15

Mieszkam niedaleko starego i nowego osiedla, i muszę przyznać, że te domy wyróżniają się z otoczenia - fajna, nowoczesna architektura. Szkoda tylko że mieszkańcy nie dbają o estetykę swojego obejścia. Ciekawy jestem jak wyjdą te nowe, to całkiem spory teren, na wizualizacjach wyglądają super - już widać przygotowania, ogrodzenie i dojazd.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7