Widok

Grease

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Grease.
Grease

Muzyka, libretto, teksty piosenek: Jim Jacobs, Warren Casey

Kultowy musical, który przenosi widzów w szalone lata 50 - te! "Grease" to także wielki przebój filmowy z 1978 roku, z niezapomnianymi rolami Johna Travolty i Olivii Newton-John. Jeden z najbardziej dochodowych filmów muzycznych w historii, nominowany do wielu prestiżowych nagród (w tym m.in. do Oscara i Złotego Globu). ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grease

Grease Muzyka, libretto, teksty piosenek: Jim Jacobs, Warren Casey Kultowy musical, który przenosi widzów w szalone lata 50 - te! "Grease" to także wielki przebój filmowy z 1978 roku, z niezapomnianymi rolami Johna Travolty i Olivii Newton-John. Jeden z najbardziej dochodowych filmów muzycznych w historii, nominowany do wielu prestiżowych nagród (w tym m.in. do Oscara i Złotego Globu). ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

rewelacja!

Od zawsze wiadomo, że deski Teatru Muzycznego w Gdyni nie wystawiają byle czego. Grease potwierdza tę tezę. Spektakl pełen humoru, pięknych strojów, rewelacyjnego śpiewu i tańca. Całe 2,5 godziny uśmiechałam się z miejsca na balkonie:) super przeżycie, dobra oprawa. polecam każdemu z całego serca.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

NIE KONIECZNIE DLA MLODYCH

BYLAM NA GRESSE WSPANIALE GLOSY ,TANCE, ROCK ANDROLL JESTEM JUZ W JESIENI ZYCIA LECZ CHETNIE PATRZYLAM I POWRACALY WSPOMNIENIA Z DAWNYCH LAT.POLECAM PONIEWAZ NAPRAWDE SWIETNIE SIE BAWILAM .DZIEKUJE ,OBSADA SWIETNA.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

rewelacja

po prostu bomba
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Aż muszę się dopisać pełna uznania, bo to co wyprawiał w swojej piosence pan Krzysztof w sobotę było REWELACYJNE. Tak trzymaj!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale który Krzysztof?

Dopisałam się do wątku o K. Żabce, więc o niego mi chodziło, widziałam go już wcześniej, ale w sobotę był CZAD. Jak już jesteśmy w temacie to muszę przyznać, że Wojciechowski też w Greas jest ŚWIETNY. Zresztą nie tylko w Greas, chyba nie ma roli, w której by słabo wypadał.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, Żabka jest fantastyczny! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

:)

Jak zawsze :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacyjna rozrywka!

Świetny spektakl, w sam raz na wiosnę. Duża dawka pozytywnej energii. Po wtorkowym spektaklu wyszłam z teatru zachwycona. Polecam każdemu!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Boska ruda Sandy. Tylko Białkowska.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Klasa!

Świetnie zrobiony i zagrany spektakl. Panie nieznacznie przyćmiły panów, a sama Sandy, w mojej obsadzie Białkowska, obłędna, zachwyca urodą, wokalem, swobodą grania. Polecam każdemu, bo to czysta rozrywka.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Świetny spektakl dla młodej widowni

Sztuka na przyzwoitym poziomie, ale adresowana raczej dla młodzieży. Na spektaklu, na którym byłam zauważyłam sporo dzieci, a wydaje mi się, że treści "Grease" nie są dla takiej widowni przeznaczone.Całość przyjemna dla oka i ucha, znakomita scena finałowa, soliści dobrze przygotowani. Moi licealiści byli zadowoleni, a o to wszak chodziło. Polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niestety Sandy to porażka.

Nie mogłam się skupić przez cały spektakl, tylko zastanawiałam się jak można było tak bardzo popsuć tą rolę.

Na kolana nie rzuca

Muzyka dobra, ale obsada (głównych ról) chyba niezbyt trafiona.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rola głowna - zenada

W mojej ocenie aktor ktory gra główna role nie potrafi śpiewać. Przykro mi. Poziom wokalny u aktorów w ogóle był niski - jak na instytucje teatru muzycznego. Zapłaciłem pieniądze za jakość - bo jestem wymagający. Nie mam zamiaru dawać żadnej taryfy ulgowej, bo i czmeu? Place, oczkeuje kompetencji u aktorów. A jak widze brak umiejętnosci śpiewania... no to nie rozumiem. Ja nie potrafie operować, to sie za operowanie nie biore. Tak czy nie? Niestety, poziom spada. Spada szybko. Dwie osoby - DWIE - potrafiły śpiewać na wysokim GODNYM poziomie. Aktorka - ta która grała te głowną dziewczynę z paczki, ktora myslala ze zaszla w ciaze i ANIOŁ z pusią (przy czym zaznaczam, że człowiek ten dysponuje najwżyszymi wokalnymi umiejętnosciami). Płace grubą kase i widze dno. O co chodzi? To zaczyna mi przypominac teatr Studio Buffo gdzie poziom - wiem bo wielkorotnie bywałem - również pada. Jedynie ROMA jest godna miana TEATRU MUZYCZNEGO. A wracając. Głowna rola - chyba pora odejść od ukladów i nie wystawiac gwiazdki z seriali tv. JEst wiele młodych zdolnych aktorów. Na peirwsze miejsce powinny wyjść umeijętnosci. ps. jak temu aktorowi nie wstyd wystepowac z tak marnym wokalem ?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 8

świetny musical i główne role!

Byliśmy dziś na Grease w Muzycznym i świetnie się bawiliśmy. Polecam pod wieloma względami. Oczywiscie w kategorii dobrej rozrywki. Tyle dobrej energii dawno nie dostałam:)
Aktorzy świetnie grali i śpiewali. Mnóstwo zabawnych scen.Przyjemne głosy w wiekszości (nie podobał mi się głos tego Anioła, ale to moje zdanie). Bardzo mi sie podobała główna para Sandy i Dany. Nie przeszkadzało mi, że ona jest ruda, a nie blond. Nie rozumiem, jak można napisać, że nie potrafią śpiewać... Robili to naprawde fajnie, zwłaszcza Dany, czyli Marek Kaliszuk znany nam również z seriali. Nie wiedziałam , że ma taki talent!
My polecamy:)
Ewelina
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

KrawEcińskiej!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Układy to standrad w tym teatrze...dopóki nie zmieni się władza...układy i nietrafione wybory obsadowe (choć oczywiście nie wszytskie takie są) pozostaną..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najgorsza produkcja z tych które jak dotąd widziałam - a jest ich niemało. Nie ma ciągłości i spójności..jakby przedstawienie składało się z szeregu etiud teatralnych a nie było jedną, logiczną całością..Piosenki znane z filmu w polskim tłumaczeniu wypadają słabo "chce od zaraz cię mieć(??!!??)". Kilka ról świetnych - wspomniana wyżej Patty Simcox, Paweł Kubat... Jednak pozostałe osoby Kalszuk czy Białkowska...rozczarowują...Łaba fajnie śpiewa ale brakuje jej warsztatu aktorskiego.

Poza tym zdecydowanie wolę Spamalota czy lalkę :D
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Grease

Grease Muzyka, libretto, teksty piosenek: Jim Jacobs, Warren Casey Kultowy musical, który przenosi widzów w szalone lata 50 - te! "Grease" to także wielki przebój filmowy z 1978 roku, z niezapomnianymi rolami Johna Travolty i Olivii Newton-John. Jeden z najbardziej dochodowych filmów muzycznych w historii, nominowany do wielu prestiżowych nagród (w tym m.in. do Oscara i Złotego Globu). ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry