Widok
Grease
Opinie do spektaklu: Grease.
Grease Muzyka, libretto, teksty piosenek: Jim Jacobs, Warren Casey Kultowy musical, który przenosi widzów w szalone lata 50 - te! "Grease" to także wielki przebój filmowy z 1978 roku, z niezapomnianymi rolami Johna Travolty i Olivii Newton-John. Jeden z najbardziej dochodowych filmów muzycznych w historii, nominowany do wielu prestiżowych nagród (w tym m.in. do Oscara i Złotego Globu). ...
Przejdź do spektaklu.
Grease Muzyka, libretto, teksty piosenek: Jim Jacobs, Warren Casey Kultowy musical, który przenosi widzów w szalone lata 50 - te! "Grease" to także wielki przebój filmowy z 1978 roku, z niezapomnianymi rolami Johna Travolty i Olivii Newton-John. Jeden z najbardziej dochodowych filmów muzycznych w historii, nominowany do wielu prestiżowych nagród (w tym m.in. do Oscara i Złotego Globu). ...
Przejdź do spektaklu.
Wybieram się
Bilety kupiłem w ślepo jakis czas temu. Po obejrzeniu Spamalot, Skrzypka na Dachu i Lalki, doszedłem do wniosku, że spektakle w Muzycznym w Gdyni warte są swojej ceny, gdyż widać, że są to duże produkcje, nie zas jakieś uwspółcześnione wiejące biedą teatrzyki amatorskie. Tak więc na Grease póki co nie bylem , ale ogólnie wizyte w Muzycznym polecam.
?!
Po co oglądać film?! Kaliszuk to dno! NAJWIĘKSZE dno tego spektaklu!! Też nie rozumiem po co go wybrano do tak dużej roli... To jest totalna porażka. Przykro to pisać, ale Kaliszuk po prostu się "skończył", wypalił... jego wokal jest gorszy niż u przeciętnej gwiazdki pop! Droga Kaju, proszę się wybrać na spektakl z nim, a nie oceniać na podstawie filmu, w którym przecież Kaliszuk nie grał! 30.kwietnia- ŻENADA!
Polecam wszystkim Pawła Kubata! Jest fantastycznym Dannym!
Polecam wszystkim Pawła Kubata! Jest fantastycznym Dannym!
Nie dla mnie
Niestety ten spektakl jest najgorszy jaki może być w muzycznym.
Aktorzy bardzo nie dobrani są do ról, kto by się spodziewał ze słodka Sandy będzie rudowłosą dziewczyną. Kaliszuk i Kubat tu kompletnie nie pasują, w tej roli widzę Pana Bacajewskiego na zmianę z Sebastianem Wisłockim. Na początku spektaklu nie wiadomo kto z kim rozmawia,i widz musi szukać po scenie kto rusza ustami. Spektakl dla widzów mało wymagających.
Aktorzy bardzo nie dobrani są do ról, kto by się spodziewał ze słodka Sandy będzie rudowłosą dziewczyną. Kaliszuk i Kubat tu kompletnie nie pasują, w tej roli widzę Pana Bacajewskiego na zmianę z Sebastianem Wisłockim. Na początku spektaklu nie wiadomo kto z kim rozmawia,i widz musi szukać po scenie kto rusza ustami. Spektakl dla widzów mało wymagających.
:o
Wybieram się jutro na spektakl i nie ukrywam, że jestem bardzo ciekaw gdyńskiej realizacji. Sama informacja, że Grease powraca po długiej przerwie do repertuaru polskiego teatru muzycznego mnie ucieszyła. Teraz pozostaje czekać na wyniki pracy zespołu. Nie ukrywam, że mam pewne obawy bo ostatnio nie ma tytułu od czasów CHICAGO, który by w pełni odpowiadał normom spektaklu musicalowego na poziomie sceny europejskiej! Na FAME był spoko pomysł i wykonanie w gruncie rzeczy też niczego sobie!
Pamiętam Grease z ROMY i w głowie mam wiele scen z tej produkcji. Czekam na Anioła Stróża, który w wykonaniu Tomka Steciuka był genialny!
Pozostaje trzymać kciuki!
Pamiętam Grease z ROMY i w głowie mam wiele scen z tej produkcji. Czekam na Anioła Stróża, który w wykonaniu Tomka Steciuka był genialny!
Pozostaje trzymać kciuki!
zostawcie Kaliszuka w spokoju
Miał chore gardło, nie najlepiej mu wychodziło. Ostatnio schudł chłopak, może chory. Byłam 1 maja, jak w roli Zucco obsadzili Pawła Kubata. Spoko, wszystko mu wyszło. Ale za to Jurek Baduszka Michalski w tym kapeluszu, to normalnie muszkieter :), bardzo do twarzy, bardzo :)
Grease
Opinie do spektaklu: Grease.
Przejdź do spektaklu.
Przejdź do spektaklu.