Widok

Grease

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Grease.
Grease Muzyka, libretto, teksty piosenek: Jim Jacobs, Warren Casey Kultowy musical, który przenosi widzów w szalone lata 50 - te! "Grease" to także wielki przebój filmowy z 1978 roku, z niezapomnianymi rolami Johna Travolty i Olivii Newton-John. Jeden z najbardziej dochodowych filmów muzycznych w historii, nominowany do wielu prestiżowych nagród (w tym m.in. do Oscara i Złotego Globu). ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Grease

Jaka jest różnica między spektaklami normalnymi a przedpremierowymi? (poza tym że są przedpremierowe)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

żadna;) premiera, to formalność. ja wolałam jak była premiera jako pierwszy spektakl a nie takie wydziwianie. ale skoro tak jest to trudno..:) Tak czy inaczej myślę, że na tych przedpremierówkach rozgrywają się, aby na prebierze wypaść jak najlepiej.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tylko czemu jak się zamawia bilety, to ceny są zupełnie inne od tych podanych na stronie? Zdecydowanie wyższe! i brak biletów ulgowych!
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 3

To już kwestia dystrybutora za ile sprzeda. Jak TM współpracował z ticket online to uwzględniali zniżki ale ebilet tego nie stosuje. Lepiej rezerwować w kasach teatru
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Spektakl przedpremierowy nie różni się niczym od spektaklu normalnego :).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bilety ulgowe są, oczywiście tylko nie na premiery, ale to akurat jest normą. Proponuję sprawdzać ceny biletów na stronie Teatru, bo tam są prawdziwe informacje

wypowiedź zmoderowana (admin81, 2011-04-27 10:23:30)

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

rewelacja

Byłam na spektaklu przedpremierowym i mogę śmiało polecić, porywająca muzyka, świetna horeografia, publiczość szalała na zakończenie, warty swojej ceny.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 7

polecam

świetna zabawa wspaniała muzyka Sandy oszałamiająca śpiewem i urodą
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wybieram się

Bilety kupiłem w ślepo jakis czas temu. Po obejrzeniu Spamalot, Skrzypka na Dachu i Lalki, doszedłem do wniosku, że spektakle w Muzycznym w Gdyni warte są swojej ceny, gdyż widać, że są to duże produkcje, nie zas jakieś uwspółcześnione wiejące biedą teatrzyki amatorskie. Tak więc na Grease póki co nie bylem , ale ogólnie wizyte w Muzycznym polecam.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 3

kto wybrał Kaliszuka! to jakaś tragedia! byłam 30 kwietnia, i był straszny. Ogólnie zespół trochę nie zgrany, ale pewnie do premiery się zmieni. mimo, że ten teart uwielbiam, jednak ten spektakl jest najgorszym jaki dotychczas w nim widziałam. Ma u mnie 3. Mam nadzieję że sie to niedług zmieni;)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 11

bzdura

Kaliszuk jest świetny! Masz chyba jakieś prywatne animozje, albo nie znasz założeń spektaklu. Jest to głupawa opowięść a liczy się muzyka też nie najwyższych lotów ale o to w tym chodzi obejrzyj film a potem oceniaj!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

?!

Po co oglądać film?! Kaliszuk to dno! NAJWIĘKSZE dno tego spektaklu!! Też nie rozumiem po co go wybrano do tak dużej roli... To jest totalna porażka. Przykro to pisać, ale Kaliszuk po prostu się "skończył", wypalił... jego wokal jest gorszy niż u przeciętnej gwiazdki pop! Droga Kaju, proszę się wybrać na spektakl z nim, a nie oceniać na podstawie filmu, w którym przecież Kaliszuk nie grał! 30.kwietnia- ŻENADA!
Polecam wszystkim Pawła Kubata! Jest fantastycznym Dannym!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

Nie dla mnie

Niestety ten spektakl jest najgorszy jaki może być w muzycznym.
Aktorzy bardzo nie dobrani są do ról, kto by się spodziewał ze słodka Sandy będzie rudowłosą dziewczyną. Kaliszuk i Kubat tu kompletnie nie pasują, w tej roli widzę Pana Bacajewskiego na zmianę z Sebastianem Wisłockim. Na początku spektaklu nie wiadomo kto z kim rozmawia,i widz musi szukać po scenie kto rusza ustami. Spektakl dla widzów mało wymagających.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 11

bo Grease po prostu ma taką fabułę. Nic się na to nie poradzi. Bacajewski?! Chyba żartujesz. Nie wiem w ogóle co on robi w tak dobrym Teatrze. Kubat fantastycznie zagrał Danny'ego!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

:o

Wybieram się jutro na spektakl i nie ukrywam, że jestem bardzo ciekaw gdyńskiej realizacji. Sama informacja, że Grease powraca po długiej przerwie do repertuaru polskiego teatru muzycznego mnie ucieszyła. Teraz pozostaje czekać na wyniki pracy zespołu. Nie ukrywam, że mam pewne obawy bo ostatnio nie ma tytułu od czasów CHICAGO, który by w pełni odpowiadał normom spektaklu musicalowego na poziomie sceny europejskiej! Na FAME był spoko pomysł i wykonanie w gruncie rzeczy też niczego sobie!
Pamiętam Grease z ROMY i w głowie mam wiele scen z tej produkcji. Czekam na Anioła Stróża, który w wykonaniu Tomka Steciuka był genialny!
Pozostaje trzymać kciuki!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

zostawcie Kaliszuka w spokoju

Miał chore gardło, nie najlepiej mu wychodziło. Ostatnio schudł chłopak, może chory. Byłam 1 maja, jak w roli Zucco obsadzili Pawła Kubata. Spoko, wszystko mu wyszło. Ale za to Jurek Baduszka Michalski w tym kapeluszu, to normalnie muszkieter :), bardzo do twarzy, bardzo :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

:)

Paweł Kubat jest Mało wyraźny, mały ,szczuplutki.Nie pasuje do tej roli. Tu potrzebny jest typowy przystojniak, facet postawny, a nie takie chucherko
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Może spraqwdzałaś ceny w e bilecie

Może spraqwdzałaś ceny w e bilecie

Kaliszuk jest chyba wiecznie chory! Od dłuższego czasu reprezentuje niesamowicie niski poziom!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Grease

Opinie do spektaklu: Grease.
Grease Muzyka, libretto, teksty piosenek: Jim Jacobs, Warren Casey Kultowy musical, który przenosi widzów w szalone lata 50 - te! "Grease" to także wielki przebój filmowy z 1978 roku, z niezapomnianymi rolami Johna Travolty i Olivii Newton-John. Jeden z najbardziej dochodowych filmów muzycznych w historii, nominowany do wielu prestiżowych nagród (w tym m.in. do Oscara i Złotego Globu). ...
Przejdź do spektaklu.
do góry