Widok

Grill, ognisko, ewentualnie pub.

Ponieważ nieśmiało wychodzi słoneczko i można mieć cichą nadzieję na poprawę pogody proponuję pierwsze wiosenne spotkanie forumowe. Do wyboru grill, ognisko a w razie złej pogody pub. Lokalizacje grilla lub ogniska mamy sprawdzone w zeszłym roku (dla niewtajemniczonych zostaną one sprecyzowane podczas dalszych ustaleń) a jeżeli chodzi o pub proponuję bary i restauracje w Brzeźnie przy plaży, na Przymorzu/ Żabiance przy plaży lub w Sopocie (miejsce do późniejszego ustalenia).
Nie proponuję Wejherowa (ukłon w stronę Vilette) bo naprawdę ponad moje siły jest wracać w nocy na bani z końca świata. ;))
Termin: 27.04.2013 godz 18.00. Jest jeszcze dużo czasu na poczynienie niezbędnych ustaleń.

Co Wy na to?
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Wkurzona: Mam lepszego pomysła!

Jako, że są zdjęcia dużogrupowe - kilka takich zdjęć, które ogarniają wszystkich uczestników porobię z podpisami, kto jest kto (nick/imię).

Ogarnąłem temat maszynowego zmniejszania zdjęć. Okazało się, że IrfanView ma tę funkcję. Właśnie mozolnie pracuje.
Jest zatem szansa, że jeszcze dzisiaj zdjęcia będą dostępne (przynajmniej: moje i Jusstys)

Dam oczywiscie o tym info.

PS: Zauważyliście, że niniejszy wątek, będący jeszcze wczoraj na drugim miejscu popularnosci tematów (za suwaczkami oczywiście) - dzisiaj całkiem zniknął z rankingu? Myślę, że to zemsta Admina, że nie mógł być :]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sadyl Ty jesteś obecnie w posiadaniu zdjęć zrobionych przez Jusstys?

Jeżeli tak to czy wchodzi w grę zgranie ich na płytkę lub pendrive do osobistego odbioru?

Stanisław Lem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zapomniałam dodać, też chętnie obejrzę fotki, na następne spotkanie przyniosę wywołane i będę się uczyć who is who :)
"Gdyby Ewa nie skosztowała jabłka, cóż ciekawego zdarzyłoby się przez miliony lat? Nic." - Paulo Coelho
Kurde, gdzie moje maniery :(

Oczywiście podziękowania:
- Crossowi i Sadylowi za chęci i organizację, mina SM na widok pozwolenia bezcenna! No i oczywiście za "rozpoznanie" :)
- osobne pozdrowienia dla Crossowej i jolki-fasolki :D za miłe przyjęcie i pogaduchy
- i jeszcze podziękowania za chęć podwiezienia mojego zezwłoka dla ...(?) kurcze wstyd :( Kasi?
- oczywiście wszystkim dziękuję za towarzystwo, chociaż jeden taki na S mi podpadł ;) poczekaj chopie, jeszcze się odgryzę ino się odeśpię, hi hi hi
"Gdyby Ewa nie skosztowała jabłka, cóż ciekawego zdarzyłoby się przez miliony lat? Nic." - Paulo Coelho
Mnie też było miło zobaczyć towarzystwo w realu, no i teraz kilka osób kojarzę kompletami, znaczy facjata i nick, po prostu było nas duuużo, szkoda że nie mogłam pobalować do końca... Odpadłam w domu tak jak stałam :(
> mam nadzieje ze jeszcze nie jedno ognisko przed Wami

prawidłowo: powinnaś była napisać "przed Nami".
Ja również nie widzę opcji, żeby Cię nie było następnym razem :)
> moze cos na majowke?
Ciekawe czy co poniektórzy zdążą się zrestartować i myśl o alkoholu sprawi im przyjemność a nie wywoła efektu odwrotnego :D

Ale faktycznie nie możesz odpuścić następnego razu :D
Było naprawdę fantastycznie, atmosfera super, dziękuję wszystkim za towarzystwo, a organizatorom za full profeskę:)
Dla zaostrzenia apetytu: na zdjęciach jest inkryminowana wiśniówka a także słynny hot-dog Nudziasza ;]

I są też, specjalnie dla Vilette, zdjęcia rżnięcia :D
> Osoby, które wczoraj robiły zdjęcia wystąp.

Moje zdjęcia to mały pikuś - raptem kilkanaście.

Ale Jusstys się rozszalała i trzepnęła prawie 200 szt - i to w rozdzielczości takiej, że widać pory skóry ;) Zajmują 950 MB, zatem o przesłaniu ich mailem należy zapomnieć.
Muszę ogarnąć jakiś program do wsadowego ich zmniejszania (nie będę zmniejszał każdego zdjęcia osobno, bo zejdzie mi do lata :). Po redukcji do formatu 1072x712 px ich jakość będzie jeszcze całkiem dobra a "schudną" szesnastokrotnie.
Wówczas umieszczę je na serwerze (bo to jeszcze za dużo na maila będzie) do samodzielnego ściągnięcia (oczywiście z autoryzacją dostępu - hasło podam na maila).
Jutro będę miał też zdjęcia od Kachny.

Jeśli ktoś jeszcze robił - proszę się ujawnić! :)
strasznie zaluje ze nie moglam byc,mam nadzieje ze jeszcze nie jedno ognisko przed Wami i tym razem dotre zreszta po tych wpisach nie ma opcji musze byc na nastepnym,to kiedy cos planujecie?moze cos na majowke?
gitara dobry pomysl ;)
ja nie umiem ..
Dzięki za przesympatyczną atmosferę, naprawdę bardzo się cieszę, że Was poznałam :-)))))
Mam cichą nadzieję, że wkrótce znowu się spotkamy ale tym razem zorganizować będę sobie musiała powrót.
Umie ktoś na gitarze brzdąkać?
letni...a

Jola... a strój prokuratora kiedy będziesz miała w ofercie?

Najpierw trzeba zadzwonić i się spytać czy mam :-)

Pozdrawiam konkurencję.

Wcinam imbirka więc już mi lepiej.Dziękuję
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
A no oczywiście, że zapraszam :D w końcu wódkę mam :D (ale dzisiaj chyba jednak nie powinnam mówić o alkoholu) ;-)
"Niech zazdroszczą, tylko nie wiedzą, że to dopiero się rozpala :)"
==
Widać, że się dopiero rozpala ;)
Nie zazdroszczę, poczekam na cieplejszą pogodę i wtedy do Was dołączę.
Wczoraj było za zimno (choć zapewne w sąsiedztwie ognia skwar;D).
Jola... a strój prokuratora kiedy będziesz miała w ofercie? ;p
Młoda musiała u konkurencji szukać. Chociaż żadna tam w sumie konkurencja na dobra sprawę.
Mam nadzieję, że już Ci lepiej.
No dobra... po tej focie i wpisach stwierdzam, że zazdroszczę. :D
Osoby, które wczoraj robiły zdjęcia wystąp.

Sadyl na priv podam Ci mail i poproszę o przesłanie zdjęć.

Stanisław Lem
Nie ma sprawy, jak mogę to pomogę :D

Niech zazdroszczą, tylko nie wiedzą, że to dopiero się rozpala :)

A gdzie ja wtedy byłem? Ale rozpoznaję odcisk pośladków na paczce drewna hihihi

Fotki też bym pooglądał:
matteo@onet.com.pl
Cross i Sadyl to solidne firmy ,czekamy na następny raz .
Ja zdjęcia poproszę na jolkafasolka76@wp.pl
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
do góry