Widok

Grill, ognisko ewentualnie pub vol 3.

Pierwsze zorganizowane przeze mnie tegoroczne ognisko było bardzo udane. Druga próba zorganizowania ogniska okazała się kompletnym niewypałem (prawdopodobnie z powodu niesprzyjającego terminu). Nadszedł więc czas na próbę numer trzy.

Ognisko będzie imprezą o charakterze otwartym. Nie ma limitów wiekowych ale osoby niepełnoletnie tylko pod opieką osób dorosłych ;)

Miejsce:
Przetestowana wcześniej lokalizacja w parku Reagana.

Termin:
12.07.2013. Ponieważ jest to piątek zdaję sobie sprawę że będzie on mało sprzyjający dla pracujących w sobotę więc zanim zabiorę się do załatwiania formalności poproszę osoby zainteresowane o zgłaszanie swojego akcesu. W przypadku uzyskania zadowalającej frekwencji pomyślimy nad zakupem i transportem drewna oraz ustaleniem pozostałych kwestii organizacyjnych.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może dlatego, że nikt nie zaproponował a może dlatego, że nie można w Gdyni zrobić tego legalnie? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
" ja w zeszłym roku przywiozłem 6 rozebranych palet" - palet w standardzie zbliżonym do euro czy zwykłych , jednorazówek o których ja wspomniałem ??

"Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy" - Nie powinno być problemu z taką ilością , poza tym prawie codziennie coś nowego dochodzi . Tylko tak jak mówiłem , to są zwykłe jednorazówki .
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
To jakie piwo preferują organizatorzy? Dla mnie to istotne bo ja np. nie lubię Żywca.
Z mojej strony akceptacja pełna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
> też jest gdzie rozpalić

Pani 40+ mało uważnie czytała Forum w zeszłym roku na jesieni ;)
Temat ogniska przerobiliśmy dosyć dokładnie i niestety nie ma w Gdyni (podobnie zresztą, jak w Sopocie) miejsca, w którym można by legalnie i bezpłatnie rozpalić ognisko.
W Gdyni można zrobić piknik grillowy, co zapewne prędzej czy później nastąpi :D
sadyl-zapewne masz racje że opuściłam kilka spostrzeżeń na temat gdzie w Gdyni można rozpalić ognisko myślałam o polance Redłowskiej ale jak mówisz że nie można to Ci wierzę
Zgodę na ognisko na Polance Redłowskiej UM w Gdyni wydaje jedynie firmom, instytucjom i organizacjom społecznym, sportowym oświatowym lub samorządowym. Nikt inny nie dostanie. Przetrenowane ;) Uprą się i co im zrobisz? ;]

Pod tym względem Gdańsk jest bezkonkurencyjny. Załatwienie zgody to formalność i jeśli nie ma kolizji terminów, to nie robią żadnych problemów.
> palet w standardzie zbliżonym do euro czy zwykłych , jednorazówek

Euro. Jednorazówek potrzeba trochę więcej, ale piszesz, że z tym problemu nie ma.

Problem, póki co, jest z transportem. Rozebranych palet na dach nie wrzucę. Zresztą, po stemplach, psychika mi już drugi raz tego nie przetrzyma ;)

Dla tych, co tego nie widzieli:

image

W poprzednim aucie, po złożeniu siedzeń, dałbym radę zmieścić i 10 rozebranych europalet. W obecnym już niestety nie, bo cholerna butla LPG przeszkadza :/
Reasumując: zakładając, że będę w piątek 12/07 (bo 100% pewności nie mam), mogę podjechać z kimś po te palety, porozbierać i załadować. Potrzebne jest jednak duże auto lub auto z hakiem + przyczepka.
Co jak co ale bali na dachu osobówki , to jeszcze nie widziałem :D kierowcy jadący z tyłu pewnie już odmawiali wszystkie godzinki oraz spowiadali się przez telefon :P

Z paletami jednorazowymi problemu nie ma , skrzyniopaletami też nie . Widziałem też kilka palet które były w rozmiarach eurówek ale dokładnie obejrzę wszystko jutro . No właśnie , jak mówiłem na początku , najlepszy był by skrzyniowiec lub chociaż przyczepka .
> kierowcy jadący z tyłu pewnie już odmawiali wszystkie godzinki...

Szczerze mówiąc, nie zastanawiałem się nad tym :D

Ocieranie kół o nadkola byłem w stanie przeżyć. Gorzej, jak w połowie drogi uświadomiłem sobie, że słupki dachowe nie są konstrukcyjnie przystosowane do takiego ciężaru i oczyma wyobraźni widziałem już pękające szyby, zapadający się dach i szeroką, płaską trumienkę na moje truchełko :D
Ciekawe co uświadomiła by policja lub ITD ;>
"Jeśli Tylko Sz. dysponuje przynajmniej 10-15 paletami, to w zupełności wystarczy. I myślę, że skoro drewno jest w zasadzie darmowe, to zrzuta nie będzie potrzebna."

Jeżeli ilość drewna okaże się wystarczająca to nie będziemy robili zrzuty na jego zakup. Jeżeli uznamy że drewna będzie za mało uzupełnimy niedobór drewnem kominkowym. Trzeba poczekać aż Tylkoja zorientuje się dokładniej w jego ilości.

A co do transportu drewna to ogłaszam casting na posiadacza pojazdu dostawczego lub osobowego z hakiem i przyczepką. Wiek i płeć bez znaczenia ;)))
Jeżeli casting nie wypali to trzeba będzie improwizować.

Tylkoja z jakiej części miasta należy to drewno przetransportować?

A co do frekwencji to prosiłem o deklaracje udziału żeby mieć pewność że jest sens organizacji ogniska.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
nie wiem jeszcze jak będę pracować ale chętnie przyjdę
I ja się chętnie dołączę do ogniskowania ;)
Ja będę na jakieś 5% :D
A soplica nie ma 40 % :D ???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
5%??
Chenko to widzę... :(

https://www.youtube.com/watch?v=dv-P7jWbY74
O tej godzinie także bym chenko widziała :)
pozdrowionka!
@ir:

A gdzie Twoja deklaracja nt obecności na ognisku ??? ;)
Nie wiem gdzie to dokladnie jest, jakby mnie ktoś przetransportowal ze sobą to wpadam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Łatwiej będzie jak Stysiu powiesz z kąd chcesz dotrzeć chyba że znowu nie będzie kierowców :D
Ilona nie pamiętam ile ma soplica nie sprawdzałem nawet ale wypicie jej zniżyło by moj % przybycia :D
Sadyl 5% to całkiem sporo :D Małamałpka piła na koncercie "tquile" czy jak to się pisze 2% a jaki czad był :D P.S fajny link :D

Inne tematy z forum Towarzyskie

Moja kobieta nie ma ochoty na seks (59 odpowiedzi)

Szlag mnie juz trafia ! Doradzcie cos... Jestesmy z Moja Kobieta 9 lat razem. Jestesmy fajna...

do góry