Widok

Grill, ognisko ewentualnie pub vol 3.

Pierwsze zorganizowane przeze mnie tegoroczne ognisko było bardzo udane. Druga próba zorganizowania ogniska okazała się kompletnym niewypałem (prawdopodobnie z powodu niesprzyjającego terminu). Nadszedł więc czas na próbę numer trzy.

Ognisko będzie imprezą o charakterze otwartym. Nie ma limitów wiekowych ale osoby niepełnoletnie tylko pod opieką osób dorosłych ;)

Miejsce:
Przetestowana wcześniej lokalizacja w parku Reagana.

Termin:
12.07.2013. Ponieważ jest to piątek zdaję sobie sprawę że będzie on mało sprzyjający dla pracujących w sobotę więc zanim zabiorę się do załatwiania formalności poproszę osoby zainteresowane o zgłaszanie swojego akcesu. W przypadku uzyskania zadowalającej frekwencji pomyślimy nad zakupem i transportem drewna oraz ustaleniem pozostałych kwestii organizacyjnych.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mogę też zgłosić swoją kandydaturę? ;)
Niestety.. nie możesz..

Kandydatura wiąże się z selekcją.. a takowej nie ma.

Możesz sprawić przyjemność Crossowi i POWIADOMIĆ o parrtycypacji w ognisku.. i / lub sprawić przyjemność wszystkim (także sobie, mam nadzieję) po rpostu będąc na nim :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super, akurat trafił mi się urlop, tym przyjemniej będzie rozpocząć go w miłym towarzystwie :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
~sayl

W środę będę wiedzieć dlatego sie nie deklaruję. Byłes w Św. Janie?
Ja niestety nie mogłam:(
tez bym moze wpadl :> idzie sie tam z kims dogadac jak sie nikogo nie zna? :P bedzie ktos ruszal z okolic ujesciska, chelmu itd?
Hej, świetny pomysł. Można się dołączyć? W razie czego poproszę o wiadomość na maila bettybooo@wp.pl Pozdrawiam
Magda(kusicielka) jak najbardziej zapraszamy :D

Dla ułatwienia mapka z lokalizacją ogniska:

http://mapa.trojmiasto.pl/?x=-95.35&y=41.2&z=8&om=h
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

Kusicielka, Magda, Bettybooo czy Jolka 52?
Przydałaby się choć odrobina konsekwencji, jak mamy się do Ciebie zwracać? ;)
> Byłes w Św. Janie?
> Ja niestety nie mogłam:(

Byłem i powiem krótko: żałuj :)
Pochwalę się że dzisiaj otrzymałem zgodę z ZDiZ na organizację ogniska. Pozostałych formalności dopełnię w ciągu kilku dni. To ta dobra wiadomość. Zła wiadomość jest taka że Tylkoja nie odzywa się od dłuższego czasu a oferował się załatwić bezpłatne drewno. Ponieważ 12 lipiec zbliża si wielkimi krokami miło byłoby otrzymać od niego jakąś wiążącą deklarację w tej sprawie. Jeżeli chłopak się nie odezwie trzeba będzie zrobić zrzutę na drewno.
Dla wszystkich pytających ognisko ma charakter otwarty tak więc wszyscy będą mile widziani.
Dla porządku (dla tych, którzy nie brali udziału w poprzednich imprezach) kilka zasad organizacyjnych:
1. Dobry humor obowiązkowy.
2. Zakaz rozmów o polityce.
3. Jeżeli Tylkoja się nie odezwie trzeba będzie zorganizować zrzutę na drewno (myślę że tak jak na poprzednim ognisku wystarczy po 10 zł.)
4. Jadło i napitki we własnym zakresie (ponieważ ognisko odbywa się w miejscu publicznym każdy uczestnik indywidualnie ponosi ryzyko otrzymania mandatu za spożywanie alkoholu).

Sadyl czy Ty już możesz zadeklarować (lub nie) swoją obecność. Jeżeli tak to twoja pomoc przy organizacji zrzuty na drewno (jako posiadającego wcześniejsze doświadczenie) byłaby mile widziana.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A tak zadam pytanko bo może nie doczytałem albo nie ma podane. O której godzinie to ognisko będzie ?? :))
Tańce, zabawy, hulanki i swawole... w między czasie i po pracy :)

> każdy uczestnik indywidualnie ponosi ryzyko otrzymania mandatu za spożywanie alkoholu

A kiedykolwiek ktokolwiek coś spożywał? Nie zauważyłem ;]

Jeśli nie zdarzy się jakiś kataklizm, to będę.
Ale uważam, że na zrzutę jest jeszcze za wcześnie.
Póki co - nadal nie mamy auta do przetransportowania drewna (czy to zakupionego, czy "zdobycznego").
A gdyby w grę wchodziły stemple a nie palety - to nie mamy również piły.
Mat myślę że godz 18.00 będzie ok.
Na razie jeszcze jest faktycznie za wcześnie na zrzutę ale jeżeli Tylkoja nie odezwie się powiedzmy do 7 lipca to trzeba będzie nad tym pomyśleć.
Auta do transportu faktycznie jeszcze nie ma ale coś trzeba będzie zorganizować. Do castingu niestety nikt się ie zgłosił.

Stanisław Lem
No więc u mnie to wygląda tak :

- w myśl zasady kto pierwszy ten lepszy , te "najciekawsze kąski" drzewa ktoś sobie wziął na opał , dlatego my ewentualnie mogli byśmy się zadowolić skrzyniopaletami , na chwilę obecną chyba 7 co daje około 14 palet jednorazowych no i jeszcze trochę innego , "złomu" drzewnego , czyli różne elementy takie jak deski , itp .
- wszystko znajduje się na Szadółkach ale nie mamy transportu ogarniętego jeszcze ??

Na zrzutę za wcześnie może ale jeśli do tego miało by dojść , to wiele osób oferuje z dowozem , nawet porąbane tylko nie wiem czy np metr też dało by radę .
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
ja jestem z chełmu. I też nikogo nie znam :)
Na początku 15 min niezrecznej Ciszy a potem idzie jak spłatka :D
Każdy kiedyś był nowy , ważne to się nie stresować i nie oceniać ludzi po wyglądzie ;)
"Bez godzin i bez kalendarzy
Długością dni i zmiennością zdarzeń
Odmierzam czas, nie używając dat . "
To trochę komplikuje temat, bo może się okazać, że w dzień ogniska po tych paletach pozostanie jedynie wspomnienie.
Dla pewności - trza by już teraz je "zabezpieczyć" a to wymaga:
- miejsca, gdzie można by to składować, żeby się nie ulotniło
- dwukrotnego transportu i za/rozładunku
Na dzisiaj nie dysponujemy ani jednym ani drugim.
Liczyć na łut szczęścia? Można - ale wówczas trzeba mieć w zanadrzu plan B
Póki nie mamy auta z hakiem* lub paką - pozostaje gdybanie.

* - przyczepkę mozna wypożyczyć za nieduże pieniądze
Racja nie oceniać ludzi po wygladzie .Ja jak za 1 razem podszedłem do nich się przedstawić i przywitać usłyszałem że po butelki to prosze przyjść troche pózniej i że nie mają poratować złotóką -.- :D Jak tu się nie stresować ?:D ale po 15min pozwolili mi wziać butelki .... i ogólnie było supcio ;p :D
ja raczej będę dała radę ;)
z ogromną radością :D

Sissel, a Ty? czy ta okazja będzie właściwa na to co ostatnio planowałyśmy?

PS. czy skoro jest ciepło to ognisko musi być tak duże jak poprzednio?

Inne tematy z forum Towarzyskie

ona-feromony (40 odpowiedzi)

feromony jakie i czy dzialaja...

do góry