Widok

Groupon esteticDENTAL - aparat ortodontyczny

Witam forumki!

Czy któraś z Was korzystała z oferty firmy Estetic Dental (Mieszczą się w 3 Żaglach w Gdańsku) i zakupiły aparat ortodontyczny?

http://www.groupon.pl/deals/trojmiasto/esteticdental-gdansk/2618087?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_10&a=410

Jeśli tak, to poproszę o opinię odnośnie rzeczowości ortodonty, profesjonalizmu i czy dobrze doradzał podczas spotkania?

Chciałabym też dopytać, jakie koszty oprócz RTG i samego aparatu są do poniesienia na tej wizycie.

Pozdrowienia i czekam na info :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ta tuszyńska to nie specjalista tylko jakies kursy robila wiec chyba sama mianowala sie na ortodontę. jeszcze nie slyszalam zeby o profesjonalizmie lekarza swiadczyla jego uprzejmosc no chyba ze gdy ta tuszynska ma na wizycie mag kot i jej milo cos gada to sie mag kot zęby prostuja,porażka
oczywiscie chodzi o mag kot bo z tej pisaniny jej swiadczy ze raz byla tu potem zacheca do kurbana a potem jeszcze gdzie indziej, i caly czas pisze o gab do ktorego z jej pisaniny wynika juz nie chodzi a pisze ciagle jako ekspert o nim wiec dziewczyny ta osoba jest tu podstawiona bo analizujac jej pisanine od poczatku do konca to ona wystepuje tu zawsze i zawsze ma cos jako "ekspert" do powiedzenia,dziwna osoba
masz jakis uraz psychiczny dziewczyno idz do lekarza od glowy
cześć dziewczyny:)
powiedzcie, czy któraś ściągnęła już aparat? próbuję się dowiedzieć jakie są w estetic dental retainery i ile kosztują, ale póki co ten temat jest przez panie w gabinecie omijany..
Nie ma problemu z przeniesieniem :)
Mag.kot popieram Twoją opinię w zupełności o Estetic :D Ten gabinet i pani stomatolog to jedno wielkie nieporozumienie.
image
mag.kot rozumiem,że Ty zrezygnowałaś z esteticdental i się przeniosłaś do ortodontki prywatnie?? nie ma z tym problemu?
Za krótko dla mnie by coś powiedzieć, bo będę świecić drutem jeszcze z półtora roku, ale ząbki póki co ładnie mi się zsunęły.
A co do czasu czekania i ceny - w tym pierwszym Ci nie pomogę, ale jeśli udasz się osobiście do ortodontki (http://www.tuszynska.pl to nie dość, że będzie miło i sympatycznie, to jeszcze spędzisz na fotelu tyle czasu ile potrzeba a nie na szybcika, bo kolejne opóźnione pacjentki czekają.

Możecie pisać co chcecie, ale zdania o estetic dental nie zmienię z podejściem Pani dentystki (właścicielki, nie orto!) do pacjentów, jakby to były wczesne lata 90'te :) może być profesjonalna i najlepsza pod słońcem, ale dla mnie osobiście odrzuca swoją postawą oraz cenami z kosmosu! Te cudne kwoty za 10 minut dłubania są bezbłędne :) pamiętajcie, że dentystka dzieli się kaską z orto, więc pewnie mniej nie weźmie.
Jesteście tu jeszcze?? :) Czy może któraś/ryś z Was ściągnął już aparat?? Jak wygladają postępy w leczeniu?? Ja aparat mam od roku, zmiany ogromne, chociaż po każdej wizycie ,która trwa max 5-10 min. za którą płacę 160 zł mam lekki niedosyt,że wszystko jest robione na odwal. A po ostatniej wizycie na którą czekałam z zegarkiem w ręku ponad godzinę jestem wściekła. Takie opóźnienia a po wejściu do gabinetu nie usłyszałam nawet głupiego przepraszam. Niestety w estetic dental chyba najważniejsza jest kasa;/ jak Wasze odczucia?
Zdzwoń do nich i się dowiedz odnośnie opłat. Moim zdaniem są bardzo korzystne. Ceny dodatkowe nie przewyższają kosztu aparatu. Kurban podchodzi do tematu pragmatycznie. Materiały nie są drogie (wbrew pozorom), ale jak ma dużo klientów dzięki grouponowi to i ceny samego leczenia też są fajne :)
i czy ktos moze cos powiedziec o klinice kurban gdzie dostepne sa groupony?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no wlasnie, czy ktos korzyastal z tego grouponu na aparat metalowy za 890zl? jak myslicie czy sie to oplaca czy ceny dodakowe przewyzsza dwukrotnie ta sume??
gruponow juz chyba nie ma ,

a co do placenia za separacje, to chyba przy dole już nie płaciłyśmy ,nie pamiętam ja było z pierścieniami, ale zadzwoń , wszystiego się dowiesz.
czy ktos sie orientuje czy sa dostepne w sprzedazy nowe groupony?
a czy przy zakładaniu pełnopłatnego na dół znowu musimy dopłacać za separacje i pierścienie?
Moja córka nosi już aparat pół roku. A włąsciwie już dwa aparaty :) jestesmy zadowolone z usług. Owszem zdarzyło się jakieś opóżnienie,ale myślę ,że to może zdarzyć się wszędzie . Poza tym żadnych uwag nie mamy. Leczenie przebiega prawidłowo, nie odkleił sie ani jeden zamek. widać wielkie postępy w leczeniu . A ,ze poczekalnia mała.... no cóż ...jak ktoś chce w wiekszej posiedzieć to mozna wybrać inny gabinet ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
dopytywalam w innych gabinetach oczywiscie;)

a na dol bede miala metalowy;)
witam:)

ja wczoraj bylam u ortodontki na 1 wizycie:) pierwsze wrazenie bardzo dobre. wziela ode mnie wyciski i zrobila przeglad, nie placilam nic, mam jeden zab do wyleczenia, poszlam zrobic zdjecia, zaplacilam 110 zl i donioslam, mam sie skontaktowac w pon i dowiedziec czy wszytsko ok.

do leczenia jak wyzej napisalam mam 1 zab chyba ze zdejcie cos jeszcze wykaze, ale to moge wyleczyc u swojej dentystki wiec jestem zadowolona;)

koszty jak w cenniku, do tego separatory- 50 zl - chyba cena za sztuke tak?

19.09 jestem umowiona na separotory. czy wtedy moge wykorzystac scaling piaskowanie i fluoryzacje? musze sie umomniec czy sama to zrobi?

24.09 zakladanie gory, dol za 2-3 msc;)

czy samo zalozenie aparatu tez cos kosztuje?

pozdrawiam i czekam na jakies informacje od aparatek;)

P.S. Moim zdaniem groupon sie bardzo oplaca i nie uwazam zeby miala jakies wysokie ceny, za wizyte jest normalnie do tego aparat w niskiej cenie z tego co dopytywalam metalowy stoi od 1500-2000 gdzies za luk a estetyczny 2500-3000 wiec sporo pieniedzy zaoszczedzone, no ewentualnie ta oplata za odklejenie jest troszke duza ale mam nadzieje ze czesto nie beda sie odklejac, postanowilam ze bede zapisywac sobie wszystkie koszta zobaczymy ile calosc mi wyjdzie;)
Zawsze możesz się przenieść gdzieś indziej :) Szczególnie na początku leczenia - ortodonci generalnie wówczas nie robią problemów i nie mają możliwości komentowania "ale ktoś tu spaprał robotę..."
Ja tak zrobiłam i jestem suuuper zadowolona :) ogólnie faktycznie - pani stomatolog może fachowiec z niej super (nie wiem, nie próbowałam leczyć zębów), ale podejście ma iście komunistyczne do pacjentów :) cóż, może taka jej uroda - jeśli ktoś taki charakter lubi...
Jestem pacjentką tego gabinetu od jakiegoś czasu. Uważam, że ortodontka wie co robi, ale zdecydowanie za mało czasu poświęcają pacjentom. Gabinet niby czynny codziennie (tym sugerowałam się przy wyborze lekarza), a tak naprawdę dysponują jednym dniem w tyg. Myślę, że powinny ogarnąć te opóźnienia, bo człowiek naprawdę ma wrażenie, że to jakaś taśma produkcyjna.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry