Widok

Gry planszowe

Witam, czy może są wśród Was osoby będące miłośnikami gier planszowych? Jeżeli tak to jakie gry lubicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najbardziej lubię gry strategiczne typu: Starcraft, Shogun, Twilight Imperium, choć w każdy rodzaj chętnie zagram jak jest z kim ;)

A Ty jakie gry lubisz?
scrabble, tryk-trak, jenga, szachy, monopoly ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
polecam "Battlestar Galactica The Board Game" , "Wsiąść do Pociągu: Europa"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kiedyś grałem 4 dni pod rząd w Piratów z Karaibów

było rewelacyjnie, choć wgrywać się w o musiałem z 2-3 godziny. Ostatnio odkryłem Munchkina - mam wersję rozbudowaną, z kilkoma dodatkami, co pozwala rozegrać czterem osobom całą partię (ok, 1,5 h) bez ryzyka wyciągnięcia tych samych kart. Z gier typu Monopoly (kiedyś także Eurobiznes) najbardziej chyba lubię starą polską Fortunę z filtrami Lindleya i Dworcem Petersburskim ;-) Jeśli chodzi o scrabble to polecam szybką wersję podróżną, w którą się gra na czas i na małej planszy (o ile dobrze pamiętam - grałem w to z trzy lata temu).
A ja ze znajomymi grywam (jak mnie zaproszą) w Carcassonne (z kilkoma dodatkami). Na raz grać może z 6 osób, a rozgrywka trwać ponad 2 godziny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja w nic nie gram...nie ciągnie mnie; miałam epizod z szachami, warcabami, chińczyk ...monopol również się przewinął...ale jak dla mnie to nie To...
Ciastko i kamienną twarz. Najlepsze gry.
A ja szczerze polecam grę monopoly, ale wersję DEAL. Gra ta nie rozgrywa się na planszy, bo gramy jedynie kartami. Partia trwa jedynie 15-20 minut, a nie jak wersja oryginalna 1,5-2h
Ja grywam w Doom the Boardgame, Neuroshime, Speace Diler, oraz sporadycznie w nowości :)
Amun-Re, Osadnicy z Catanu, Wikigowie, Alhambra, 6bierze!, Pandemic no i oczywiście Race for the Galaxy
Magia i Miecz :)
ewentualnie Magiczny Miecz :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
magiczny miecz świetna gra na długie zimowe wieczory.polecam
True. Magiczny Miecz dobra gra.
Witam
Gry planszowe to coś fantastycznego!
Szkoda tylko, że prawdziwego klubu do grania nie ma :(
A na forty ciężko dojść.
A może jakaś akcja?
I ktoś pomoże
Pozdrawiam
Nikt nie wspomniał o grze CASH FLOW. Znacie to? gra w mądry i wesoły sposób uczy zarabiać pieniądze, oceniać ryzyko inwestycji... polecam.
nie wiem czy byłeś np w Alkorze we Wrzeszczu - ten klub zajmuje sie nie tylko rpg i biblioteka ale już od dłuższego czasu planszówkami - proponuje sie tam przejsc - pozdrawiam
http://gsf-alkor.pl/wordpress/
Dzięki na info o klubie.
Pandemic, Horror Of Arkham, Palce w pralce, Wiochmen, Scrabble, Jenga, Monopoly, Jungle Speed.
Ja chętnie się przyłączę do grających - jak ktoś chce to może mnie zaprosić :) !
do góry