Widok

Grzybica pochwy

Witam, męczę się z tym problemem już bardz długo-biegam od lekarza do lekarza i dalej grzyba nie mogę się pozbyc. Jest lepiej na miesiąc a potem znów wraca... :/ Czy któraś z Was miała podobny problem?? Czym Was leczyli?? Co ostatecznie pomogło. Bardzo proszę o opinie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę odstawić cukier, znaczne ilosci węglowodanów,na pewno pomoże.Candydoza to paskudna choroba, nic jej nie wyeliminuje, prócz skutecznej terapii farmakologicznej+ unikanie cukru,słodyczy i nadmiaru węglowodanów

Ale to działa tylko na zewnątrz, a grzybica rozwija się w środku. Nie tylko w miejscu intymnym czy jamie ustnej. Lekarka uświadomiła mnie, że to się leczy porządnymi lekami przez parę tygodni, bo grzybica kamufluje się np. w różnych organach wewnętrznych i niedoleczona szybko nawraca.

Doskonale Cię rozumiem. Ja miała problem z nawracającymi infekcjami intymnymi. Bardzo długo nie mogłam sobie z tym poradzić, aż natrafiłam na artykuł gdzie było powiedziane, że Octenisept jest dobry. Postanowiłam spróbować i naprawdę podziałał! Nie dość, że jest szybki w swoim działaniu, to jeszcze wygodny w aplikacji i nie powoduje dyskomfortu jaki wywołują u mnie maści czy globulki. Polecam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zakup lek o działaniu przeciwgrzybiczym i antybakteryjnym. Ze swojej strony mogę polecić Octenisept. Mi pomógł w niejednej infekcji intymnej.

Odstawienie słodkich rzeczy to raz. Druga dobra rada, którą dostałam to jedzenie kiszonych ogórków i kapusty. Ponoć grzyby, drożdżaki nie lubią towarzystwa kiszonek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mi też pomógł.
Leczyłam się wiloma tabletkami i globulkami i ciągle to wracało, co góra 2 miesiące. Dopiero dentystka wypisała mi flukonazol na miesiąc i przeszła nie tylko grzybica w jamie ustnej ale i grzybica pochwy /o czym informowałam dentystkę, więc dostałam zestaw na dłuższą porządną kurację/. Od pól roku mam spokój i oby tak dalej. Zmarnowałam tyle czasu na leczenie u ginekologa, a wyleczyła mnie dentystka hehe

Przede wszystkim odstaw słodkie rzeczy. Sprawdź poziom cukru we krwi. Dobrym lekiem na takie problemy jest Gynazol (jednorazowa dawka). Do tego zasiedlanie dobrymi bakteriami. Doustnie również wszystko, co poprawi florę bakteryjną (np. jogurty naturalne). Unikaj wilgoci, bielizna powinna być bawełniana, miejsca myte delikatnymi preparatami bez dodatków drażniących czy zapachowych, zapewnic dostęp powietrza np. podczas snu.

Leki na grzybicę pochwy - https://euroclinix.net Ja miłam Flukonazol przepisany na na leczenie drożdżycy pochwy. Długo z tym walczyłam, ale w końcu pozbyłam się tej cholernej drożdżycy. Żadne globulki dopochwowe mi wcześniej nie pomogły. A Flukonazol tak. Osobiście polecam.

też się trochę z infekcjami namęczyłam, leczenie pomogło i póki co nie wraca, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale też wyczytałam żeby pić dużo wody, szczególnie po stosunku, wtedy się jakoś dokładniej oczyszczamy z bakterii, miałam właśnie przy tych infekcja też często stan zapalny pęcherza, teraz jest lepiej ;)

Ja miałam ten problem i u mnie leki bez recepty nie pomogly. Musiałam sie w koncu zgłosić do lekarza. I dopiero to wlasnie mi pomogło.

Propolis maść na oleju kokosowymna grzybicę najlepszy! Grzybica nie wraca

Grzybica pochwy to dość wstydliwy problem dla każdej kobiety.. Sama czasami się z nim zmagam i za każdym razem jak nawraca to konieczna jest wizyta u lekarza żeby przepisał maść. Staram się również jak najlepiej dbać o higiene kupiłam nawet deskę myjącą uspa dzięki niej dokładnie podmywam miejsca intymne po skorzystaniu z toalety.

Mam, stosuję i jestem bardzo zadowolona. Działa przeciwgrzybiczo, przeciwwirusowo i bakteriobójczo. Stosuję go m.in. na infekcje gardła.

Odświeżając nieco temat...
Macie jakieś doświadczenia ze spray do odkażania ran?
Konkretnie chodzi mi o ten produktu,a właściwie lek Octenisept na wszelkiego typu rany!
Może strona coś podpowie https://octenisept.pl/
https://m.trojmiasto.pl/forum/Ginekolog-tylko-kobieta-t857867,1,50.html

Poczytaj sobie o jelitach i ich chorobach. Częste infekcje nie tylko intymne często wynikają z zaburzonej flory bakteryjnej jelit i trzeba trochhę podziałać z dietą. Przede wszystkim mniej cukru, więcej naturalnych kiszonek.

Dzień dobry,
zachęcam do zapoznania się z artykułem https://www.kadefarm-zdrowie.pl/infekcje-intymne/grzybica-pochwy/ gdzie mogą Panie poznać najczęstsze przyczyny intymnych infekcji grzybiczych u kobiet. Oczywiście objawów nie należy bagatelizować, dlatego w pierwszej kolejności zalecam wizytę u ginekologa. Jednak do tego czasu, warto sięgnąć po globulki dopochwowe Albivag®, które zawierają w składzie kwas borny, mający działanie odkażające, a także kwas hialuronowy nawilżający odżywiający śluzówkę pochwy.
Albivag® podobnie jak wszystkie pozostałe specjalistyczne, ginekologiczne wyroby medyczne marki Kadefarm, dostępny jest w aptekach, bez recepty.

Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji
Ekspert marki Kadefarm

dobry jest propolis

https://zdrowie.tvn.pl/a/grzybica-pochwy-leczenie-domowe-sposoby-tabletki-masci-globulki-probiotyki-jak-rozpoznac-infekcje-szybko-zlagodzic-stan-zapalny-i-zapobiec-nawrotom - kilka porad na domowe sposoby na grzybice pochwy. Jesli chodzi o mnie to pomogło mi:
pranie bielizny w wysokiej temperaturze oraz prasowanie jej
unikanie miejsc publicznych kąpieli
zrezygnowanie z płynów do higieny intymnej i podmywanie się samą wodą
globulki
maści zewnętrzne
oraz zmiana diety ( ograniczyłam cukry)

Oczywiście kilka razy byłam u lekarza, ktory przypisał mi odpowiednie globulki.

Męczyłam się z tym prawie rok,robiłam różne badania , z wycinkiem z pochwy włącznie,aż jeden mądry ginekolog poradził m,i abym zrobiła sobie badanie cukru,okazało się że mam cukrzycę i stąd nawracające zakażenia, odkąd dostałam leki skończyły się moje problemy.

Inne tematy z forum Zdrowie

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

dps badz zol-poszukuje dla sparaliżowanej osoby (13 odpowiedzi)

witam ,poszukuje spawdzonego domu opieki badz zol ?wie ktoś coś?

do góry