Odpowiadasz na:

Re: Grzyby bez wątpienia SĄ!

@Ilona
ja mroziłem bez gotowania opieńki i kurki i nadają się wyśmienicie.
Jest jednak jedno ale, grzyby bez wstępnego obgotowania zawierają bardzo dużo wody. Jeżeli chcesz takie... rozwiń

@Ilona
ja mroziłem bez gotowania opieńki i kurki i nadają się wyśmienicie.
Jest jednak jedno ale, grzyby bez wstępnego obgotowania zawierają bardzo dużo wody. Jeżeli chcesz takie rozmrożone usmażyć, to się nie uda, bo one tak się zleją, że się uduszą. Do smażenia trzeba więc obgotować przed mrożeniem. A jeżeli potrzebujesz do zupy albo sosu, to możesz mrozić tylko oczyszczone. Moim zdaniem.
Słyszałem także, że słabo wychodzą mrożonki z grzybów z gąbką, z wyłączeniem młodego prawdziwka, ale tego nie próbowałem osobiście robić, ja grzyby z gąbką suszę.

zobacz wątek
11 lat temu
~Manson the Forester

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry