Odpowiadasz na:

> świeże grzyby różnych odmian, grubo posiekane plus warzywa.

Nie mielisz? Mniej roboty.
Farsz do pierogów typu grzyby czy kapusta mielę na największych oczkach jakie mam... rozwiń

> świeże grzyby różnych odmian, grubo posiekane plus warzywa.

Nie mielisz? Mniej roboty.
Farsz do pierogów typu grzyby czy kapusta mielę na największych oczkach jakie mam dostępne. Sok wylata, ale dodaję go do farszu a potem i tak go obsmażam, czyli nie tracę.
Przy małej ilości siekanie* jest szybsze, bo unika się mycia maszynki do mielenia. Ale przy dużej wręcz odwrotnie.

---
* Ze sto lat temu walnąłem na jakimś Forum tekst: "Siekanie jest procesem stochastycznym, w przeciwieństwie do procesu deterministycznego, jakim jest N-plasterkowanie". Chodziło o sposób krojenia cebuli :D
W tym temacie, BMtF, jesteś dla mnie wyrocznią - walnąłem mądrze brzmiącą głupotę (jak często ZJ robi), czy moje słowa miały sens?

zobacz wątek
6 lat temu
~sa∂yl

Odpowiedź

Autor

Polityka prywatności
do góry