Widok

Guz tarczycy

Czy ktoś z was miał może operowanego guza tarczycy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
inaczej guzki tarczycy...rozumiem, że masz jednego?
Tak jednego , podobno nie grozny ,ale widoczny gołym okiem. Zdania są podzielone jedni mówią operować , drudzy nie ruszać. Popadłam w jakąś paranoję i ciągle oglądam szyję , myślę o wycięciu , ale słyszałam tyle historii o powikłaniach po operacji
Najpierw poziom hormonow tarczycy tsh biopsja tej zmiany i wtedy decyzja jakie dalsze leczrnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
tego typu zabiegi są rutynowe, najlepiej z tego typu zabiegów słynie szpital Mswia w Gdańsku, na 3 dzień jeśli nic sie nię będzie działo, jesteś w domu, a na wynik histopatol. niestety trzeba poczekać dość długo. Pamiętaj, że można żyć z tymi guzami, ale jak się przerodzi w groźnego...albo rozsieje? Zawsze, jest jakieś ryzyko.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Lekarze już odchodzą od biopsji...może powodować rozsianie, jeśli jest złośliwy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dlaczego piszesz bzdury i straszysz ludzi? Na całym świecie robi się biopsje tarczycy - niedawno wróciłam z Hamburga, gdzie mieszkałam kilka lat - i znam 2 osoby, którym już na pierwszej wizycie u lekarza zrobili biopsję.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A pokaz mi chirurga ktory nie bierze pod uwage badan labor,usg i bac przed zabiegiem!operowanie bez wiedzy na temat stanu hormonalnego tarczycy jest niebezpieczne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
mówię o biopsji...czytaj uważnie:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Napisalem tez o biopsji (bac).a pod uwage trzeba brac caloksztalt- i badania krwi i histpat.
Biopsja? Tylko po co, przecierz można to wyleczyć. Polecam na YouTube filmik witamina D a tarczyca 2,45 minuty. Polecam również wykłady, lub książkę Jerzy Zięba - ukryte terapie, czego ci lekarz nie powie.
Wylecz się sama.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
A może najpierw zaprzyjaźnić się ze słownikiem ortograficznym ("przecierz") ? No, chyba że chodziło Ci o pacierz - ten na pewno nie zaszkodzi.
Że też na całym świecie ludzie nie mają pojęcia, że witamina D może to wyleczyć - zgłoś się do komitetu naukowego, nagrodę Nobla masz w kieszeni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Po co biopsja? Po to, by wykluczyć komórki rakowe. Moja śp. c*otka też była taka mądra, by leczyć się inaczej. Gdy wreszcie zdecydowała się skorzystać z metod proponowanych od razu przez lekarzy, było już niestety za późno; nie dożyła nawet do 60, a miała duże szanse pokonać raka ;(. Witamina d3 owszem wspomaga tarczycę , ale nie likwiduje guzków. Mi spadły przeciwciała, TSH i ft4 super, ale niestety guzki cały czas mają tendencję rozrostową i muszę je kontrolować.

Inne tematy z forum Zdrowie

Jakie tabletki na libido działają (37 odpowiedzi)

Witam, Swoje pytanie kieruję do kobiet, które miały okazje brać tabletki na libido. Mam 38 lat i...

Nawroty trądziku różowatego na twarzy (3 odpowiedzi)

Hej, czy przy trądziku różowatym też macie takie nagłe nawroty? Miałam piękną remisję prawie dwa...

Dobry ortodonta (40 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

do góry