Widok

H&M,Reserved itd.

Hej.Chciałabym dostać się do pracy w którymś z takich sklepów.
Czy ktoś kto tam pracował/pracuje może mi napisać jak wygląda rekrutacja? Rozmowa kwalifikacyjna.Czy trzeba posiadać status studenta,czy nie uczących się też przyjmują? Mam 29 lat,czy mam szansę na pracę w takim sklepie czy jestem już za stara?
Dzięki,pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taa.. dzięki za odpowieź..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
Wiadomo, że głownie chcą studentów, brak składek itd. Z tego co wiem w Reserved zarabia się 5,50 zł na godzine i tylko praca non stop daje jakąś tam w miare pensje, natomiast w h&m jest ciągłą rotacja, co przecież o czymś świadczy, wystarczy sprawdzić w sklepach, nikt nie pracuje dłużej niż 2 tygonie. I co też dobrze wiadomo wszystkim - umowa TYLKO zlecenie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No,to zawasze jakaś informacja. Dziękuję.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja znajoma pracowała 3 lata temu w Reserved. Nie była studentką. Miała niecałe 6 zł netto. Oczywiście dorabiała nadgodzinami bo była taka mozliwość. Nie wiem jak jest teraz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dużo się nie zmieniło. Faktycznie w Reserved jest stawka 5,50 moja koleżanka była na rozmowie ostatnio, a jeślio chodzi o H&M słyszałam, że nie warto tracić czasu. Atmosfera grozi wybuchem.
Dzięki dziewczyny za wypowiedzi :)
5,50 to faktycznie bardzo mało,myslałam,że z 8 zł mają :(
Nie chodzi mi koniecznie o te dwa sklepy,być może macie jakieś informacje o innych odzieżowych tego typu,gdzie jest w miarę ok?
Koleżanka kiedyś była na "rozmowie" kwalifikacyjnej do jednego z takich sklepów,czy to prawda,że dzierą ludzi na np.3 grupy i karzą im na czas układać jakieś kartoniki,czy coś w tym rodzaju by sprawdzić kto jest kreatywny itp?
P.S. Czy są tam też dziewczyny w moim wieku (29l.) czy tylko zatrudniają młode?
29 lat - też jesteś młoda, no!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Haha,xax dzięki :) ale czy jestem na tyle "młoda" by pracować w takim sklepie?
ja pracowalam w sklepie obuwniczym gdzie mialam "kolezanke" ktora miala 50 lat. Wiec mysle ze nie jestes za stara do handlu :)
Witaj Olu :)
Mam 28 lat i również zastanawiam się nad pracą w jakiejś sieciówce :)
Myślę nad złożeniem aplikacji w Zara w galerii Bałtyckiej.
Chociaż wiadomo, że wolą młodsze osoby ale kto wie.
Warto spróbować.
Jak byś chciała też tam aplikować daj znać, można pójść we dwie do nich.
Pozdrawiam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Boziu,dziewczyny jakie Wy jesteście fajne wszystkie:)
Aż się człowiekowi morda cieszy i sreducho rośnie,jak się czyta takie przyjazne odpowiedzi na forum:)
agnes2454 teraz muszę wyjść,ale jak wrócę to się jeszcze odezwę.
Pozdro dla Was wszyskich :)
No wiesz, trzeba sobie jakoś pomagać w tych ciężkich czasach ;)
Jak coś pisz na mój @ agnes2454@wp.pl
Na @ zaglądam częściej :0
Miłego dnia Cu życzę Olu :)
a wiecie może jak jest w Butiku New your style? jak tam płaca?
przeciez w cv nie trzeba podawac daty urodzenia, mnie zapytali chyba 2 razy, kompletne buraki. jak komus sie chce to sobie policzy, ale zobaczy tez doswiadczenie w pracy
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak sobie mysle ze w PL to bagno jest, w UK nie wazne jak pracujesz, czy to jest tzw dzien probney i siedzisz tylko 5 h i potem dostajesz odmowe,
Pracodawca w Uk ma obowiazek zapalcic za kazda godzine minimalna krajowa co jest 6 funa za godzine.

Jak mozna ludziom placic 5,50 zl/h? Moze czas zbojkotowac takie praktyki?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

H&M,Reserved itd.

:) dobre: "Moze czas zbojkotowac takie praktyki?" - jak sobie to wyobrażasz chcąc się gdzieś zatrudnić ?? jak to się robi ?? :) i co dostajesz w zamian ??
nie przyjmować takiej pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!111
moja koleżanka pracuje w croppie za 6 zł za godzinę. Śmieszne pieniądze! Za to druga koleżanka pracowała w zarze- co prawda 9 zł/h ale mówi ze atmosfera taka, że mozna pociąć się nożem. Coś za coś...
ja po prostu jak ktos mi takie warunki umowy przedstawial to mu sie w twarz smialam, i olalam, wyjechalamz kraju i nie mam problemu, moze dla beki pojde naj akies gadki kwalifikacyjne zeby podrwic z "pracodawcow"

a na serio poki bedziecie ich w tylki calowac za takie podejscie do sprawy, to beda was dymac, jeszcze cale nastepne pokolenie...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
ssssssssssssssssssssss wkońcu normalna wypowiedz świeta racja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Praca za 6/na h ,dzisiaj byłam na rozmowie i podziękowałam ,wstyd ,żeby w firmie w której kurki kosztują powyżej 200 zl,buty również itp.proponowali taką kwotę,przy 160 godzinach pracy w miesiącu -daje kwotę 960zł :)
Byłam na rozmowie do H&M, było jakies 10 dziewczyn każda dostała kolorową opaske i tak nas nazwali jak kolor opaski, były jakieś prace w grupie i każda z osobna... Po wszystkim powiedzieli,że do KAŻDEJ się odezwą w przeciągu 10 dni. Było to 3 lata temu czekam do dzisiaj na odpowiedź :P więc widać jak to jest...

Pozdrawiam
Ale to już było i nie wróci więcej...
Może chociaż list z Hogwartu na pocieszenie na święta przyjdzie :]
Tak jakoś mnie naszło żeby dodać coś od siebie. Pracowałam w H&M pół roku. Najpierw byłam zapewniana, że super, że koniecznie podpiszą ze mną umowę i żebym nie szła do innego sklepu, gdzie także proponowano mi pracę. Nie musiałam nawet przechodzić dwóch kolejnych etapów rekrutacji. Zapewniali mnie przy tym że będzie cały etat. Wybrałam więc H&M w GB. Po czym jak po pewnym czasie miałam podpisać umowę, okazało się, że jednak będzie 1/4 etatu. Chciałam się więc wycofać, ale zapewniono mnie, że to tylko tak na papierze, a że będą mi dawać godziny jak na cały etat. Naiwnie się zgodziłam. Był owszem jeden miesiąc kiedy przepracowałam jakieś 3/4 etatu. A poza tym tak jak w umowie, może lekko ponad. Co dawało mi niewiele ponad 400 zł na miesiąc!! Ale dyspozycyjność stale wymagana, tyle, że za to się nie płaci. Atmosfera w pracy- wolę tego nie wspominać. Premie w postaci jedzenia na stole. Przepracowałam pół roku, po czym nowy Pan dyrektor wezwał mnie do siebie by oświadczyć mi, że nie jest ze mnie zadowolony (nie pracował ze mną na zmianie ani razu!) i że jestem zwolniona. Wywiązała się z tego prawie 3 h rozmowa, łącznie z jego gadkami o firmie- statku i pracownikach- załodze, po czym tak mu nagadałam, że go zatkało, otóż przez tyle czasu upominałam się o szkolenie, ale nikt nie miał dla mnie czasu, po czym z powodu braku owego szkolenia pan chciał mnie wyrzucić, do tego nie słyszał o czymś takim jak feedback, jeśli coś robię źle, to można mi zwrócić uwagę a nie od razu wywalać. Tak mu nagadałam, że powiedział, żebym jednak została, powiedziałam, że się zastanowię, bo nie wiem czy taka firma jest tego warta, oczywiście niedługo potem złożyłam wypowiedzenie, bo nie dość że mnie okłamali z etatem to potraktowali mnie jak śmiecia, nie mówiąc o technikach manipulacyjnych jakie stosuje. Nie polecam nikomu, widzę, że sporo starej ekipy też odeszło. Podobno zarabia się lepiej niż w Reserved, ale raczej obie firmy są siebie warte. Tobie się nie spodoba, jest tysiąc innych, które z radością wskoczą na Twoje miejsce.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Moja dziewczyna pracuje w Reserved. Zarabia 7 zł netto na godzinę,więc nie wiem skąd ktoś wziął 5,5 zł. Zapierdziel jest ostry.Praca po 12 h i 8 h. Soboty i niedziele,ale grafik starają się dopasować co nie zawsze się udaje. Nie trzeba mieć statusu ucznia/studenta. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

Praca za granicą. Niemcy (11 odpowiedzi)

Jeżeli szukasz pracy sprawdź najnowsze oferty. Najnowsze oferty pracy Niemcy. Szukaj pracy w...

Stres w pracy (37 odpowiedzi)

Czy Wasza praca też jets tak stresująca jak moja? Ostatnio mam wrażenie, że kazdy zawód wiąże sie...

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

do góry