Widok
H&M,Reserved itd.
Hej.Chciałabym dostać się do pracy w którymś z takich sklepów.
Czy ktoś kto tam pracował/pracuje może mi napisać jak wygląda rekrutacja? Rozmowa kwalifikacyjna.Czy trzeba posiadać status studenta,czy nie uczących się też przyjmują? Mam 29 lat,czy mam szansę na pracę w takim sklepie czy jestem już za stara?
Dzięki,pozdrawiam.
Czy ktoś kto tam pracował/pracuje może mi napisać jak wygląda rekrutacja? Rozmowa kwalifikacyjna.Czy trzeba posiadać status studenta,czy nie uczących się też przyjmują? Mam 29 lat,czy mam szansę na pracę w takim sklepie czy jestem już za stara?
Dzięki,pozdrawiam.
Wiadomo, że głownie chcą studentów, brak składek itd. Z tego co wiem w Reserved zarabia się 5,50 zł na godzine i tylko praca non stop daje jakąś tam w miare pensje, natomiast w h&m jest ciągłą rotacja, co przecież o czymś świadczy, wystarczy sprawdzić w sklepach, nikt nie pracuje dłużej niż 2 tygonie. I co też dobrze wiadomo wszystkim - umowa TYLKO zlecenie.
Dzięki dziewczyny za wypowiedzi :)
5,50 to faktycznie bardzo mało,myslałam,że z 8 zł mają :(
Nie chodzi mi koniecznie o te dwa sklepy,być może macie jakieś informacje o innych odzieżowych tego typu,gdzie jest w miarę ok?
Koleżanka kiedyś była na "rozmowie" kwalifikacyjnej do jednego z takich sklepów,czy to prawda,że dzierą ludzi na np.3 grupy i karzą im na czas układać jakieś kartoniki,czy coś w tym rodzaju by sprawdzić kto jest kreatywny itp?
P.S. Czy są tam też dziewczyny w moim wieku (29l.) czy tylko zatrudniają młode?
5,50 to faktycznie bardzo mało,myslałam,że z 8 zł mają :(
Nie chodzi mi koniecznie o te dwa sklepy,być może macie jakieś informacje o innych odzieżowych tego typu,gdzie jest w miarę ok?
Koleżanka kiedyś była na "rozmowie" kwalifikacyjnej do jednego z takich sklepów,czy to prawda,że dzierą ludzi na np.3 grupy i karzą im na czas układać jakieś kartoniki,czy coś w tym rodzaju by sprawdzić kto jest kreatywny itp?
P.S. Czy są tam też dziewczyny w moim wieku (29l.) czy tylko zatrudniają młode?
przeciez w cv nie trzeba podawac daty urodzenia, mnie zapytali chyba 2 razy, kompletne buraki. jak komus sie chce to sobie policzy, ale zobaczy tez doswiadczenie w pracy
tak sobie mysle ze w PL to bagno jest, w UK nie wazne jak pracujesz, czy to jest tzw dzien probney i siedzisz tylko 5 h i potem dostajesz odmowe,
Pracodawca w Uk ma obowiazek zapalcic za kazda godzine minimalna krajowa co jest 6 funa za godzine.
Jak mozna ludziom placic 5,50 zl/h? Moze czas zbojkotowac takie praktyki?
Pracodawca w Uk ma obowiazek zapalcic za kazda godzine minimalna krajowa co jest 6 funa za godzine.
Jak mozna ludziom placic 5,50 zl/h? Moze czas zbojkotowac takie praktyki?
ja po prostu jak ktos mi takie warunki umowy przedstawial to mu sie w twarz smialam, i olalam, wyjechalamz kraju i nie mam problemu, moze dla beki pojde naj akies gadki kwalifikacyjne zeby podrwic z "pracodawcow"
a na serio poki bedziecie ich w tylki calowac za takie podejscie do sprawy, to beda was dymac, jeszcze cale nastepne pokolenie...
a na serio poki bedziecie ich w tylki calowac za takie podejscie do sprawy, to beda was dymac, jeszcze cale nastepne pokolenie...