Widok

Hairspray

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Hairspray.
Hairspray
Mark O'Donnell, Thomas Meehan

Przekład: Zofia Szachnowska - Olesiejuk

Puszysta nastolatka Tracy Turnblad wierzy, że jej przeznaczeniem jest taniec. Dziewczyna marzy o występie w znanym telewizyjnym widowisku. Autor show, przypadkiem obecny na szkolnej potańcówce, zachwyca się popisami Tracy i zaprasza ją do występu w programie. Nastolatka szybko zdobywa sympatię widzów, ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hairspray

Hairspray Mark O'Donnell, Thomas Meehan Przekład: Zofia Szachnowska-Olesiejuk Puszysta nastolatka Tracy Turnblad wierzy, że jej przeznaczeniem jest taniec. Dziewczyna marzy o występie w znanym telewizyjnym widowisku. Autor show, przypadkiem obecny na szkolnej potańcówce, zachwyca się popisami Tracy i zaprasza ją do występu w programie. Nastolatka szybko zdobywa sympatię widzów, pozostawiając ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Genialne przedstawienie!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

dla mnie SUPER

chcę jeszcze i jeszcze i jeszcze raz!
najlepsze przedstawienie jakie widziałam od kilku lat!
Mądre i z przesłaniem.
Muzyka i taniec na najwyższym poziomie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

od każdego!

ok boomer

Czyli nie wierzą państwo w rasizm? Nie wierzą państwo wraz z dziesięcioma innymi osobami, które to polubiły w to, że gdy pisany był sam musical był to rzeczywisty problem, nie tylko w Ameryce (bo skoro nawet teraz jest on w Polsce to mamy prawo się martwić), jednak tam najgłośniejszy? Czy nie wierzą w państwo w historię, która wyraźnie mówi, że czarnoskórzy byli traktowani niczym przedmioty, nawet po tym, gdy prawnie zniesiono niewolnictwo? Biali mieli i wciąż w wielu miejscach mają więcej przywilejów niż czarni. Równocześnie musical ten nie ,,promuje otyłości" jedynie pokazuje niezdrowe standardy co do kobiet w mediach. Wolę bardziej stwierdzenie, że jest on przeciwdziałający anoreksji, na którą cierpi wiele - według ludzi jak wy, drodzy państwo - ,,zdrowych" kobiet w telewizji, dzięki czemu są w stanie uzyskać swoją figurę. Jednak nie dla tych powodów wystawiają obecnie ten musical, ale ponieważ jest on kultowy w historii teatru muzycznego i wspaniałym przeżyciem jest możliwość zobaczenia go na żywo, i po polsku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Swietny spektakl

Polecam! Genialny taniec, gra aktorska i scenografia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Genialny!

Świetna reżyseria, choreografia, muzyka, kostiumy i gra! Najlepszy spektakl jaki widziałam, zdecydowanie polecam. Kilku wybitnych, mocno wyróżniających się aktorów, np. Luis Eduardo jako Glon (co za wyczucie muzyki, jakie ruchu!) czy aktor w roli Cornego (chyba Jakub Brucheiser). Taneczne i muzyczne widowisko z pomysłem.

Hairspray

Hairspray Mark O'Donnell, Thomas Meehan Przekład: Zofia Szachnowska-Olesiejuk Puszysta nastolatka Tracy Turnblad wierzy, że jej przeznaczeniem jest taniec. Dziewczyna marzy o występie w znanym telewizyjnym widowisku. Autor show, przypadkiem obecny na szkolnej potańcówce, zachwyca się popisami Tracy i zaprasza ją do występu w programie. Nastolatka szybko zdobywa sympatię widzów, pozostawiając ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry