Widok

Hairspray

Kultura Temat dostępny też na forum:
Opinie do spektaklu: Hairspray.
Hairspray Mark O'Donnell, Thomas Meehan Przekład: Zofia Szachnowska-Olesiejuk Puszysta nastolatka Tracy Turnblad wierzy, że jej przeznaczeniem jest taniec. Dziewczyna marzy o występie w znanym telewizyjnym widowisku. Autor show, przypadkiem obecny na szkolnej potańcówce, zachwyca się popisami Tracy i zaprasza ją do występu w programie. Nastolatka szybko zdobywa sympatię widzów, pozostawiając ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

the best

Najlepszy Teatr w Polsce ...i co tu komentowac
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 15

Najlepszy teatr...

... w Gdyniu. I co tu komentować
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Ile trwa Hairspray?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzecia próba generalna

Sztos! Nie ma spektakularnej choreografii, przekład piosenek w punkt, obsada w punkt, zwłaszcza Maybelle.Ręce klaszczą same, humor przedni, a dodatkowo kilka odnośników do pewnych sytuacji w kraju :) odważnie, z głową, nie ma niepotrzebnych scen, wszystko układa się w piękną uniwersalną historię; przekaz.
Warto!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Szaleństwo

Trzecia próba generalna to było totalne szaleństwo! Jest to spektakl kompletny na najwyższym poziomie jakiego polska dawno nie widziała! Genialne głosy, genialna choreografia, genialna scenografia, tancerze, muzyka, żart i można by tak wymieniać w nieskończoność.
Nie spodziewałam się takiego widowiska!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Hair spray

Żywiołowy spektakl. Brawa dla kondycji fizycznej aktorów. Lecz po co te politycznie poprawne wtedy? Przecież publiczność ma różne poglądy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Hair spray

Chodzi oczywiście o pewną polityczna manifestacje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niestety mi sie nie podobal.

Gra aktorska i muzyka jak zwykle na bardzo wysokim poziomie, niestety nie podobal mi sie sam spektakl. Tania fabula, pelna amerykanskiej propagandy integracyjnej w najgorszym mozliwym wydaniu: wspalaniali, marzacy o integracji czarnoskórzy sa nekani i spychani na bok przez zlych, bogatych bialych. Na poczatku spektakl wydawal mi sie zartobliwy; w miare ogladania jest coraz mniej zartow a coraz wiecej dziwnego umoralniania. Rozumiem zartobliwy charakter spektaklu ale promowanie otylosci tez mnie nie bawi - w ostatnim czasie mialem w rodzinie jeden zawal i jeden udar mozgu.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 18

Hmmm

Pani Trębacz genialnie wykonała najlepszy fragment spektaklu. Poplakałam się ze wzruszenia. Naprawdę. Tancerze wspaniali. Magda Smuk świetna... Odtwòrczyni głównej roli ma potencjał, ładną barwę głosu. Dialogi żartobliwe, lekkie. Z tym, że całość miała być pouczająca... I niby widać absurdalność niektórych postaw... Ale jakoś tak ciężko obronić tą słuszną sprawę tym formatem. No i wokalnie niektórym brakuje jeszcze "ogłady"...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

3h
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Znakomity

Dynamiczny, lekki, świetnie zaśpiewany i genialnie obsadzony spektakl.
Pani Amal to sam urok i wdzięk. Gratulacje!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hahaha, nie wiem, czy dla kogokolwiek to jest komplement, skoro w Gdyni są AŻ dwa teatry, a ten drugi to Miejski, czyli gorzej już być nie może...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak? Byłeś we wszystkich? Może napisz konkretnie, od którego teatru Muzyczny jest lepszy. Chętnie poczytam!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Rewelacja

Jedno z lepszych przedstawień. Brawo Teatr Muzyczny
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Niesamowite widowisko

Świetny spektakl, polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie polecam

Przede wszystkim ze względu na słaby i nieaktualny scenariusz przez co rozumiem taki, który nie wzbudzał u mnie żadnych emocji. Na spektakl chodzę nie tylko dla muzyki czy scenografii, która nota bene była tu dosyć uboga, żeby nie powiedzieć tania. Osobiście się wynudziłem jak nigdy w tym teatrze mi się nie zdarzyło. Czasami nie warto odgrzewać starego kotleta, bo ta próba poszukiwań analogii do współczesności zupełnie się tutaj nie udała. Słabo było z głosami męskimi niestety, a przynajmniej na górze brzmiały słabo i niewyraźnie. Spektakl może dla młodzieży w wieku gimnazjalnym czyli buntu i naporu choć na widowni średnia wieku raczej znacznie wyższa. Jeśli się to porówna do innych spektakli w TM, to był to moim zdaniem najsłabszy tytuł.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

xxx

2 bilety na 28.02.2020 g. 19.00 piątek Hair Spray odsprzedam na Trójmiasto ogłoszenia bilety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Piękny spektakl, niestety..

Musical był świetny, piękne kostiumy, muzyka i choreografia. Sama mam ogromny sentyment do tego musicalu i jego utworów które mam w głowie od lat. Niestety w odbiorze tego pięknego show przeszkadzała mi jedna osoba zdecydowanie odbiegającą wokalnie i tanecznie od pozostałych aktorów, to rola głównej aktorki Tracy granej wczorajszego dnia przez Agatę Walczak.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Hairspray

Opinie do spektaklu: Hairspray.
Hairspray Mark O'Donnell, Thomas Meehan Przekład: Zofia Szachnowska-Olesiejuk Puszysta nastolatka Tracy Turnblad wierzy, że jej przeznaczeniem jest taniec. Dziewczyna marzy o występie w znanym telewizyjnym widowisku. Autor show, przypadkiem obecny na szkolnej potańcówce, zachwyca się popisami Tracy i zaprasza ją do występu w programie. Nastolatka szybko zdobywa sympatię widzów, pozostawiając ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry