Widok

Halołin

Jako że nadchodzi halloween apeluje do rodziców aby w tym roku bardziej pilnowali swoich bąbelków, w szczególności tych starszych. Mam na myśli zeszłoroczne "psikusy" w postaci między innymi malowanych genitaliów na drzwiach, ogrodzeniach, znakach, samochodach czy rozlewanie lakieru do paznokci. W tym roku będziemy bardziej czujni na tego typu wybryki i nie ujdzie taki wandalizm płazem. A za każde zniszczone mienie to wy rodzice będziecie musieli zapłacić. Także proponuje wytłumaczyć swoim pociechom co wolno a czego nie, zarówno podczas zbierania cukierków jak i codziennie.
popieram tę opinię 56 nie zgadzam się z tą opinią 2

No to rodzice tego jajcarza się teraz wykosztuja
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie otworzyłem drzwi bo akurat nie miałem w domu słodkości no i jajko wylądowało na świeżo malowanej elewacji
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Art. 108 Kodeksu Wykroczeń.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

mieszkam tu 5 lat i pierwszy raz zdarzyło się że banda niedorozwojów chodziła w rejonie ulic kalinowa, akacjowa, głogowa, laurowa i lodowa , wyraźnie określone jest nie ma "dyniowego dzbana" nie kultywują takich bredni mimo to te małe oszołomy polewali czym się dało zarówno furtki, bramy a nawet chodniki przed wejściem, w przyszłym roku poszczuję psem to bezrozumne dziadostwo.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Halołin i po halołinie. Dzieci zadowolone. Cukierki rozdane i o co ta cała afera. Bezdzietne flustraty zazdroszczą 500 plus i tyle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Komu ma tam palic znicze soldatom wehrmachtu czyli kaszubom wcielonym do obrony ostatnich linii czy radzieckim wybawicielom?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

co to jest satansztyczna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

proponuje kupic pare zniczy i udac sie na spacer do baninskiego lasu tam znajdziesz zapomniane mogily te swieto jest dedykowane tym co odeszli a nie szatanstycznej szopce ludzie co sie z wami dzieje gdzie wasze serca i sumienia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10

Wstało od kompa by nażreć się cukierków Brawo Madka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czas sie nad sobą zastanowić. Jak myślisz dlaczego akurat u Ciebie takie rzeczy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do mnie przyślij kulturalnie i jestem zadowolony do następnych co chodziło też nie mam uwag może zależy od osiedla gdzie się mieszka i kto tam mieszka
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sam jesteś głupi! Tu narzekacie że dzieci tylko w domu przed kompami a teraz jak już wyszły to szpilki kładziecie. Na szczęście że moje ma większą frajdę z częstowania niż zbierania.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wszystkiemu winne są te matki ,które tym dzieciom pozwalają na te Halloween. Gł u p sz e od tych dzieci te matki.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 10

Popieram mieszkałem 5 lat w katolickiej Irlandii. I tam zawędrował amerykański zwyczaj. Ale dzieci pukały tylko do drzwi domów gdzie w oknie była świecąca dynią i nie było większych problemów.
Po pierwsze to z Irlandii zawędrował do USA a oni wiadomo komercja i rozdmuchali. W Irlandii to celtyckie święto. Poczytaj trochę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak nastarszyliście dzieciaki, że teraz sami musimy cukierki jeść :(
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo dobrze. Oducza się pogańskich zwyczajów
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

Tak samo w Anglii. Dzieci pukają tylko tam, gdzie jest dynia. Nawet jeśli nie otworzą,to odchodzą grzecznie -widocznie słodkości się skończyły. Często cukierki wystawiane są w pojemniku przed domem, każdy ładnie się częstuje i odchodzi. Tu 5 kg cukierków wystawionych przed domem rozeszlo się w 15min. Do tego zniszczone dekoracje (zdeptane i potłuczone dynie ,specjalnie przewrócone lampiony i wszystko uciapane keczupem. Żenada. Polskie ktetyny bawią się !
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram mieszkałem 5 lat w katolickiej Irlandii. I tam zawędrował amerykański zwyczaj. Ale dzieci pukały tylko do drzwi domów gdzie w oknie była świecąca dynią i nie było większych problemów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uwaga znalazłem szpilke w cukierku. d**ile możecie kogoś zabić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Apele nic nie daly. Pod swoja furtka mam wielkiego knuta, rozbite jajka a skrzynke na listy cala wymazana pianka go golenia... zenada. Ludzie, wezcie sie za wychowywanie wlasnych dzieci :/
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Banino

Notariusz w Baninie? (4 odpowiedzi)

Czy w Baninie mamy notariusza? Potrzebuję do odrzucenia spadku.

Internet JMT Elektronika Marek Wensierski (37 odpowiedzi)

Witam, do tej pory internet od JMT Elektronika Marek Wensierski działał sprawnie ale od około 2-3...

edukacja domowa (80 odpowiedzi)

Czy ktoś w Baninie prowadzi edukację domową swoich dzieci?

do góry