Widok
Peter :: SK :: napisał(a):
> najpierw trzeba umiec jezdzic (!)
>
> hamulce hydrauliczne dzialaja lepiej, wiec jest wieksza
> kontrola
> jak sie to ma do wywrotek?
> Chodzi o lepsza modulacje i pewnosc, wiec czegos tutaj nie
> rozumiem...
no właśnie, wcześniej było pewne że jak hamuję na piachu to mam drobny poślizg, teraz okazało się że i na piachu rowerek może stanąć dęba a ja polecieć dalej :-) ale już coraz pewniej sobie poczynam. Fakt, że opony też inne. Nie przekonasz mnie, że każdy może mieć pełną kontrolę od razu na każdym rowerze jeśli tylko długo jeździ.
> najpierw trzeba umiec jezdzic (!)
>
> hamulce hydrauliczne dzialaja lepiej, wiec jest wieksza
> kontrola
> jak sie to ma do wywrotek?
> Chodzi o lepsza modulacje i pewnosc, wiec czegos tutaj nie
> rozumiem...
no właśnie, wcześniej było pewne że jak hamuję na piachu to mam drobny poślizg, teraz okazało się że i na piachu rowerek może stanąć dęba a ja polecieć dalej :-) ale już coraz pewniej sobie poczynam. Fakt, że opony też inne. Nie przekonasz mnie, że każdy może mieć pełną kontrolę od razu na każdym rowerze jeśli tylko długo jeździ.
nordic napisał(a):
> Krzyżak niestety ma rację . nie możesz teraz nabyć kultowych
> avidów czy hayesów , tylko to wieśniackie shimano . he he :)
Avidy są w Unibike'ach. Trzeba się ich nauczyć, z v-brake'ów przesiadłam się na hydrauliki Avidy i już 4 wywrotki w tym roku. Inna dynamika, trzeba ręce do innej siły zupełnie przyzwyczaić.
> Krzyżak niestety ma rację . nie możesz teraz nabyć kultowych
> avidów czy hayesów , tylko to wieśniackie shimano . he he :)
Avidy są w Unibike'ach. Trzeba się ich nauczyć, z v-brake'ów przesiadłam się na hydrauliki Avidy i już 4 wywrotki w tym roku. Inna dynamika, trzeba ręce do innej siły zupełnie przyzwyczaić.